ΜΟΡΤΕΣ – Τα μπλουζ του Καραγκιόζη

ΜΟΡΤΕΣ - Τα μπλουζ του ΚαραγκιόζηΗ Final Touch παρουσιάζει ένα νέο, πρωτότυπο μουσικό σχήμα που αναμένεται να κάνει εντύπωση, να αγαπηθεί, να ανατρέψει και να διαπεράσει τα στεγανά της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας.

Με ένα μοναδικό, πρωτοποριακό τρόπο, οι ΜΟΡΤΕΣ παντρεύουν τα blues με το ρεμπέτικο τραγούδι και τους ήχους της ελληνικής μουσικής, επενδύοντας το όλο εγχείρημα με ροκ πινελιές αλλά και εξαιρετικά κεφάτη διάθεση!

Σήμερα, παραμονή της επετείου του θανάτου του αείμνηστου μουσικού Νίκου Παπάζογλου, παρουσιάζουν το νέο τους single που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Το τραγούδι “Τα μπλουζ του Καραγκιόζη“, σε στίχους του Άγη Νικολακόπουλου και μουσική του Άγη Νικολακόπουλου και του Αχιλλέα Διαμαντή, επιφυλάσσει ένα μοναδικό πάντρεμα ηλεκτρικής κιθάρας και μπάσου με το μπουζούκι και το μπαγλαμά, μια συναντησή δύσης και ανατολής, παρόντος και παρελθόντος.

Το single συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό video clip σε σκηνοθεσία Τόλη Μαστρόκαλου, στο οποίο τα Μπλουζ του Καραγκιόζη αποτυπώνονται οπτικά μέσω των ευρηματικών λήψεων και των μπλε αποχρώσεων.

Με τα λόγια του Άγη Νικολακόπουλου:

Το ριφ της κιθάρας το είχα γράψει πριν από 15 χρόνια, για ένα μπλουζ/ροκ τραγούδι των «Εν Ψυχρώ», η μπάντα διαλύθηκε όμως λίγο μετά και το ριφ «έμεινε στο συρτάρι».
Στις 17 Απρίλη του 2011, ο θάνατος του Νίκου Παπάζογλου με στεναχώρησε πολύ. Ήταν τραγουδοποιός συνδεδεμένος με τα νεανικά μου χρόνια, με όμορφες στιγμές, πιο αληθινές, πιο ερωτικές αλλά και πιο ξέγνοιαστες από τις σημερινές. Με επηρέασε πολύ ο χαμός του. Τέλος εποχής, που λένε.
Το τραγούδι εκφράζει το παράπονό μου για το γεγονός αυτό, αλλά και για όλα τα γεγονότα που τα τελευταία χρόνια μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ μόνοι και πολύ φτωχοί. Από κάθε άποψη.

Οι στίχοι γράφτηκαν –σαν από μόνοι τους- μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλάξαμε το ρυθμό και το bass line από το παλιότερο ριφ, με σκοπό να παντρέψουμε το μπλουζ στοιχείο με το ρεμπέτικο στίχο και ρυθμό. Ο Αχιλλέας Διαμαντής βοήθησε με τη σύνθεση του ρεφρέν και … αυτό ήταν.
Η ενορχήστρωση με μπαγλαμά και ζίλλια, όπως και το slide guitar με το μπουζούκι ήταν εξαρχής στο μυαλό μου. Το αποτέλεσμα μας άρεσε και το κρατήσαμε. Είναι κάτι καινούργιο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μ’αυτό το τρόπο.

Ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ο μόνος που με ένα μαγικό τρόπο, έκανε την ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική να ακούγεται ροκ.
Εμείς οι «ροκάδες» της εποχής, αφήναμε τα κλαμπάκια και τα μπαρ και τρέχαμε να τον ακούσουμε ζωντανά, κάθε καλοκαίρι που κατηφόριζε από Σαλονίκη. Είχαμε μεγάλη αγάπη και εκτίμηση στο πρόσωπό του. Ήταν πραγματικό ίνδαλμα για μένα και το λιγότερο που μπορούσα να κάνω με ένα τραγούδι που εμπνεύστηκα από τη μουσική του και την εποχή μας, ήταν να του το αφιερώσω με νοσταλγία και ευγνωμοσύνη.

Λίγα λόγια για τους ΜΟΡΤΕΣ:

Οι ΜΟΡΤΕΣ είναι μια παρέα μουσικών, μια μπάντα που αποτελείται από φίλους με κοινή αγάπη στα μπλουζ, το ροκ και το ρεμπέτικο. Βασίζεται σε μια ιδέα του Άγη Νικολακόπουλου (πρώην Alter Ego/Εν Ψυχρώ) που είναι και ο τραγουδιστής, βασικός συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος.
Μαζί του ένας από τους κορυφαίους ροκ κιθαρίστες, εξαιρετικός μουσικός και φίλος από τα παλιά, ο Αχιλλέας Διαμαντής (πρώην Alter Ego/Εν Ψυχρώ/Null), που έχει και τη μουσική επιμέλεια/ενορχήστρωση.
Η βασική σύνθεση είναι: Άγης Νικολακόπουλος/φωνή, Αχιλλέας Διαμαντής/κιθάρες, Κώστας Μήτσιος/μπουζούκι/μπαγλαμά, Χρήστος Γκράβας/μπάσο, Σταμάτης Δεληγιάννης/κιθάρες και Τάκης Ήντας/τύμπανα. Πρόσφατα τελείωσαν τη πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Η Εκδίκηση της Ροκιάς”, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Η μουσική τους συνδυάζει τα blues, την country, το rock, την jazz ακόμα και το swing, με το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το δημοτικό. Ο στίχος ελληνικός, θυμίζει «άλλες εποχές».
Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν πολλοί ακόμα καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ταίριασμα διαφορετικών μουσικών, όπου τίποτα δε ακούγεται «εκτός θέματος» και όλα μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται.
Μουσικοί με μεγάλη εμπειρία στα live, θα ξεκινήσουν την επόμενη σαιζόν έναν κύκλο εμφανίσεων με σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό. Μέχρι τότε, απολαύστε το πρώτο τους single, “Τα μπλουζ του Καραγκιόζη”, που κυκλοφορεί από την Final Touch.

Kυκλοφορεί από την Final Touch (distributed by Cobalt)
FINAL TOUCH, η εταιρεία του Μίλτου Καρατζά. που στηρίζει νέους δημιουργούς και προτείνει νέους καλλιτέχνες !

Final Touch:
www.finaltouch.gr | info@finaltouch.gr
www.facebook.com/finaltouch.gr
www.twitter.com/FinalTouchGR
www.youtube.com/FinalTouchGR

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 − five =