Η Σαββέρια Μαργιολά στον melwdo

Η Σαββέρια Μαργιολά στον melwdoΔυναμική προσωπικότητα, ήθος, πηγαίο ταλέντο, και μια βαθιά, ζεστή φωνή είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Σαββέριας Μαργιολά … Έχοντας διαγράψει μια σημαντική πορεία δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Κώστας Μακεδόνας, αλλά και πολλούς άλλους, έρχεται η στιγμή η νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια να μας παρουσιάσει το καινούριο της cd “Αλισάχνη” στο Σταυρό του Νότου Plus στις 31 Οκτωβρίου …

Σαββέρια, πρόσφατα κυκλοφόρησες τη νέα σου δισκογραφική δουλειά. Σύστησέ μας λοιπόν την «Αλισάχνη»

Η «Αλισάχνη» κουβαλάει μέσα της αγάπη, στοχασμό, αναζήτηση… είναι η εκτόνωση όλων εκείνων των συναισθημάτων που γεννήθηκαν μέσα μας γράφοντας, παίζοντας και τραγουδώντας τα κομμάτια αλλά και όλα όσα θα ανακαλύψει κάποιος στο άκουσμά της. Οι ευρηματικές μουσικές του Νίκου Καλλίνη, του Νίκου Παραουλάκη και του Μάριου Μούρμουρα, σε συνδυασμό με τους γεμάτους νόημα και ερωτισμό στίχους του Γιώργου Γκώνια, της Δήμητρας Νεοφύτου και της Πόπης Αεράκη έφτιαξαν μέσα μου έναν καινούργιο κόσμο και μέσα σ’ αυτόν ταξίδεψα και νομίζω πως κάπου έφτασα…

 

alisaxniΣτο album αυτό υπάρχει και μία μεγάλη έκπληξη – υπογράφεις τη μουσική του ομότιτλου τραγουδιού. Πώς προέκυψε αυτό? Έχεις κι άλλες μελωδίες στο «συρτάρι» που μπορεί να ανασύρεις στο μέλλον?

Πραγματικά μεγάλη έκπληξη και για μένα. Έγινε εντελώς τυχαία και αβίαστα κι αυτό ήταν το όμορφο. Ανοίγοντας μια ωραία μέρα ένα e-mail με στίχους του Γιώργου Γκώνια – του στιχουργού των περισσότερων τραγουδιών αυτού του δίσκου – διαβάζοντας τον πρώτο στίχο που ήταν μπροστά, αυτόν της «Αλισάχνης» άρχισα να ψιθυρίζω μια μελωδία. Μέσα σε λίγα λεπτά ήταν πια ένα ολοκληρωμένο τραγούδι και με ενθουσιασμό τηλεφώνησα στον Γιώργο για του πω τι μου είχε συμβεί. Είναι η πρώτη φορά που γράφω μουσική πάνω σε στίχο. Γενικά μου αρέσει πολύ να γράφω! Εκφράζομαι μέσα από αυτό και το χρησιμοποιώ πολύ στην καθημερινότητά μου, γράφοντας κυρίως πεζά και ποιήματα, αλλά υπάρχουν και κάποιες μελωδίες που γεννιούνται κατά καιρούς, τις οποίες, όπως είπες κι εσύ, έχω φυλαγμένες στο συρτάρι. Ποιος ξέρει; Στο μέλλον βλέπουμε..

 

Όπως είδαμε πάνω στο cd, χορηγοί επικοινωνίας είναι 13 ραδιοφωνικοί σταθμοί της επαρχίας. Τι σε οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση? Πιστεύεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη στην περιφέρεια ν’ ακουστούν καινούρια πράγματα?

Επιλέξαμε να έχουμε χορηγούς επικοινωνίας επαρχιακά ραδιόφωνα, γιατί πιστεύουμε πως η επαρχία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ τις μεγαλουπόλεις. Επίσης, υποστηρίζει με συνέπεια και ευαισθησία τον πολιτισμό και τις τέχνες και θεωρούμε υποχρέωσή μας την δική μας ανταπόκριση προς τους επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους ευχαριστούμε πολύ που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την καινούργια μας δουλειά.

 

Saveria MargiolaΈχεις βρεθεί πάνω στη σκηνή με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής από πολύ μικρή ηλικία. Τι αποκόμισες από όλες αυτές τις συνεργασίες?

Κάθε μια από αυτές τις συνεργασίες έχει τη μοναδικότητά της μέσα μου. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες και να εξελίξω τον εαυτό μου μέσα από αυτές τις συνεργασίες, μαθαίνοντας να βλέπω και μέσα από τα δικά τους γεμάτα εμπειρία μάτια. Τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους!

 

Θα αφοσιωθείς στο νέο σου cd δίνοντας παραστάσεις με την μπάντα σου ή θα σε δούμε το χειμώνα και σε κάποια άλλη συνεργασία?

Έχω απόλυτη ανάγκη να τραγουδήσω αυτόν τον δίσκο και να τον «ταξιδέψω» και σε πρώτη φάση θα αφοσιωθώ σ’ αυτό, χωρίς βέβαια να αποκλείω και άλλα όμορφα πράγματα με συναδέλφους, που προκύπτουν κατά καιρούς.

Τι μας επιφυλάσσεις στις 31 Οκτωβρίου στο Σταυρό του Νότου Plus?

Στις 31 Οκτωβρίου θα παίξουμε ζωντανά για πρώτη φορά την «Αλισάχνη» μας, μαζί με αγαπημένα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Θα τραγουδήσουμε την ψυχή μας και θα προσπαθήσουμε να κοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα να σας αρέσει και να το απολαύσετε.

 

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 8 =