Μουσικό Φεστιβάλ Ήχοι της Πόλης

Μουσικό Φεστιβάλ Ήχοι της ΠόληςΜουσικό Φεστιβάλ Ήχοι της Πόλης. Παίζουν Αγγελική Τουμπανάκη κ Buzz Bastardz, Bικτωρία Ταγκούλη, Soul destiny, Mόνιμος Κάτοικος.
Special Guest, Αρετή Κοκκίνου,Καλλιόπη Βασιλείου, Dj Ponte, Χάρης Κατρακιάς (βιολί)

Η πολυσχιδής vocalist/performer Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζει το πολυμορφικό project της “Toubanaki & the Buzz Bastardz”.
Μαζί με τους δεξιοτέχνες μουσικούς και εκλεκτούς συνεργάτες της, κινούνται με ευελιξία και γνώση ανάμεσα στη παράδοση και σε σύγχρονες φόρμες, αποτελώντας εξαρχής (2008) μια απο τις “πιο δυναμικές και αξιόλογες μουσικές προτάσεις της world jazz σκηνής στη Ελλάδα”.

Bαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί, δρόμοι ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς…

Η κυκλοφορία του δίσκου “Toubanaki & the Buzz Bastardz” (Ελλάδα, Νέα Υόρκη) τον περασμένο Μάρτη με πρωτότυπες συνθέσεις και ευρηματικές διασκευές σε εφτά διαφορετικές γλώσσες, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και θεωρήθηκε “ως ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς”.

Πολυσυλλεκτικοί και αυθεντικοί ήχοι και μουσικές πέρα από πυξίδες και νόρμες…

“Toubanaki & the Buzz Bastardz:
Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ

Η Βικτωρία Ταγκούλη είναι τραγουδίστρια.Έχει εκδώσει τρία προσωπικά άλμπουμ το “Τετράδιο” το 2013 σε στίχους του Μιχάλη Γελασάκη,το (α) το 2009 και Φωτοβόλτα το 2010 σε στίχους του Διαμαντή Γκιζιώτη όλα σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου.Συμμετείχε στα επιτυχημένα μιούζικαλ «Προς κατεδάφιση» και «Ο ευτυχισμένος prince» σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου και κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και την αναγνώριση του κοινού μέσα από την ερμηνεία της στο έργο της Ελένης Γκασούκα «Φουρκέτα» που παίχτηκε για 3 συνεχόμενα χρόνια. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα και στην επαρχία (Gazarte, Σταυρός του Νότου, Kookoo, κλπ)
Μέχρι το 2007 ήταν μέλος της Ομάδας Σπείρα-Σπείρα.

SOUL DESTINY

Οι SΟUL DESTINY είναι ένα μελοδραματικό Hip-Hop συγκρότημα στην Ελλάδα και ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 με μέλη από άλλα γκρουπ. Tο 2016 το σχήμα αποτελείται από 3 μέλη, τον Παναγιώτη Πούλιο – τον Ιωσήφ Λιάκο και τον Παναγιώτη Διαμαντή. Ιδιαιτερότητα τους είναι να χρησιμοποιούν την μελοδραματική ποίηση μαζί με παραδοσιακά όργανα και την συνοδεία του ρυθμού της χιπ -χοπ μουσικής.
Εκδότες της μουσικής εφημερίδας ΗΧΟΡΑΜΑ που βγαίνει στον νομό Βοιωτίας, παρουσίαζαν ι 14 χρόνια την Hip-Hop ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ» στο ΘΗΒΑ 97.5 , έκαναν παραγωγή στην συλλογή «97.5 freguences», και στην συλλογή «13» από το Ράδιο Θήβα,, γράφουν σε τοπικές εφημερίδες και ετοιμάζουν το βιβλίο για το ελληνικό χιπ-χοπ με τίτλο «ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ»που σύντομα θα κυκλοφορήσει από την ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφορούν με τεράστια επιτυχία με πωλήσεις πάνω από 2.500 αντίτυπα το ep τους από την FM RECORDS, με τίτλο “ΑΛΙΣΑΧΝΗ” και το πλήρες Άλμπουμ τους κυκλοφορεί 30 Ιουλίου του 2016, με τίτλο ‘σε αυτή την γη που η σιωπή δακρύζει
Επίσης στην τελική μορφή του άλμπουμ υπάρχουν επανεκτελέσεις του Γιάννη Πουλοπουλου, Καίτης Χωματά, Μίμη Πλάσσα, Γιάννη Σπανού.
Τα ονόματα με τις συμμετοχές είναι αρκετά και είναι τα εξής οι Πόπη Αστεριάδη, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σταυρακάκης, Γιάννης Λεκόπουλος, Νόνα Βουδούρη, Aνδρομάχη Μαρκοπούλου, Αρετή Κοκκίνου,Καλλιόπη Βασιλείου, Dtaeys, Johnnie Disowned (Ρυθμοδότες), Pol, Rolb, Χάρης Παπανικολάου.

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Ένας από τους πιο επιτυχημένους νέους hip hop μουσικους.Ο Άγρυπνος a.k.a. Μόνιμος Κάτοικος ξεκίνησε την μουσική του πορεία γύρω στο 2002 γράφοντας στίχους. Στην πορεία ασχολήθηκε με την μουσική παραγωγή και το 2004-2005 κυκλοφόρησε την πρώτη του solo δουλειά με τίτλο ‘Ο δικός μου τρόπος’.
Ο Μόνιμος Κάτοικος δραστηριοποιείται σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους με αρκετά D.I.Y. lives. Το 2012 τινάζει την δισκογραφία με το κομμάτι ”Η Φωνη” με πάνω από 1.621.408 προβολές. Το ξεπερνά το ρεκόρ μόνο ένα επόμενο κομμάτι του video clip με τίτλο Το πρώτο Τρένο με ‘1.727.914 ‘ προβολές το 2013.
Οι 2 τελευταίοι του δίσκοι ‘Μια φορά και έναν καιρό και ‘hansel & gretel’ θεωρούνται ήδη κλασικοί.΄Οι συμμέτοχες του σε guest τραγούδια με την αφρόκρεμα του καλού ελληνικού hip hop δείχνουν την σταθεροποίηση του σαν άξια μουσική στην σημερινή μουσική πραγματικότητα. Ετοιμάζει τον νέο του δίσκο με τίτλο ‘ΟΠΤΜΝ2/Αλκοόλ,Εμμονές,Δαίμονες’

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

2005: Ο δικός μου τρόπος
2008: Καθημερινές ιστορίες
2010: Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα
2012: Μια φορά και έναν καιρό
2014: Hansel & Gretel

ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Η Αρετή Κοκκίνου, κιθαρίστρια και μαντολινίστρια και συνθέτης με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή από τους Ενδελέχεια ως και σήμερα και σημαντικές συνεργασίες παρουσίασε την προσωπική της μουσική κατάθεση Το πρώτο της cd με τίτλο “Η Ζωή στο Βασίλειο του Τίποτα” και ερμηνεύτρια τη Θέλμα Καραγιάννη συγκέντρωσε άριστες κριτικές από τα μουσικά έντυπα και site, ενώ κυκλοφόρησε κ η συλλογή τραγουδιών με τίτλο “Νησιά στη Βεράντα” σε στίχους Μαρίας Παπαδάκη και ερμηνευτές την Ερωφίλη, τον Μπάμπη Τσέρτο, τη Δήμητρα Μαστορίδου, τον Μάκη Σεβίλογλου, τη Θέλμα Καραγιάννη και την Ξένια Ροδοθεάτου.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Χωρίς συστάσεις μια εκ των κορυφαίων μουσικών και νέων φωνών της Κρητικής μουσικής… Η σπουδαία λυράρισσα με το μοναδικό ηχόχρωμα της εντυπωσίασε από τον Μίμη Πλέσσα που την άκουσε ως την Πόπη Αστεριάδη που συνεργάστηκαν τόσο ζωντανά αλλά και σε στούντιο. Ετοιμάζει δίσκο με το γκρουπ Ριζοχαρακο Το σχήμα παρουσιάζει διασκευές παλαιών Κρητικών κομματιών και νέες συνθέσεις.

Στα πλατό μαζί τους ο Dj Ponte (Αντώνης Σταματόπουλος).Special Guest Χάρης Κατρακιάς ( βιολί)

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Οδός Ονείρων – Τσιριγώτη 6, 34100 Chalkida, Greece
Ημερομηνία: Σάββατο 14 Μαϊου 2016
Ώρα έναρξης: 21:30
Πληροφορίες: Facebook Events
Τηλ. 2221020504, 6978117103
Γενική είσοδος: 8 ευρω

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × four =