Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την Jazz…

Στο album “Mano’s”, a jazz tribute to Manos Hadjidakis, 5 δεξιοτέχνες jazzmen και μια ορχήστρα κλασικής μουσικής ανακαλύπτουν ξανά την τζαζ εκδοχή του πιο κοσμοπολίτη έλληνα συνθέτη.

Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή (Πατερέλης, Πολυζωγόπουλος, Γεωργιάδης, Δράκος-Κτιστάκης) και η Καμεράτα – Ορχήστρα των φίλων της μουσικής υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι σ΄ ένα album 100% Xατζιδάκις και 100% Jazz!

Το αποτέλεσμα; Μια εναργής μουσική συνάντηση που προκύπτει αυθόρμητα μέσα από την ελεύθερη σκέψη και τον αυτοσχεδιασμό, σε πλήρη αρμονία με τον τρόπο δουλειάς και σκέψης του Μ. Χατζιδάκι. Από την υπερβατική διάθεση, με την οποία ο Δημήτρης Καλαντζής κι ο Γιάννης Αντωνόπουλος έσκυψαν πάνω απ’ τις παρτιτούρες αγαπημένων μελωδιών του Μάνου, ώς τη φυσικότητα με την οποία η ευέλικτη ρυθμική βάση του γκρουπ επικοινωνεί με τους γεμάτους χάρη και αρμονία έγχορδους μουσικούς της Καμεράτας, μεταδίδοντάς μας τη χαρά της μουσικής που συμβαίνει, έτσι, απλά…

Όπως άλλωστε προέκυψε και το album. «Απλά, σαν φυσική διαδικασία», όπως εξηγεί ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο οποίος έκανε και τις οξυδερκείς διασκευές, τη «μετάφραση» της μουσικής του Μάνου. «Προέκυψε από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική αυτή, που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα, τη τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των μελωδιών του Μάνου είναι πάντα εκεί… Κι εμείς είμαστε κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε. Ξανά και ξανά…»

Το έργο “Mano’s”, a jazz tribute to Manos Hadjidakis, παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία και ενθουσιώδεις κριτικές στις 15 Ιανουαρίου και 21 Ιουνίου του 2011, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυκλοφορεί, κατόπιν ειδικής άδειας, από την ιστορική ετικέτα της Verve.

Dimitris Kalantzis Quintet
Athens Camerata
Conductor: Miltos Logiadis
Strings arrangements: Jiannis Antonopoulos

Mano’s

Jazz tribute to Manos Hadjidakis
Δημήτρης Καλαντζής πιάνο
Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα, φλικόρνο
Γιώργος Γεωργιάδης μπάσο
Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης τύμπανα

Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την Jazz…

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 4 =