Παύλος φακατσέλης “Φυγόκεντρος”

Παύλος φακατσέλης “Φυγόκεντρος”Στην πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά ο Παύλος φακατσέλης υπογράφει τη μουσική, τους στίχους και την ερμηνεία, επιχειρώντας μια ηχητική περιγραφή του σύγχρονου αστικού τοπίου και της πραγματικότητας που το παραμορφώνει και παραμορφώνεται από αυτό.
Η “Φυγόκεντρος” είναι στη βάση του ένας θεματικός δίσκος που διασχίζει τους δρόμους της πόλης, τους δρόμους της Αθήνας, άλλοτε βασανιστικά αργά και άλλοτε με ιλλιγγιώδη ταχύτητα καθοδηγούμενος από το προσωπικό ύφος του τραγουδοποιού.
Στη διαδρομή θα συναντήσει τους country ρυθμούς του johhny cash προσεγγίζοντας τους με σύγχρονη rock διάθεση, τη λυρικότητα της ηλεκτρικής μπαλάντας έτσι όπως τη σύστησε ο Σαββόπουλος, τις καλπάζουσες μελωδίες χάλκινων πνευστών που ξεπηδούν μέσα από σχεδόν punk νοοτροπίας δομές και ταχύτητες, τον groovy χαρακτήρα της ελληνικής εναλλακτικής/rock σκηνής των 90’s, πραγματοποιώντας παράλληλα πολλές ενδιάμεσες στάσεις στα πειραματικά ηχητικά τοπία του Γιάννη Αγγελάκα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Σε σημεία αυτής της διαδρομής τον συνοδεύει η Αγγελική Τουμπανάκη (Buzz Bastards, Colpo Grosso, Mare Yiem, ex-Σανάδες) ερμηνεύοντας μια ιστορία νυχτερινών αδιέξοδων («Αφήνω εσένα να τα πεις») και συμμετέχοντας με ιδιαίτερο τρόπο στη σκιαγράφηση ενός τόπου που βρίσκεται παντού και πουθενά («Στη χώρα των θαυμάτων»).

Η ”Φυγόκεντρος” είναι μια δουλειά που δεν συναντά το είδωλο της μπροστά στον καθρέφτη αλλά στα λιμνάζοντα νερά της ασφάλτου. Εκεί που το ταξίδι αρχίζει, εκεί που φτάνει στο τέλος του. Εκεί που όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: “Μπορεί να είμαι στο στενό, μπορεί στη λεωφόρο, μπορεί πλάι σε άγιο, μπορεί στον εωσφόρο” («Στο δρόμο»).

Κυκλοφορεί από το ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ

Από εδώ μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη “Φυγόκεντρο”
pavlosfakatselis.bandcamp.com

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 5 =