Ο Δον Κιχώτης των Φαναριών

Δύο εμβληματικά πρόσωπα της ιστορίας, ο Δον Κιχώτης και ο Τσε Γκεβάρα συνυπάρχουν στον πυρήνα της παράστασης «Ο Δον Κιχώτης των Φαναριών», που παρουσιάζεται στις 17, 18 και 19 Ιουλίου στο κινηματοθέατρο Τριανόν της οδού Κοδριγκτώνος, από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη.

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες, τη θεατρική εκδοχή αυτής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης σχέσης ανάμεσα στον Τσε και τον Θερβάντες, το συγγραφέα του Δον Κιχώτη, από το θάνατο του οποίου συμπληρώνονται, το 2016,τετρακόσια χρόνια.

Το κείμενο του Δον Κιχώτη, τα ημερολόγια και οι βιογραφίες του Τσε, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, συνδυάζονται με τον χορό και την κιθάρα του ισπανικού φλαμένκο, καθώς και με την ελληνική τέχνη του θεάτρου σκιών.

Στην παράσταση παίζουν οι: Ευτυχία Βαϊμάκη, Μίμης Καπέρδος, Τζωρτζίνα Κώνστα, Αργυρώ Λογαρά, Εβίτα Λύκου, Κώστας Μητράκας και Διονύσης Χριστόπουλος. Την διδασκαλία φλαμένκο και την χορογραφία έχει αναλάβει η Νατάσσα Ντέκα. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Σπύρος Καρβέλας. Κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων (7 ευρώ) στα ταμεία του Τριανόν, Κοδρικτώνος 21 και Πατησίων 121. Ωρα έναρξης: 21.00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αντρέας Σιμόπουλος

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 − 2 =