η Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη στο melwdos

η Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη στο melwdosΜαριάντζελα γιατί Απο…χώρισες;

Έπρεπε να απο..χωρίσω! Ένιωσα έντονα την ανάγκη να γράψω ένα θεατρικό έργο διακωμωδώντας όλα τα στάδια που περιλαμβάνει ένας ερωτικός χωρισμός. Κάποιοι λένε πως κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Ήθελα λοιπόν να βιώσουμε επί σκηνής αυτό το «θάνατο» με τον πιο τραγελαφικό τρόπο και μετά να βγούμε στη ζωή πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την παίρνουμε στα σοβαρά!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου θεατρικός συγγραφέας;

Μαγεύομαι από τα σπουδαία έργα του Τένεσι Ουίλιαμς μα αγαπώ εξίσου τα έργα του δικού μας Δημήτρη Ψαθά γιατί αντέχουν στο χρόνο και είναι πάντα επίκαιρα. Χαίρομαι γιατί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες παραστάσεις από νέους θεατρικούς συγγραφείς. Υπάρχουν ταλαντούχες πένες στη χώρα μας και κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν τη θέση που τους αξίζει.

 

Απο…χώρισα Ψωμαδέλλη ΜαριάντζελαΠρώτα το Cartel, τώρα ο 92 Art. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Θέλω να γνωρίσει και να παρακολουθήσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται το «Απο..χώρισα» σε όλη την Ελλάδα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πραγματοποιηθεί αυτό.

 

Πότε και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το Θέατρο;

Το αγαπώ πολύ το Θέατρο είτε βρίσκομαι πάνω στη σκηνή ως ηθοποιός είτε κάτω από τη σκηνή ως συγγραφέας ή έστω ως απλός θεατής. Δήλωσα συμμετοχή με το πρώτο μου έργο την «Κούκλα» πριν από ενάμιση περίπου χρόνο στο Φεστιβάλ Μονολόγων για νέα πρόσωπα που διοργάνωσε ο Χώρος Τέχνης 92 Art και κέρδισα βραβείο ερμηνείας και το βραβείο «Νέο Πρόσωπο 2014».
Η επιτυχία αυτή μου έδωσε μεγάλη χαρά και δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ και μου απέδειξε πως αν το θέλεις πολύ, μπορείς να αγγίξεις το όνειρό σου.
Ο χώρος του Θεάτρου, όταν τον σέβεσαι, είναι ένας κόσμος μαγικός και είμαι σίγουρη πως η σχέση μου μαζί του είναι μια σχέση εξάρτησης. Πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

 

Απο…χώρισα Μαριάντζελα ΨωμαδέλληΠοιο είναι το θέμα με το οποίο θα ήθελες να ασχοληθείς ως συγγραφέας οπωσδήποτε σε κάποια φάση της ζωής σου;

Με ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Με ιντριγκάρουν οι ακραίες τους εκδοχές και θα ήθελα να ασχοληθώ εκτενώς με αυτές είτε πρόκειται για ερωτικούς δεσμούς, είτε για δεσμούς αίματος, είτε για φιλικές σχέσεις. Μέσα από συμπεριφορές ακραίων χαρακτήρων, μπορεί ένας θεατής να ανακαλύψει κάποια δικά του στοιχεία που ίσως και να μην γνώριζε καν ότι είχε.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου θεατρικός χαρακτήρας;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον θεατρικό χαρακτήρα. Νομίζω πως θα ήταν άδικο. Στον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό, στον πιο ασήμαντο βοηθητικό χαρακτήρα μέχρι τον πρωταγωνιστή ενός θεατρικού έργου κρύβεται κάτι μαγικό. Ο κάθε θεατρικός χαρακτήρας είναι μοναδικός, ξεχωριστός και έχει κάτι να σου προσφέρει. Αυτό το κάτι μου αρέσει πάντα να το ανακαλύπτω. Είναι μια πρόκληση.

 

Απο…χώρισα-Μαριάντζελα ΨωμαδέλληΤέχνη & κρίση. Κάνε ένα σχόλιο.

Είναι δυο έννοιες που ανθίζουν στις μέρες μας. Η κακή οικονομική μα και ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι περισσότεροι Έλληνες εξαιτίας της κρίσης στη χώρα μας, τους ώθησε περισσότερο στην τέχνη με σκοπό να καλύψουν με κάποιο τρόπο τα συναισθηματικά τους κενά. Με την κρίση, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο το μυαλό και το πνεύμα μας. Ίσως είναι και το μόνο καλό που βγήκε από όλη αυτή την υπόθεση.

 

Ποιος είναι ο κεντρικός ήρωας του Από…χώρισα;

Η κεντρική ηρωίδα του «Απο..χώρισα» είναι η Βάσω, μια νεαρή συγγραφέας που αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση της αγάπης από τον σύντροφό της. Μάλιστα, δεν διστάζει, όντας τυφλωμένη από τον έρωτα και την γυναικεία της παράνοια, να δημιουργεί προβλήματα και καταστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Ή μήπως υπάρχουν; Η απάντηση δίνεται στη σκηνή του Χώρου Τέχνης 92 Art κάθε Σάββατο στις 19:00. Σας περιμένουμε!

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + 20 =