Διαφορετικοί κόσμοι με μια ηχώ στη μουσική

Διαφορετικοί κόσμοι με μια ηχώ στη μουσικήςΔιαφορετικοί κόσμοι με μια ηχώ στη μουσική

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ    Σ Τ Α Υ Ρ Α Κ Α Κ Η Σ
«Παιχνίδια ρεαλισμού και ασπρόμαυρης αθωότητας»
Σ’ ένα ονειρικό μουσικό τοπίο έρχεται να μας ταξιδέψει ο τραγουδοποιός – ερμηνευτής Γιώργος Σταυρακάκης. Σ’ έναν κόσμο ελκυστικό, πότε της ασπρόμαυρης αθωότητας και πότε σε παιχνίδια ρεαλισμού κατάλληλα μόνο για μεγάλους…

Ο Γιώργος Σταυρακάκης στη μουσική αυτή παράσταση έχει συνοδοιπόρους τους μουσικούς Γιάννη Παπαστεργίου(βιολί, μαντολίνο) και Σταύρο Σταυρακάκη (κιθάρα, τραγούδι) και παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και επιλογές τραγουδιών από γνωστούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς (Λοΐζος,Σαββόπουλος, Θεοδωράκης, Μάλαμας, Παπακωνσταντίνου κ.ά.).
Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης έχει καταθέσει σημαντικές δισκογραφικές δουλειές όλα αυτά τα χρόνια όπως : Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά στην Minos EMI με τίτλο «ΡΕΣΑΛΤΟ» το 1997,ήταν μια παραγωγή του Μάνου Ξυδούς. Από τότε έχει κυκλοφορήσει τους δίσκους «ΓΥΑΛΙΝΑ ΦΤΕΡΑ», «ΑΠΟΥΣΙΕΣ», «CAROUSEL», «ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ», ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η τελευταία του δισκογραφική δουλειά «UNPLUGGED» η παραγωγή της οποίας έγινε στο εξωτερικό. Τραγούδια του έχουν αποδοθεί στα ιταλικά και έχει συνεργαστεί με τον Ελβετό ιταλόφωνο τραγουδοποιό Marco Zappa, σε ζωντανές εμφανίσειςκαθώς και σε συμμετοχές σε albums που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, όπως το «In giro una vita» και το «Ritratti». Συμμετέχει ερμηνευτικά στον δίσκο των Soul destiny ‘Σε αυτή τη γη που η σιωπή δακρύζει’.

Την σκηνή θα μοιραστούν μαζί του το μελοδραματικο hip hop σχημα οι Soul destiny που θα παρουσιάσουν, ένα δείγμα από τον δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει με τίτλο ‘Σε αυτή τη γη που η σιωπή δακρύζει” από την Fm Records.Στον δίσκο συμμετέχουν οι Πόπη Αστεριάδη, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σταυρακάκης,Γιάννης Λεκόπουλος, Νόνα Βουδούρη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Αρετή Κοκκίνου, Καλλιόπη Βασιλείου, Dtaeys, Johnnie Disowned (Ρυθμοδότες), Pol, Rolb, Χάρης Παπανικολάου.

Δυναμικό παρών στο live θα είναι και ο Poetic Ο Poetic (Παναγιώτης Πούλιος) γεννήθηκε στη Θήβα το 1983, και από το 1997 ασχολείται ενεργά με το Low Bap. Δημιούργησε στην Θήβα τους Παράξενους Ταξιδιώτες με τους οποίους πραγματοποίησε δεκάδες live από το 1997 μέχρι και το 2007. Σε αυτή την πορεία είχε μαζί του τον Dj Ponte και αργότερα τον Radical, με τους οποίους δημιούργησε 4 demo cd με τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες συλλογές της 8ctagon και της freestyle productions. Από το 2007 συμμετείχε στους Oscura Vista με τους οποίους κυκλοφόρησε το 2008 το Lp ‘Της σκοτιάς το βάλσαμο’. Το 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική του δουλειά ‘Poetic’ και ταυτόχρονα δημιούργησε μαζί με τον αδερφικό του φίλο Βαγγέλη Κατσαμπέκη τους Black Days. Το 2012 κυκλοφόρησε με τους Black Days το cd ‘Τα άνθη της οργής’, καινοτόμο και σταθμό στη μέχρι τότε πορεία του. Φτάνοντας στο 2013 κυκλοφορεί την δεύτερη και πιο ολοκληρωμένη προσωπική του δουλειά με τίτλο ‘Ατραπός’, η οποία περιέχει 14 τραγούδια και πολλές συμμετοχές από Low Bap σχήματα. Έχει συνεργαστεί με διάφορα low bap σχήματα είτε σε live, είτε δισκογραφικά.

Η Αρετή Κοκκίνου και η Θέλμα Καραγιάννη θα μοιραστούν την σκηνή για να ταξιδέψουν τους ακροατές με τα τραγούδια τους. Στα πλατό μαζί τους ο Dj Ponte (Αντώνης Σταματοπουλος).

Special guest
H μοναδική Βικτωρία Ταγκουλη θα τιμήσει με την παρουσία της και την φωνή της την βραδιά.
Μαζί θα είναι και η γνωστή ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, ο Dtaeys που από το 2002 δίνει δυναμικά την μουσική του στο ελληνικό hip hop. Οι μουσικοί, Χάρης Παπανικολαου και ο Χάρης Κατρακιας θα ντύσουν με τα παραδοσιακά όργανα την βραδιά.

 

Πληροφορίες:

Τόπος: holywood stage – Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, Άγιος Δημήτριος
( στάση μετρό Δάφνη )
Ημερομηνία: Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 20:30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: www.holywoodstage.gr
Τηλ. : 210 9700418
Γενική είσοδος: 10€ με κρασί ή μπύρα

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 4 =