Δ.Δασκαλοθανάσης – Γεωγραφία

«ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ»
Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗ

 

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Δημήτρη Δασκαλοθανάση, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, η οποία έχει τον τίτλο «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ».

Περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε στίχους της γνωστής δημοσιογράφου και ποιήτριας Ήρας Φελουκατζή, ένα οργανικό κομμάτι και ένα μελοποιημένο σονέτο του Shakespeare.

Ο τίτλος του cd «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ» παραπέμπει σε περιπλανήσεις, μουσικές ή διανοητικές και τα τραγούδια, μπαλάντες που κινούνται σε μια έθνικ ατμόσφαιρα, αποδίδει αισθαντικά η ευαίσθητη τραγουδίστρια Κατερίνα Βλάχου. Στο σονέτο του Shakespeare ακούμε τη φωνή του Γιάννη Παλαμίδα. Στο cd επίσης συμμετέχει, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι, η Φένια Παπαδόδημα.

Η ηχογράφηση έγινε στο Παρίσι και στην Αθήνα στη διάρκεια του 2010 και το remixing στην Αθήνα όπου κυκλοφορεί αρχικά το cd.

Ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης, όπως και η Κατερίνα Βλάχου είναι μέλη του συγκροτήματος «Μανδραγόρας», που τα τελευταία 10 χρόνια έχει προωθήσει την ελληνική μουσική στη Γαλλία μέσα από πλήθος συναυλιών, καθώς και με την κυκλοφορία τριών cd σε συνεργασία με γαλλικές εταιρείες.

Στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Δασκαλοθανάση στην Ελλάδα, διακρίνουμε κάποιες επιρροές από τη γαλλική μουσική και απολαμβάνουμε την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών δρόμων και παραδόσεων.

Το cd κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις «Studio Mythos».

 

http://www.myspace.com/dimitrisdaskalothanasis
www.reverbnation.com/dimitrisdaskalothanasis

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 2 =