Οι Daulute, από τα πιο ξεχωριστά μουσικά τρίο

Οι Daulute, ένα από τα πιο ξεχωριστά μουσικά τρίοΤο trio Daulute δίνει μια διαφορετική πνοή στην έννοια της ελληνικής, παραδοσιακής μουσικής. Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, προσεγγίζει τα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, του Αιγαίου και της Μικρά Ασίας ενώ ταυτόχρονα αντλεί θέματα και από άλλες μουσικές παραδόσεις.

Με αφετηρία την κοινή τους αναζήτηση και αγάπη για την παραδοσιακή μουσική, οι τρεις καλλιτέχνες αναπτύσσουν ένα δυναμικό και εξαιρετικά ιδιαίτερο μουσικό στυλ.

Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης αναβιώνει τα παραδοσιακά πνευστά (θιαμπόλι, διπλομάντουρο, ασκομαντούρα / τσαμπούνα) ενώ προσαρμόζει στο ελληνικό ιδίωμα πνευστά από άλλες παραδόσεις (κέλτικα whistles, δυτικό φλάουτο, ινδικό bansuri).

Ο Δημήτρης Σιδερής επικεντρώνεται στο κρητικό λαούτο αναπτύσσοντας την τεχνική του και υιοθετώντας νέα στοιχεία από συγγενικά πνευστά.

Ο Γιάννης Παπατζανής εξελίσσει τις τεχνικές του Αιγαιακού, παραδοσιακού κρουστού (τουμπί) ενώ παράλληλα εξερευνά ήχους κρουστών από άλλες κουλτούρες (περσικό tombak, αφρικανικό udu, frame drums από τη Μέση Ανατολή καθώς και ελβετικό hang drum).

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + 5 =