Η ορχήστρα Smyrna στη μουσική σκηνή Άλικο

Η ορχήστρα «Smyrna» στη μουσική σκηνή ΆλικοΗ ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής «Smyrna» επιστρέφει στη μουσική σκηνή «Άλικο», το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν,τραγούδι), η Κάλη Καμπούρη (κανονάκι,τραγούδι), η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα,τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο,κρουστά, τραγούδι), η Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι, τραγούδι) και η Χρυσάνθη Τζοβάνη (κρουστά,τραγούδι), ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο μουσική που μας μεταφέρει πίσω στις ρίζες μας και μας τη συστήνουν εκ νέου με την δική τους νεανική ματιά.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θα μας παρασύρουν όπως κάθε φορά να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε.

Η παραδοσιακή μουσική είναι η ταυτότητά μας, οι ρίζες μας. Είναι η πυξίδα που μας δείχνει από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε και πού πάμε. Μέχρι τον 19ο αιώνα τα ρωμέικα τραγούδια, όπως ονομάζονταν για να ξεχωρίζουν από τα τούρκικα, κρατώντας στοιχεία από την αρχαιότητα και την αρχαία τραγωδία, όπως το κυκλικό σχήμα του χορού, διένυσαν εκατοντάδες χρόνια ταξιδεύοντας μέσα από την προφορική παράδοση, συγκροτώντας αυτό που λέμε σήμερα ελληνική παραδοσιακή μουσική. Εμείς λοιπόν συναντήσαμε τη Smyrna Οrchestra, ένα πολυφωνικό σχήμα που αποτελείται από 6 καταπληκτικά κορίτσια, που παίζουν και τραγουδάνε αυθεντική ελληνική παραδοσιακή μουσική. Χωρίς το παρελθόν στο παρόν, το μέλλον διαγράφεται αμφίβολο και επιφανειακό…

Η νέα γενιά, λοιπόν, συναντά την παραδοσιακή μουσική και όλο αυτό εξελίσσεται σε καθαρά γυναικεία υπόθεση!!

Ήχος : Γιάννης Φώτης
Φωτογραφία: Πέτρα Παναγιωτοπούλου

Σύνδεσμοι :
www.smyrnaorchestra.gr
www.facebook.com/smyrnaorchestra
www.youtube.com/user/smyrnaorchestra

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Άλικο – Αγ.Δημητρίου 16, Ψυρρή
Ημερομηνία: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 22:00
Πληροφορίες: aliko-cafe.gr
τηλ.: 210 3253272
Γενική είσοδος: 5€

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 1 =