Τζένη Κοσμίδου

η Τζένη Κοσμίδου στο melwdosΤι πραγματεύεται το έργο «Φυγή»;
Το θεατρικό έργο «Φυγή» αποτελεί μία σκληρή καταγγελία των χειρότερων, σύγχρονων μορφών bulling, που δέχονται καθημερινά παιδιά και έφηβοι στη σύγχρονη κοινωνία, τόσο από συνομήλικους τους, όσο και από την ίδια τους την οικογένεια. Κύριος σκοπός του έργου είναι να αφυπνίσει τους νέους ανθρώπους κάνοντας τους να καταλάβουν, ότι όχι μόνο δε θα πρέπει να ασκούν βία και εκφοβισμό, αλλά οφείλουν να αντιδρούν καίρια, όταν γίνονται θεατές τέτοιων συμπεριφορών ή όταν έχουν την ατυχία να πέφτουν οι ίδιοι θύματα.
Το παρών θεατρικό έργο όμως, δεν απευθύνεται μόνο στους νέους ανθρώπους αλλά και στους γονείς, ρίχνοντας φως στα σκοτάδια χρόνιων παρανοήσεων, οι οποίες μπορεί να συντελέσουν καταλυτικά στη μεταμόρφωση των παιδιών τους σε σύγχρονα θύματα ή θύτες.

Έχετε γράψει κι άλλα Θεατρικά έργα. Μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα;
Η «Φυγή» αποτελεί το 17ο θεατρικό μου έργο. Μου είναι αδύνατο να ξεχωρίσω κάποιο. Tο καθένα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Θεατρικός συγγραφέας;
O Μπέρτολτ Μπρεχτ

Τι σημαίνει για εσάς η συγκεκριμένη παράσταση;
Η συγκεκριμένη παράσταση όπως και οι περισσότερες παραστάσεις μου, σκοπό έχει να αφυπνίσει το κοινωνικό σύνολο, σχετικά με τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες, που δυστυχώς υφίστανται αρκετοί συνάνθρωποι μας. Πιστεύω πως είναι χρέος της τέχνης να στηλιτεύει οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής αδικίας και ρατσισμού συντελώντας έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 

Φυγή - Τζένη ΚοσμίδουΚάνετε και κάτι άλλο αυτή την περίοδο;
Αυτή τη περίοδο πραγματοποιώ πρόβες με τη θεατρική ομάδα «Στρατής Τσοπανέλης» για το θεατρικό έργο «Αριστοφανιάζουσες» στο οποίο υπογράφω κείμενο και σκηνοθεσία. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη διασκευή η οποία συνενώνει τρία από τα πιο αγαπητά έργα του μεγάλου Αριστοφάνη. «Πλούτος», «Ειρήνη» και «Λυσιστράτη» συναντιούνται, δημιουργώντας μια αληθινά ξεχωριστή παράσταση η οποία περνά σημαντικά μηνύματα μέσα από αστείρευτες στιγμές γέλιου.
Παράλληλα με μέλη της ίδιας ομάδας περιοδεύει το παιδικό μου θεατρικό έργο «Η μάγισσα Ταραντούλα προσπαθεί να καταστρέψει τη Παραμυθοχώρα.»
Αυτή τη περίοδο γράφω και τα «Ματωμένα Ίχνη». Πρόκειται για μία σειρά από αυτοτελείς ιστορίες, βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα που διαδραματίστηκαν στο παρελθόν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με παραποιημένα στοιχεία για ευνόητους λόγους.

Οι ιστορίες οι οποίες πλέον φιλοξενούνται στο δικό τους ισότοπο www.matwmenaixni.com συνοδεύονται από artistic φωτογραφίες γνωστών ηθοποιών. Έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί μια έκθεση που θα περιλαμβάνει τις φωτογραφίες των ηθοποιών καθώς και σχετικά γλυπτά μου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τέλος σε μικρό χρονικό διάστημα θα εκδοθεί το θεατρικό μου έργο «Ιριδίζων Σκότος», η «Φυγή» καθώς και η διασκευή «Αριστοφανιάζουσες».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη σεζόν;
Προτιμώ να μιλώ για τα σχέδια μου όταν η πραγματοποίηση τους έχει δρομολογηθεί στο 100% . Το σίγουρο είναι ότι η νέα σεζόν θα επιφυλάσσει θέατρο, βιβλία και πολλές εκπλήξεις!

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *