Άννα Στερεοπούλου, LIVE Solo Piano στην Αμοργό

LIVE Solo Piano Άννα ΣτερεοπούλουΆννα Στερεοπούλου, Πανσέληνος Αυγούστου με LIVE Solo Piano  στην Αμοργό, στις 18/08

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και από τις 9μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αμοργού, πρόκειται να μάς χαρίσει μια τρίωρη μουσική υπόκρουση στην μαγευτική Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Η ερμηνεία, από την ίδια, προσωπικών της ambient και jazz συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών για Σόλο Πιάνο, θα παρουσιαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων της Αμοργού, όπου το κοινό θα απολαύσει έναν πιο ατμοσφαιρικό τρόπο ακρόασης, επιλέγοντας το ίδιο την ώρα άφιξης και διάρκεια παραμονής του στο φυσικό αυτό, οπτικο-ακουστικό δρώμενο.
Σημείωση: Η μουσική που θα ερμηνεύσει η Άννα Στερεοπούλου εμπνέεται από τα album της, «…oneirograph…v.5.spindle» και «c i r c e :the black cut:», αλλά και άλλα έργα της που έχουν γεννηθεί από τα «κύματα» και την ιστορία της Αμοργού. Τα εν λόγω album είναι διαθέσιμα σε φυσική μορφή στα Κατάπολα της Αμοργού, και συγκεκριμένα στο Βιβλιοπωλείο του κου Τάσου Πέππα «Αμοργός» [Τ: 22850.71839] και το Εστιατόριο «Karamel» [Τ: 22850.71516], καθώς και σε ψηφιακή μορφή στο BandCamp κανάλι της συνθέτιδος: www.annastereo.bandcamp.com

Συνδιοργάνωση: Άννα Στερεοπούλου και Δήμος Αμοργού

Επόμενες Παρουσιάσεις:
• Φεστιβάλ Λαμπατέρια [Lampateria Festival] – Έρια, Εύβοια [3 & 4 Σεπτεμβρίου 2016]

Άννα Στερεοπούλου | βιογραφικό

Σ υ ν θ έ τ ι ς
Η μουσική της Άννας Στερεοπούλου, συνδυάζοντας τα ελληνικά / μεσογειακά της ερεθίσματα με σύγχρονα και παραδοσιακά παγκόσμια ρεύματα, διαμορφώνει ένα είδος που θα μπορούσε να χαρακτηρστεί ως «sonic moving images».

Ειδικευμένη στον χώρο της Μουσικής Σύνθεσης για Κινηματογράφο & Τηλεόραση, αλλά και στην διοργάνωση-επιμέλεια-εκτέλεση Οπτικο-Ακουστικών / Multi-Media Συναυλιών, κύριος στόχος της είναι η ένωση–παραλληλισμός της Μουσικής με άλλες Τέχνες και Επιστήμες (μέσω της έρευνας).

Μουσική της έχει παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 1ο & 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης), FUZZ Live Music Club (2014, Αθήνα), Piano City Milano (2013 & 2014, Ιταλία), Royal Marines Orchestra (Portsmouth, Ην. Βασίλειο),
Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Sun-Yat-Sen University (Taiwan), Συνέδριο Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια, Ιταλία), Off_Herzios Festival 2014 (Valencia, Ισπανία), κ.α. Επίσης, Κ.Θ.Β.Ε., Royal Academy of Dance (Λονδίνο), Αέναον Χοροθέατρο,
Bundes Film Festival (2ο Βραβείο, Βερολίνο), Synch Festival, Ελληνική Ραδιοφωνία, Radio Nacional de España (Fluido Rosa), BBC «Homegrown Hollywood»,
London National Film Theatre, Yakumo Koizumi museum (Matsue, Ιαπωνία), καθώς και στο Portello River Festival & River Film Festival (Padova, Ιταλία), στο οποίο εργάστηκε ως Μουσικό Σύμβουλος / Προγραμματιστής.

Ασχολούμενη, επίσης με τον χώρο των Τεχνών, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Τουρισμού, η Άννα Στερεοπούλου έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο της μέσα από διάφορες δράσεις όπως ο Σχεδιασμός και Παρουσίαση της σειράς σεμιναρίων με θέμα τον Ήχο & Εικόνα, σε σχολεία και πολιτιστικά ιδρύματα, Διαλέξεις και Παρουσιάσεις βασισμένες στις Ελικωνιάδες Μούσες [‘Inspirational Arts Festival’ και ‘Ελληνικό Κέντρο’ (Λονδίνο, H.B. /2006 & 2005 αντίστοιχα)],
Σεμινάριο και Σκηνοθεσία της Μαθητικής Θεατρικής Παράστασης ‘Ευρώπη’ [‘Ζωγράφειο Λύκειο’ (Κωνσταντινούπολη, 2007)],
Συντονισμός Παραγωγής της Ελληνικής Αποστολής που συμμετείχε στο 17ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος [Ίδρυμα I.N.D.A. (Συρακούσες, Ιταλία, 2011)], συνεργασία με Γιατρούς /Ειδικούς Παιδαγωγούς /Επιστήμονες με ειδίκευση σε Διαταραχές Ύπνου, Νευροψυχολογία, Gyrosonics, Ρεφλεξολογία, Γλωσσολογία, Φιλοσοφία, Αστροφυσική, και πολλούς άλλους τομείς.

Πρόσφατες συνεργασίες της συμπεριλαμβάνουν την Sound Gallery «ohrenhoch, der Geräuschladen» (Βερολίνο /Μάϊος 2016), με την εικαστικό Vassiliki Theodorakidi (2011 – σήμερα), την συμμετοχή της στο συγκρότημα No Man’s Land (ως νέο μέλος από τον Απρίλιο του 2016), καθώς και την σόλο χορευτική παράσταση butoh «EREMUS» (2013-2014), συμμετέχοντας με Προσωπικές Συνθέσεις & Live Electronics.

Η πιο πρόσφατη δράση της στην μουσική κινηματογράφου βρίσκεται στις ταινίες μικρού μήκους της Γιάννας Δελατόλα [«Αόρατες Διαδρομές» (2016) και «Butterfly» (2014)] και στην ταινία μεγάλου μήκους «A Place Called Home» [«Το Δέντρο και η Κούνια»], σκηνοθεσίας Μαρίας Ντούζα (2014 / Ελληνο-Σερβική παραγωγή). Η ταινία έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως, ενώ έχει αποσπάσει μεγάλο αριθμό βραβείων, συμπεριλαμβανομένου για Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική (9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου /2014).

Έπειτα από την κυκλοφορία του ντεπούτου της άλμπουμ «Dance With Me» (2008), το project της «…oneirograph…v.5.spindle : live in italy» κυκλοφόρησε το 2013 και ακολουθήθηκε από το ‘bridge’ άλμπουμ, «A ∞» [άλεφ / άπειρο], και το album συνεργασίας με τον Chris Silver T, «Spirits» [Plus Timbre (PT010)].

Το τρέχον διάστημα, η Άννα Στερεοπούλου επικεντρώνεται στην εν εξελίξει έρευνά της πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο, μέσω της κυκλοφορίας του τελευταίου της θεματικού άλμπουμ «c I r c e :the black cut:» [Κίρκη :η μαύρη τομή:] και του ομώνυμου παγκοσμίου project της (συναυλίες, σεμινάρια, εγκαταστάσεις, συνεργασίες, και άλλα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Μάϊο του 2016, τα album της « c i r c e :the black cut:», «…oneirograph…v.5.spindle : live in italy» και «Dance With Me» είναι διαθέσιμα προς ακρόαση και μελέτη, στην Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».

 

A STEREOSCOPIC perspective of Music & Art©

Official Blog: annastereoscopic.wordpress.com
Official WebSite: annastereopoulou.gr
Links: YouTube | SoundCloud | BandCamp | IMDb | FaceBook | Twitter | Sound+Music

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Δημοτικό Σχολείο Καταπόλων, Αμοργός, Κυκλάδες
Ημερομηνία: Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
Ώρα έναρξης: 21:00
Ενημερώσεις: Facebook Events
Γενική είσοδος: Είσοδος Ελεύθερη

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 3 =