Ο Γρηγόρης Συγγιρίδης στο melwdos

Ο Γρηγόρης Συγγιρίδης στο melwdosΤι σημαίνει παράσταση Θεατρικού αυτοσχεδιασμού;
Παράσταση Θεατρικού αυτοσχεδιασμού σημαίνει ότι η παράσταση μας δημιουργείται επί σκηνής. Ανεβαίνουμε στην σκηνή και ζητάμε μερικές προτάσεις από το κοινό για έμπνευση. Με βάση αυτές και χρησιμοποιώντας τον αυθορμητισμό και την φαντασία μας, δημιουργούμε την παράσταση μας εκείνη την στιγμή, μπροστά στα μάτια των θεατών. Αυτό καθιστά την κάθε παράσταση μοναδική και δεν πρόκειται να ξαναπαιχτεί!

 

Περιγράψτε μας μια αγαπημένη στιγμή που θυμάστε από τη στιγμή που ξεκινήσατε να παίζετε αυτό το είδος.
Μία από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές ήταν την 1η φορά που αυτοσχεδίασα μπροστά σε κοινό. Ήμουν πολύ άπειρος ακόμα και δεν είχα κάνει ούτε τα μισά σεμινάρια. Φυσικό επακόλουθο ήταν να έχω άγχος και η αποτυχία ήταν μεγαλειώδης.
Όμως μετά το τέλος της παράστασης ένιωθα υπέροχα και αυτό το γλυκό συναίσθημα της αποτυχίας με είχε κατακλύσει. Ήμουν εκστασιασμένος, ένιωθα ξαφνικά απελευθερωμένος και ήθελα να ξαναπαίξω! Μετά από εκείνη την βραδιά δεν ήμουν πια ο ίδιος.

 

ομάδα Bourou Bourou Συγγιρίδης ΓρηγόρηςΓιατί Bourou Bourou;
Όταν φτιάξαμε την ομάδα κάναμε μία λίστα με διάφορα ονόματα, αλλά κανένα δεν μας ενέπνεε. Οπότε το αφήσαμε στην άκρη και ασχοληθήκαμε με άλλα θέματα της ομάδας. Ως πορωμένοι αυτοσχεδιαστές, είμασταν σίγουροι ότι θα προέκυπτε αυθόρμητα ένα όνομα μέσα από τις διάφορες συζητήσεις μας.
Και έτσι ακριβώς έγινε! Στον πρώτο μας καφέ, το όνομα προέκυψε τυχαία πάνω σε μία συζήτηση που είχαμε όλη η ομάδα. Τα πρόσωπα όλων μας έλαμψαν με το που ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση και αμέσως το υιοθετήσαμε!

 

Ποιος καλλιτέχνης θεωρείτε ότι είναι εξαιρετικός στον αυτοσχεδιασμό;
Η Βασιλική Κίσσα. Είμασταν συμμαθητές στα σεμινάρια αυτοσχεδιασμού στην σχολή ImproVibe και την θεωρώ εξαιρετική αυτοσχεδιάστρια! Έχει μία φοβερή ικανότητα να προσαρμόζει το παίξιμο της ανάλογα με το άτομο με το οποίο παίζει μαζί στην σκηνή.

 

Κάνετε και κάτι άλλο αυτή την περίοδο;
Αυτή την περίοδο έχουν προκύψει αρκετές παραστάσεις και έχω αφιερωθεί σε αυτές, οπότε δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για άλλα πράγματα.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη σεζόν;
Θέλουμε να εξαπλώσουμε τον αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα, μιας και είναι κάτι καινούργιο και σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Γι’αυτό από Σεπτέμβρη σκοπεύουμε να κάνουμε όσο περισσότερες παραστάσεις γίνεται, κάνοντας διάφορες μορφές αυτοσχεδιασμού προκειμένου να γνωρίσει το ελληνικό κοινό την μαγεία του αυτοσχεδιασμού.

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + eight =