Οι «7 ΣΤΙΓΜΕΣ» του Χρήστου Λούφη

Οι «7 ΣΤΙΓΜΕΣ» του Χρήστου ΛούφηΜε τις «7 ΣΤΙΓΜΕΣ» μας συστήνεται ο νέος ταλαντούχος τραγουδοποιός Χρήστος Λούφης, καθώς αποτελεί τον τίτλο της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.
Μια ευγενική φρέσκια παρουσία στα μουσικά δρώμενα, που μας κερδίζει από το πρώτο άκουσμα με την ζεστή χροιά της φωνής του και την γεμάτη πάθος ερμηνεία του.

Ο Χρήστος Λούφης με έμπνευση και ιδέες υπογράφει τους στίχους, τη μουσική και την ενορχήστρωση, δίνοντας μας το ιδιαίτερο στίγμα του.
Οι μελωδίες του ακροβατούν ανάμεσα στο έντεχνο, παραδοσιακό και λαικό τραγούδι και ο στίχος του διακρίνεται για την αμεσότητά του.

«7 ΣΤΙΓΜΕΣ» – επτά τα κομμάτια του album, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο παίζει το μαγευτικό και ταξιδιάρικο ηχόχρωμα του ακορντεόν.

Συνοδοιπόροι στο πρώτο αυτό μουσικό ταξίδι του Χρήστου Λούφη, o οποίος έπαιξε και ακουστική κιθάρα, ήταν οι μουσικοί:
Δημήτρης Δαμάσκος (πιάνο)
Γιάννης Ισχνόπουλος (ακορντεόν)
Τέλης Καυκάς (μπάσο)
Αρσένης Νάσης (μπεντίρ, νταούλι, ρεκ)
Ιούλιος Νάσης (ταραμπούκα, μπεντίρ, ηλεκτρον. κρουστά, σέικερ)
Νίκος Δ. (τύμπανα)
Νίκος Παραουλάκης (νέυ)
Δημήτρης Αθανασόπουλος (τρομπέτα)
Βαγγέλης Λάζος (ηλεκτρική κιθάρα).
Στα φωνητικά τον συνόδεψε η Ευανθία Κανελλακοπούλου.

 

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Λούφη

Ο Χρήστος Λούφης, ο οποίος γεννήθηκε το 1985, μεγάλωσε με παραδοσιακούς ήχους, ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει με κλαρίνο παραδοσιακά τραγούδια αλλά και διάφορα συγγενικά του πρόσωπα παίζοντας ακορντεόν, ντέφι και βιολί.

Στην ηλικία των 10 ετών πέφτει στα χέρια του ένα αυτοσχέδιο μαντολίνο κι αρχίζει να πειραματίζεται. Τα μουσικά του ακούσματα πολλά: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Γλυκερία, Βιτάλη, Αλεξίου, Παπάζογλου, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Περίδης, Πυξ-Λαξ, Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Ξύλινα Σπαθιά αλλά και Πετρολούκας-Χαλκιάς, Κυρίτσης, Κιτσάκη .

Στα 15 του αγοράζει μια ακουστική κιθάρα και μαθαίνει τα πρώτα βήματα από έναν φίλο του, τον Βαγγέλη Λάζο. Ασχολείται μόνος του εντατικά και μετά από δύο χρόνια ξεκινάει τα πρώτα του live μαζί με τον φίλο του Βαγγέλη Λάζο αλλά και διάφορα συγκροτήματα. Τα τελευταία 6 χρόνια παίζει εντατικά και σταθερά κάθε εβδομάδα σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα ενώ μέσα στο 2012 έκανε και τις πρώτες του εμφανίσεις και στην επαρχία.

 

 

Το cd “7 ΣΤΙΓΜΕΣ” θα είναι διαθέσιμο σε λίγες μέρες στο cdbaby, για ψηφιακή πώληση.

Μπορείτε να πάρετε μία γεύση του δίσκου με το τραγούδι “Αιθέρας“!
Καλή ακρόαση!

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =