Ο Αλέξης Σουρής στο melwdos

Ο Αλέξης Σουρής στο melwdos

Ο Αλέξης Σουρής μιλά στο melwdos για την τελευταία σου δουλειά

– Αλέξη σε καλωσορίζουμε στο Μελωδό πες μας λίγα για την τελευταία σου δουλειά ”Της ομορφιάς το άγιο” και για τη συνεργασία σου με τους δημιουργούς του;
Καλώς σας βρήκα! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα EP με 4 τραγούδια και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο από την MusicShots. Σε ένα κομμάτι έγραψε μουσική-στίχους ο Δημήτρης “James” Μπασδάνης και στα υπόλοιπα μουσική έγραψα εγώ και στίχους εγώ, ο Άγγελος Μητσόπουλος και ο Βασίλης Γεροδήμος. Συμμετέχει επίσης η Καλλιρρόη Πετράκη σε ένα ντουέτο.
Την ενορχήστρωση έκανε ο James Μπασδάνης και την παραγωγή ο Κώστας Μπασδάνης. Η συνεργασία μας με όλους τους συντελεστές ήταν άψογη, άλλωστε είμαστε πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες!

– Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική και το τραγούδι;
Πάντα με ενθουσίαζε η μουσική και το τραγούδι και όταν ήμουν φοιτητής ακόμη άρχισα να παίζω σιγά σιγά επαγγελματικά σε μαγαζιά και το ένα έφερε το άλλο. Δισκογραφικά μπήκα στον χώρο αρκετά αργότερα, το 2012.

 

– Μένεις μόνιμα στα Ιωάννινα πως προέκυψε ξέροντας ότι κατάγεσαι από την όμορφη Εύβοια;
Στα Ιωάννινα ήρθα πρώτη φορά για να σπουδάσω και έκανα και τα πρώτα μου μουσικά βήματα εκεί επίσης, σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης. Οπότε είμαι και συναισθηματικά δεμένος με αυτήν την πόλη, η οποία έχει και πολύ μεγάλη μουσική παράδοση φυσικά.

– Πως αποφάσισες να μπεις στη δισκογραφία και τι συναισθήματα έχεις εισπράξει από την μέχρι τώρα πορεία σου;
Όπως είπα και πιο πριν, στην δισκογραφία μπήκα το 2012 με το single «Στιγμές» όπου είχε 3 τραγούδια. Νομίζω ήταν κάτι σαν φυσικό επακόλουθο το να μπω στην δισκογραφία με δικά μου κομμάτια. Ένιωσα έτοιμος για αυτό, μετά από χρόνια live εμφανίσεων και ένιωσα ότι είχα πράγματα να δώσω. Τα συναισθήματα που έχω εισπράξει είναι ποικίλα αλλά κυρίως είναι όμορφα συναισθήματα. Γενικά η δημιουργία σου προκαλεί διάφορα συναισθήματα!

Αλέξης Σουρής– Υπάρχουν τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που θα ήθελες να τραγουδήσεις;
Φυσικά, είναι αυτονόητο… Πολλά μάλιστα!

– Ακολουθείς τη μόδα της εποχής;
Δεν ξέρω καν ποια είναι η μόδα της εποχής…Νομίζω αυτό απαντάει και στην ερώτηση σου!

– Αν δεν ακολουθούσες τον δρόμο τις μουσικής ,πως αλλιώς είχες ονειρευτεί την ζωή σου;
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα! Δεν μπορώ να σκεφτώ την ζωή μου χωρίς μουσική!

– Έκανες μια εκπληκτική εμφάνιση στο Enallax Live στην Θεσσαλονίκη πες μας λίγα λόγια;
Περάσαμε καταπληκτικά! Λατρεύω την Θεσσαλονίκη και το μαγαζί ήταν πολύ ζεστό και όμορφο! Και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο έπακρο! Ελπίζω να το επαναλάβουμε σύντομα.

– Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;
Προς το παρόν ετοιμάζω τον καινούριο δίσκο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 και παράλληλα συνεχίζω τις ζωντανές εμφανίσεις.

 

www.facebook.com/AlexisSouris.gr

www.youtube.com/user/justme6760/videos

 

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − twelve =