Ενστάσεις του Γιώργου Παπαδημητρίου

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ στο Βόλο του Γιώργου ΠαπαδημητρίουΣτο «Ηλίου Μέλαθρον», Ίδρυμα Αφών Δεληγεώργη, όπου η αίθουσα φιλοξενεί  εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου , ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου με θέμα « Ενστάσεις ».

Η έκθεση μεταφέρεται και εξελίσσεται στον τόπο καταγωγής του εικαστικού μετά την επιτυχημένη πορεία της, τον Ιούνιο του 2015 στην Αθήνα, στο χώρο των Εικαστικών Αναζητήσεων.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, στην ατομική του έκθεση, αντιπροτείνει εικόνες που κατοπτρίζουν όλα εκείνα τα σοβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν πόσες λανθασμένες αποφάσεις έχουν ίσως παρθεί ή πόσες από τις προηγούμενες θέσεις ή εν+στάσεις ζωής μπορεί να ήταν λανθασμένες, γιατί η ένσταση αναφέρεται σε δικαίωμα και είναι η ίδια δικαίωμα – αντιδικαίωμα.

Όπως δηλώνει ο ίδιος:

«Σε μια εποχή, όπου η εννοιολογική υπόσταση της λέξης δικαίωμα αμφισβητείται και οι εξουσίες πάνω στις ζωές μας διευρύνονται, είναι καιρός να ανακτήσουμε το δικαίωμά μας να ασκήσουμε εξουσία μέσα από τις δικές μας ΕΝ+ΣΤΑΣΕΙΣ. Άλλωστε, με ενδιαφέρει να εκφράζω την τέχνη με περιεχόμενο κοινωνικό.
Με το συμβολισμό από τη μία και τον εξπρεσιονισμό από την άλλη, γεννιέται ένας ρεαλισμός που ποτέ δεν υπερβάλλει, ενώ συμμερίζεται την ανθρώπινη κατάσταση, φορτίζει την έκφραση πέρα από εξωραϊσμούς και δεν προσηλώνεται απόλυτα στο μέτρο.

Η ζωγραφική για μένα είναι ένας τρόπος να συμβιβάσεις την ισχυρή κοινωνική συνείδηση με την πιο έντονη εσωτερική πάλη, την ατέλεια με την ομορφιά, το άγγιγμα της ζωής με την έμμονη ιδέα του θανάτου. Ο ορισμός της Τέχνης, όπως την έχω στο μυαλό μου, είναι το σημείο όπου αυτά συναντώνται».

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Βόλου και Ν. Μαγνησίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον εικαστικό Γιώργο Παπαδημητρίου υπάρχουν στο προσωπικό του blog georgepapadimitriou.blogspot.gr

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, ώρα 8:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2015.
Διεύθυνση: Γκλαβάνη 37 και Αλεξάνδρας, Βόλος
Ώρες λειτουργίας: Βράδυ, Τρίτη έως Σάββατο: 18:00-21:00.
Πληροφορίες: κ. Ν.Δεληγεώργης, Πρόεδρος του Ιδρύματος.

 

Άτιτλο

 

100χ70 Προσευχή

 

Μάνα με παιδί

 

Κραυγή

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 2 =