Ο Χάρης Γεωργιάδης στο melwdos

Ο Χάρης Γεωργιάδης στο melwdosΟ Χάρης Γεωργιάδης μας μίλησε για τις παραστάσεις και για τους στόχους του πάνω στο θέατρο.

– Πως ξεκίνησε ο δρόμος της ηθοποιίας για εσένα;
Ήταν τυχαίο μπορώ να πω, μιας και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης! Απλά έκανα κάποιες συμμετοχές σε διαφημίσεις και τηλεοπτικές σειρές, για έξτρα χαρτζιλίκι. Έτσι, συμμετείχα με βασικό ρόλο στο ντοκιμαντέρ για τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, που προβλήθηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Sydney και η προτροπή των συντελεστών του ντοκιμαντέρ να ασχοληθώ με την υποκριτική, ήταν αυτή που με ώθησε να μπω σε δραματική σχολή. Εκεί βέβαια αντιλήφτηκα τι θα πει “Θέατρο” και το λάτρεψα!

– Ποιος είναι ο χαρακτήρας που ενσαρκώνεις και ποιοι είναι οι στόχοι του;
Υποδύομαι, ένα μικρό καλόκαρδο Φορτηγάκι, που θέλει να αλλάξει και να γίνει τρένο. Σαν μόνη λύση για να μοιάσει στα τρένα, βρίσκει ότι θα πρέπει να κάνει ότι κάνουνε κι αυτά. Ξεκινάει λοιπόν να κάνει μεγάλα ταξίδια, νομίζοντας ότι αυτός είναι ο δρόμος προς το όνειρό του. Στο δρόμο του όμως, συναντά όλα τα αρνητικά συναισθήματα και τα “φορτώνεται”, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να φτάσει στο στόχο του, λόγω του αβάσταχτου φορτίου.

– Τι σημαίνει για σένα η παράσταση αυτή;
Σημαίνει πολλά! Εκτός από το θέμα που πραγματεύεται, που είναι η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων και πώς αυτά μεταστρέφονται σε θετικά, με την καταλυτική παρουσία και δράση της Αγάπης, είναι και η πρώτη μου παιδική παράσταση που έκανα μόνος μου την παραγωγή το 2010, έγραψα τους στίχους και το θεατρικό κείμενο, εμπνευσμένος από το ομώνυμο παραμύθι της παλιάς μου μαθήτριας και πλέον αγαπητής μου φίλης, Μάγιας Ντελέζου. Κι ενώ όλα αυτά τα χρόνια παίζαμε την παράσταση έκτακτα, σε σχολεία, θέατρα και δήμους, φέτος που την παρουσιάζουμε τακτικά κάθε Κυριακή, σε συμπαραγωγή με το θέατρο Εργοτάξιον, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, έπειτα και από την βράβευση της Unesco που μας έδωσε την αιγίδα της!

– Γιατί σου αρέσει το παιδικό Θέατρο;
Το καλό παιδικό Θέατρο, έχει τη δύναμη να διαμορφώσει τον χαρακτήρα τις νέας γενιάς, έτσι ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν με καλλιτεχνία κι όχι απλώς πολιτισμένα!

– Τι έχεις δει να απολαμβάνουν πιο πολύ τα παιδιά στην παράσταση;
Απολαμβάνουν όλη την παράσταση! Αυτό που ίσως τους κερδίζει λίγο περισσότερο, είναι το διαδραστικό μέρος, την ώρα των παιχνιδιών.

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *