Θαλασσινός & Φασουλάς – Νέο CD

Θαλασσινός & Φασουλάς - Να 'ταν ο Πόλεμος χορόςΝα ‘ταν ο Πόλεμος χορός. Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Κώστας Φασουλάς υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους αντίστοιχα,  και τραγουδούν εκτός απ’ τον Παντελή,  η Νάνα Μπινοπούλου, και η κόρη του Φαίδρα Θαλασσινού, από ένα τραγούδι.

Τις ενορχηστρώσεις έκαναν ο Πέτρος Βαρθακούρης, κι ο Λευτέρης Χαβουτσάς, οι οποίοι μαζί με τον Παντελή είναι και οι βασικοί μουσικοί της δουλειάς.

Παίζουν επίσης οι:

Χάρης Λαμπράκης..  Νέι
Θάνος Χατζηαναγνώστου.. Τύμπανα
Vahan Galstyan… Duduk, Φλογέρες
Σωτήρης Μαργώνης… Βιολί
Πάρις Περυσινάκης.. Λαούτα , κρητική λύρα
Γιώργος Τσιατσούλης.. Ακορντεόν
Κώστας Μερετάκης… Bongos, Ρεκ
Φίλιππος Λευκαδίτης… Νταούλι

Την εικονογράφηση του CD, έκανε η Λένα Σπάνια

Τα τραγούδια είναι όπως οι άνθρωποι. Αυτοί που συναντάς για πρώτη φορά. Και μαζί τους δένεσαι. Γίνονται φίλοι σου, συνοδοιπόροι, συνομιλητές ονείρων. Κάπως έτσι υπήρξε και η δική μας συνάντηση, με τα δέκα αυτά τραγούδια. Με γόνατα γρατζουνισμένα, με πυλό και χρώματα στα χέρια, βρεθήκαμε στην καθαρή αυλή της μνήμης. Και «παίξαμε».

Και «είδαμε» πολλά! Τη μάνα να κάνει το σταυρό της, το μοναχικό κορίτσι να «γυμνάζεται» και να προειδοποιείται με το Κουτσό, για κεινη τη μοναξιά, που θα συναντήσει στο κόσμο των μεγάλων, παιδιά να παίζουν Πετροπόλεμο, υπηρετώντας την αιώνια αντιπαλότητα των ανθρώπων, την κοπέλα με τα ξέπλεκα μαλλιά, να γοητεύεται με το άγνωστο παίζοντας την Τυφλόμυγα, παλιούς συμμαθητές να φωνάζουν «Φτου Ξελευτερία» και να θυμούνται την Σκλαβιά και μαζί της την πικρή αλήθεια, που ίδια η λέξη σηματοδοτεί.

Βαφτίσαμε τη βόλτα μας, με τον τίτλο «Να ’ταν ο πόλεμος χορός». Μοιάζει με ευχή, όμως δεν είναι. Εμείς τους πολεμιστές τους θέλουμε, να χορεύουν και τους χορευτές, να κοροϊδεύουν τον πόλεμο…
Παντελής Θαλασσινός- Κώστας Φασουλάς

Τα δέκα παιγνίδια που έγιναν τραγούδια:

1. Αιχμάλωτοι και Σκλάβοι (Σκλαβιά)
2. Κισκιντάκια (Πεντόβολα)
3. Να΄ταν ο πόλεμος χορός (Πετροπόλεμος)
4. Μεγάλωσα με όνειρα (Τυφλόμυγα) τραγουδάει η Νάνα Μπινοπούλου
5. Μάνα μου, κάνε το σταυρό σου (Πατίνι)
6. Σάλταρε και μη φοβάσαι (Ξυλογαϊδάρα)
7. Ο μονόλογος της κούκλας τραγουδάει η Φαίδρα Θαλασσινού
8. Ξέρω έναν άγριο ποταμό (Μακρυά Γαϊδούρα)
9. Η μοναξιά με το ένα πόδι (Κουτσό)
10. Έλα ψυχή μου φανερώσου (Κρυφτό)

To «πόνημα» πρόκειται να κυκλοφορήσει, σε CD στα δισκοπωλεία και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες του διαδικτίου κοντά στα Χριστούγεννα του 15.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ, (χωρίς μίξη)

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *