Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος

Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού ΤραγουδήματοςΤο Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος διαθέτει για την χρονιά 2016-2017, τμήματα σεμιναριακών μαθημάτων στα κάτωθι είδη τραγουδήματος:

α) δημοτικό-παραδοσιακό, β) ελληνόφωνο πολυφωνικό επαρχιών Πωγωνίου και Δροπόλεως, Ηπείρου, γ) ρεμπέτικο & λαϊκό και δ) αστικό ‘ελαφρό’. Για τα μέλη της Ομάδας Παραστάσεων του Φορέα θα υπάρχει και ομάδα εργασίας εστιασμένη στις γυναικείες διφωνίες του Βόρειου Τμήματος του Νομού Δράμας.

Τα μαθήματα είναι ομαδικά, πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν μία ώρα και τριάντα λεπτά (σύνολο ωρών ανά μήνα: έξι). Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κατά την έναρξη των μαθημάτων τον μήνα Οκτώβριο, στο τμήμα που επιλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Από τον μήνα Νοέμβριο και μετά, οι εγγραφές στα τμήματα γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τον διδάσκοντα του τμήματος.

Για πρόθεση εγγραφής σε κάποιο από τα τμήματα που προσφέρονται από το ΕΡ.Κ.Ε.Τ., ή για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

με την Γραμματεία, τηλεφωνικώς στο 210.6519697 σε εργάσιμες ημέρες & ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00) και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο erket-mail,

με την υπεύθυνη των τμημάτων κα. Παρασκευή Γ. Κανελλάτου τηλεφωνικώς στο 6955.442627 (από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00) και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο vkanellatou mailκαι

για το Φωνητικό Σύνολο “Άδοντες εν Χαλκίδι”  τηλεφωνικώς στα 6932.801852 & 6946.795027 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@erket.org .

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. παρέχει βεβαίωση σπουδών σε όσους μαθητές έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τα ¾ του ετήσιου ή του σεμιναριακού κύκλου μαθημάτων.

Ο οδηγός σπουδών του κάθε τμήματος είναι αναρτημένος στη σελίδα: Οδηγός Σπουδών.

Τα μαθήματα ξεκινάνε την 1η Οκτωβρίου 2016 και ολοκληρώνονται την 30η Ιουνίου 2017.

Ημέρες αργίας μαθημάτων είναι: α) η περίοδος του Δωδεκαημέρου (περίοδος Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων), από την 23η Δεκεμβρίου έως και την 7η Ιανουαρίου (Αγίου Ιωάννου), β) η περίοδος του Πάσχα, από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Κυριακή της Διακαινησίμου, γ) η Εθνική Επέτειος του ‘ΟΧΙ’  την 28η Οκτωβρίου, η Επέτειος του “Πολυτεχνείου” την 17η Νοεμβρίου, των ‘Τριών Ιεραρχών’ την 30η Ιανουαρίου, του ‘Ευαγγελισμού’ καθώς και η Εθνική Επέτειος του ‘1821’ την 25η Μαρτίου και η ‘Πρωτομαγιά’ την 1η Μαΐου και δ) οι ημέρες που πέφτουν: η ‘Καθαρά Δευτέρα’, ο ‘Ακάθιστος Ύμνος’ και του ‘Αγίου Πνεύματος’.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. διαθέτει τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακού τραγουδιού. Τη γενική επιμέλεια, τη διεύθυνση και τη διδασκαλία των φωνητικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής του ΕΡ.Κ.Ε.Τ. την έχει αναλάβει η εθνομουσικολόγος Παρασκευή Γ. Κανελλάτου.

Χολαργός, Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Παρασκευή: 18:00 – 19:30 [τμήμα ενηλίκων & ομάδα παραστάσεων]

Χαλκίδα, 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας – Δημοκρίτου 16, 34100, Φωνητικό Σύνολο “Άδοντες εν Χαλκίδι”

Πέμπτη: 18:00 – 19:30 [τμήμα ενηλίκων & ομάδα παραστάσεων]

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ & ΔΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. διαθέτει τμήματα εκμάθησης Ελληνόφωνου Πολυφωνικού Τραγουδιού των επαρχιών Πωγωνίου και Δροπόλεως, Ηπείρου, σε διεύθυνση και διδασκαλία της εθνομουσικολόγου Παρασκευής Γ. Κανελλάτου.

Χολαργός, Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Παρασκευή: 16:30 – 18:00 [τμήμα ενηλίκων]

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΙΦΩΝΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. διαθέτει ομάδα εργασίας γυναικείων Διφωνιών από τα χωριά του Βόρειου Τμήματος του Νομού Δράμας με διεύθυνση και διδασκαλία της εθνομουσικολόγου Παρασκευής Γ. Κανελλάτου.

Χολαργός, Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

κατόπιν συνεννοήσεως με τα μέλη της ομάδας παραστάσεων

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ & ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. έχει τμήματα εκμάθησης Ρεμπέτικου & Λαϊκού Τραγουδιού με διεύθυνση και διδασκαλία της εθνομουσικολόγου Παρασκευής Γ. Κανελλάτου. Το ρεπερτόριο που διδάσκεται περιλαμβάνει τραγούδια της μικρασιάτικης & της πειραιώτικης σχολής περιόδου 1920-1945, και λαϊκό ρεπερτόριο από συνθέτες και ερμηνευτές της περιόδου 1945-1965.

Χολαργός, Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Δευτέρα: 19:30 – 21:00 [τμήμα ενηλίκων]

ΑΣΤΙΚΟ ΕΛΑΦΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

[περίοδοι: προπολεμική, μεσοπολεμική, μεταπολεμική]
Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. οργανώνει τμήματα Ελληνικού Ελαφρού Αστικού Τραγουδιού με ρεπερτόριο από συνθέτες και ερμηνευτές που έδρασαν καλλιτεχνικά από το 1915 έως και το 1960 (προπολεμική, μεσοπολεμική και μεταπολεμική περίοδοι). Ενδεικτικά το ρεπερτόριο διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μουσικά έργα: α) από συνθέτες και ερμηνευτές του ελαφρού τραγουδιού (Αττίκ, Γιαννίδης, Γούναρης, Σουγιούλ, Τραϊφόρος, Χατζηαποστόλου, κ.α.) β) από το λυρικό θέατρο (οπερέτες, κωμειδύλλια κ.α.), γ) από το αρχοντορεμπέτικο και δ) από την Αθηναϊκή Καντάδα αλλά και την ευρύτερη μορφή της Αστικής Καντάδας. Το τμήμα θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία της Παρασκευής Γ. Κανελλάτου.

Χολαργός, Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού – 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Δευτέρα: 18:00 – 19:30 [τμήμα ενηλίκων]

 

Πηγή: erket.org

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + eighteen =