Νάντια Κωνσταντοπούλου, διακεκριμένη τραγουδίστρια

Νάντια Κωνσταντοπούλου, Διακεκριμένη τραγουδίστριαΗ Νάντια Κωνσταντοπούλου (10 Φεβρουαρίου 1933 – 9 Οκτωβρίου 2016) ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια με διεθνή καριέρα.

Διακεκριμένη Αθηναία τραγουδίστρια της ελαφράς μουσικής και στιχουργός γεννημένη το 1933, σύζυγος του επίσης διακεκριμένου τραγουδοποιού και συνθέτη Τάκη Μωράκη (παντρεύτηκαν το 1961). Διετέλεσε «πρώτη διδάξασα» σε πολλά από τα τραγούδια του Μωράκη.

Πρωτοεμφανίστηκε στο επαγγελματικό τραγούδι το 1958 και τον επόμενο χρόνο δισκογράφησε το πρώτο της τραγούδι («Θα σ’ αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζ. Κορινθίου). Προηγουμένως, ήταν υπάλληλος στη δισκοθήκη της Ραδιοφωνίας, από την οποία απολύθηκε (λόγω ασυμβίβαστου…) όταν έκανε μια εμφάνιση στα «Αστέρια», αντικαθιστώντας τη Νάνα Μούσχουρη.

Κατόπιν, με προτροπή του Γ. Μουζάκη, εμφανίστηκε στο ελαφρό μουσικό θέατρο («Ροζ μπαλέτα», «Τριάντα κότες κι ένας κόκορας», κ.λπ.) και γνώρισε τον Μωράκη. Ερμηνεύοντας τραγούδια του συζύγου της, μετέσχε σε διάφορα Φεστιβάλ και κέρδισε αρκετά βραβεία (βλ. Μωράκης Τάκης).

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της ερμήνευσε τραγούδια και άλλων εκλεκτών συνθετών (μεταξύ των οποίων του Μ. Πλέσσα, του Κ. Χατζή, με ιδιαίτερη επιτυχία του Ανδρέα Χατζηαποστόλου, κ.ά.). Το 1996 επισκέφθηκε την Αμερική και πραγματοποίησε ορισμένες εμφανίσεις.

Έφυγε από τη ζωή, νικημένη από το Αλτσχάιμερ Σε ηλικία 83 ετών.
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/10 στις 3 το απόγευμα από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

Δισκογραφία

1968 Νάντια Κωνσταντοπούλου
1970 Νάντια (Είδωλό μου)
1972 Νάντια 72
1973 Τραγούδα Νάντια
1975 Πέρα από τις νότες
1976 Η Νάντια τραγουδάει ταγκό
1977 Νάντια 77
1978 Πρέπει
1980 Μπράβο
1983 Σ’ αγαπώ, σε μισώ
1984 Οι χρυσές επιτυχίες
1988 Τώρα
1988 Νάντια Κωνσταντοπούλου-Μουσικό πορτραίτο
1993 Η Νάντια και οι 7
1997 Τραγούδια από τις 45 στροφές

 

Πηγές: www.retrodb.gr | vasilisblogs.blogspot.gr  | el.wikipedia.org

 

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *