Το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι την Πανσέληνο τιμά το Αμάρι

Το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι την Πανσέληνο τιμά το ΑμάριΕκδήλωση για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το Σάββατο 29 Αυγούστου  στον αρχαιολογικό χώρο Μοναστηρακίου Αμαρίου Ρεθύμνου, πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τη γενική διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το φεγγάρι του Αυγούστου το οποίο τόσο έχει υμνηθεί στη χώρα του ήλιου και του πολιτισμού την Ελλάδα.

Η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη και η διευθύντρια της ανασκαφής Μοναστηρακίου Αμαρίου Ρεθύμνου, επίτιμη διευθύντρια του ΥΠΟΠΑΙΘ Αθανασία Κάντα, κάνουν κάλεσμα σε όλους να βρεθούν, μία παρέα, στον αρχαιολογικό χώρο του Μοναστηρακίου, όπου θα γίνει ξενάγηση από την Αθανασία Κάντα στις 20:00.

Θα ακολουθήσει, αφηγηματική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος, «μια ιστορία σαν παραμύθι», το οποίο βασίζεται στα ευρήματα του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου, από την τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων Ειρήνη Γαβριλάκη, ενώ η μουσική και οι χοροί της Κρήτης για ακόμη μία φορά θα έχουν την τιμητική τους υπό το φως του Φεγγαριού που κάθε Αύγουστο όλο και κάποιες νέες ιστορίες έχει να «πλάσει» όλο και κάποιες μαρτυρίες έχει να «αφήσει» κατάχαμα, όπως λένε κι οι ντόπιοι στο Αμάρι.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ όπως κάθε χρόνο μετά το πέρας των εκδηλώσεων για το αυγουστιάτικο φεγγάρι, οι παρέες γράφουν τη δική τους ιστορία μέχρι πρωίας…

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 − one =