Ήχος Έλλογος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ήχος Έλλογος στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΣτη Μουσική Βιβλιοθήκη «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δώσουν συναυλία με τίτλο “ Ήχος Έλλογος ” δύο εξαίρετοι καθηγητές και ταλαντούχοι καλλιτέχνες του Δημοτικού Ωδείου Θήβας.

Ο λόγος για τη Διευθύντρια και καθηγήτρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου και τον καθηγητή κλασικής κιθάρας κο Δημήτρη Δερδενέ, που θα συνυπάρξουν επί σκηνής ως “Duo Ζεύξεις”, παρουσιάζοντας έργα -σε πιάνο και κιθάρα- των F. Schubert, F. Rebay, I. Albeniz και E. Marchelie.

Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο “ Ήχος Έλλογος ”, θα δοθεί στην αίθουσα διδασκαλίας του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και ώρα 19:00

 

Τη διοργάνωση της συναυλίας έχει αναλάβει ο πολιτιστικός φορέας «ΛΙΤΡΙΒΙ – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»

 

Λίγα λόγια για το “Duo Ζεύξεις”

Το Duo Ζεύξεις επιχειρώντας να συγκεράσει δύο τόσο διαφορετικά όργανα, οικοδομεί μία άλλου είδους φιλοσοφία στον ήχο, η οποία βασίζεται σε μία έλλογη κατάσταση, κατά την οποία, ο νους δικαιώνει το αίτημά του για ουσιαστική γνώση – αφού δεν στηρίζεται στις ασάφειες και την τυχαιότητα – και η ψυχή διεισδύει στο βάθος της ανθρώπινης εσωτερικότητας, εκεί όπου το δομικό στοιχείο συνυφαίνεται άρρηκτα με το αισθητικό.

Το Duo Ζεύξεις αποπειράται να αναγάγει τη Μουσική ως ένα Αγαθό κορυφαίας τάξης και να διευρύνει τις νοηματικές του στοχεύσεις από το επίπεδο μιας απλής καλλιτεχνικής παραγωγής σε μία μυστηριακή σύνδεση με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:
2107282570 / 6947 43 4854 Δευτ-Παρασκ. 10:00-15:00

Είσοδος 10€ και 5€ μειωμένο εισιτήριο για μαθητές Ωδείων)

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 2 =