Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο

Aφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο στη Νέα ΣμύρνηΗ Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Ζωή Παπαδοπούλου και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες γιορτάζουν τα 50 χρόνια στο τραγούδι, του αγαπημένου συνθέτη.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος φέτος έκλεισε 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι. Πενήντα χρόνια, γεμάτα επιτυχίες. Τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος υπερβαίνουν επίσης τα 1800.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος (γεν. 11 Ιουλίου 1947) στο Νησελούδι (τέως Καψοχώρι) χωριό στην Αλεξάνδρεια (Ημαθίας) είναι δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης.
Το έργο του εστιάζεται στο λαϊκό τραγούδι έχοντας εμφανή στοιχεία και από την παραδοσιακή μουσική.

Συνέθεσε πολλά μουσικά έργα. Οι γνωστοί δίσκοι του είναι πάρα πολλοί (αναφέρεται εκτεταμένη αναφορά στην ενδεικτική του δισκογραφία) και μερικά από τα πλέον γνωστά τραγούδια τα: «Νυχτερίδες και αράχνες» (1968), «Απόψε σ’ έχω στην αγκαλιά μου» (1968), «Αγριολούλουδο» (1972), «Νύχτα στάσου» (1975), «Υπάρχω» (1975). «Το σταυροδρόμι», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Οι νταλίκες», «Όλοι δικοί μας ήμαστε», «ο Σαλονικιός», «Αγάπη όλο ζήλια», «Το βραδάκι», «Συλλαβιστά – ­Ψιθυριστά», «Μη μιλάς μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς», «Η Νύχτα θέλει έρωτα», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» κ.α.

Αυτή την πορεία, θα γιορτάσει μαζί ο γνωστός συνθέτης, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη. Μαζί με την ορχήστρα του και τρεις αγαπημένους φίλους – συνεργάτες, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Κώστα Μακεδόνα και την Ζωή Παπαδοπούλου υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη από αγαπημένα, λαϊκά τραγούδια.

 

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Αλσος Νέας Σμύρνης – Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου, Ν. Σμύρνη
Ημερομηνία: Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − fourteen =