Οι MUSING THERAPY στο melwdos

Οι MUSING THERAPY στο melwdosΟι MUSING THERAPY μιλάνε στο melwdos για τους στόχους, τις συνεργασίες και τη νέα κυκλοφορία τους.

– Νέα κυκλοφορία ‘Καλύτερα έτσι’ πόσα τραγούδια περιέχει και λίγα λόγια για το καθένα;
Ο δίσκος έχει 5 ελληνόφωνα τραγούδια, και ένα ορχηστρικό,  τα οποία παίζουν ανάμεσα στο Rock και στο Pop. Στιχουργικά  θα λέγαμε πως είναι για όλα τα γούστα. Υμνούμε τον έρωτα και φτάνουμε στον καυστικό σχολιασμό της καθημερινότητας ενός έφηβου, στην κατάληξη δίνουμε και μία νότα προβληματισμού για τον «βιασμό» του περιβάλλοντος.

– Με τι ακούσματα μεγαλώσατε; Ποιοί τραγουδιστές αποτέλεσαν τις μεγάλες επιρροές σας;
Είμαστε πέντε διαφορετικές προσωπικότητες μέσα στο σχήμα και έχουμε διαφορετικά ακούσματα. Το κοινό μας σημείο όμως είναι σίγουρα η Rock σκηνή στις δεκαετίες ’80-’90. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και έτσι ακούμε από metal μέχρι jazz!!!

– Μπορεί η μουσική και το τραγούδι να αποτελέσουν ένα σκαλοπάτι για την έξοδο μας από την τραυματισμένη κακή ψυχολογία μας και πώς;
Η μουσική σαν μία από τις κορυφαίες τέχνες είχε πάντα θεραπευτικές ιδιότητες για την ψυχή του ανθρώπου. Η αίσθηση που έχουμε όταν παίζει ένα τραγούδι που γουστάρουμε είναι μοναδική. Αν λοιπόν εστιάσουμε περισσότερο σε αυτά που μας ευχαριστούν θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό μας, κάπως έτσι αλλάζουμε και την ψυχολογία μας. Και βέβαια μην ξεχνάμε και την υπέρτατη ψυχοθεραπεία….Το τραγούδι στην μπανιέρα!

– Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που έχετε σαν όνειρο να συνεργαστείτε μαζί του;
Δεν αναφέρουμε ονόματα στο εξωτερικό για να είμαστε ρεαλιστές. Θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες που ανέβασαν την Ελληνική Rock σκηνή σε ψηλά επίπεδα την δεκαετία του ’90. Θα ήταν άδικο να αναφέρουμε ονόματα γιατί θα αδικούσαμε κάποιους άλλους, αλλά όλοι οι γνώστες του είδους καταλαβαίνουμε για ποιούς μιλάμε! Πιστεούουμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία αυτή στο μέλλον.

MUSING THERAPY– Υπάρχουν όνειρα που ακόμα δεν έχετε εκπληρώσει. είτε στο επαγγελματικό, είτε στο προσωπικό επίπεδο;
Αν κάποιος καταφέρει να εκπληρώσει όλα του τα όνειρα υπάρχει πιθανότητα αυτόματα να γίνει ο ποιο δυστυχισμένος άνθρωπος στη γη. Σαφέστατα έχουμε πολλούς στόχους που αφορούν την μουσική, η μπάντα τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα. Ωστόσο κοιτάζουμε πάντα το επόμενο σκαλοπάτι και όχι την κορυφή της σκάλας, για να απολαύσουμε την διαδρομή. Για την ώρα μας ευχαριστεί πολύ να βλέπουμε την αποδοχή του κόσμου στα τραγούδια μας!

– Τι άλλα θα θέλατε να κάνετε στη μουσική;
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κάνουμε αυτό που αγαπάμε, και ο κόσμος το αγκαλιάζει. Το να δημιουργούμε νέο υλικό είναι κάτι που μας συναρπάζει, θα έλεγε κανείς ότι είναι σαν ιεροτελεστία οι στιγμές που βρισκόμαστε για να ολοκληρώσουμε ένα τραγούδι. Θα μας άρεσε πολύ να γράψουμε μουσική για κινηματογράφο, είναι μεγάλη πρόκληση να προσπαθείς να πλαισιώνεις με μουσική ένα συναίσθημα που σου δείχνει μία εικόνα!

– Τι μπορεί να σας χαλαρώσει και τί να σας ζορίσει στην καθημερινότητά σας;
Νομίζουμε πως όπως κάθε καλλιτέχνη που θέλει να περνάει όλη του τη μέρα δημιουργώντας, τον ζορίσει το να εργάζεται σε κάτι που τον αφήνει παγερά αδιάφορο αλλά είναι απαραίτητο για την επιβίωση του. Μας χαλαρώνουν οι στιγμές που βρισκόμαστε όλοι μαζί στο studio για πρόβες και βέβαια όταν είμαστε επί σκηνής σε κάποιο live..

– Ποια cd βρίσκονται στην πρώτη θέση μέσα στο σπίτι σας;
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μητρόπουλος έχει κολλήσει τα cd στον τοίχο του! Είναι ανάλογα σε ποιανού το σπίτι θα μπεις…Αλλά για να ευλογήσουμε τα γένια μας σίγουρα όλοι έχουμε σε μια καλή θέση το cd μας «Καλύτερα έτσι», γιατί όπως και το κάνεις, το παιδί σου το βλέπεις με άλλα μάτια!

– Πώς φαντάζεστε  την  διαδρομή σας  σε βάθος χρόνου; Τι είναι αυτό που σ’ ενδιαφέρει να κατακτήσετε  σε αυτό το μουσικό ταξίδι;
Θέλουμε το ταξίδι αυτό να είναι μεγάλο και γεμάτο συγκινήσεις! Θα μας κάνει πολύ χαρούμενους αν σε πολλά χρόνια από τώρα οι νέες γενιές ακούνε κάποιο τραγούδι μας και λένε μεταξύ τους «ρε συ οι Musing Therapy δεν το έλεγαν αυτό» χαχαχαχα ανατριχίλα! Και βέβαια το πιο σημαντικό να εξελισσόμαστε εμείς σαν άνθρωποι και καλλιτέχνες με το πέρασμα του χρόνου…

 

MUSING THERAPY

musingtherapy.gr | facebook | jumpingfish | youtube

 

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven − six =