Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016 -Όλο το πρόγραμμα-

'Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016 Όλο το πρόγραμμαΦεστιβάλ Λουτρακίου 2016 . Δείτε όλο το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμά του, που το πλαισιώνουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασικά έργα, μεταφορές και διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία ms ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη, βασισμένη στο ομώνυμο CD.

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη μεγατόνων, κατ ‘ομολογία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού. Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Στη «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή, με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Ερμηνεία τραγουδιών:
Σοφία Μανουσάκη

Συμμετέχουν:
Μικτή Χορωδία Λουτρακίου,
Διδασκαλία Γρηγόρης Παντελέων Παιδική Χορωδία Κορίνθου,
Διδασκαλία Φάλια Παπαγιανοπούλου

20 Ιουλίου 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
Ώρα 21.30
Εισιτήριο: 7 €

 

RIVERBRIDE & FINAL ACT LIVE

Riverbridge
Είναι ένα ακουστικό σχήμα με βάση την Κορινθία. Ξεκίνησε μέσα από την ανησυχία τεσσάρων φίλων να περπατήσουν σε μουσικά μονοπάτια χωρίς περιορισμούς. Το πρόγραμμα τους αποτελείται από διασκευές αγαπημένων τραγουδιών από τα βάθη των δεκαετιών μέχρι και σήμερα, Με αυτόν τον τρόπο και με την ενέργεια που κατακλύζει το μουσικό τους πρόγραμμα κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό τους σε όλες τους τις εμφανίσεις ως τώρα. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο κέφι και παλμό…

Γιώργος Παππάς: κιθάρα
Λευτέρης Μπούρας: φωνή
Γιώργος Αλμπάνης: μπάσο
Δημήτρης Στρατουδάκης: κρουστά
Μάκης Νικολλάτος: τύμπανα

Final Act
Είναι ένα γκρουπ που σχοινοβατεί ανάμεσα στον κλασικό αλλά και τον σύγχρονο Ελληνικό Ροκ ήχο με χαρακτηριστικό τους τις “πειραγμένες” διασκευές. Σχηματίστηκαν τον Αύγουστο του 2014 στην Κόρινθο από τον Πάνο (φωνή) και την Αθηνά (τύμπανα).

Το Μάιο του 2016 προστέθηκε και το τρίτο μέλος, ο Γιώργος (μπάσο). Αυτό τον καιρό βρίσκονται στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους ενώ παράλληλα εμφανίζονται ζωντανά τόσο σε μουσικά στέκια της περιοχής τους, όσο και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

22 Ιουλίου Club Hotel Casino Loutraki
Ώρα 21.30

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ LIVE

Ο Αντώνης Αγγελίδης γεννήθηκε το 1983 και έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 2 ετών όταν ακόμα δεν είχε κάποια σχέση με την μουσική. Η πρώτη του κιθάρα ήταν δώρο της γιαγιάς του όταν εκείνος ήταν 13.

Έκτοτε η αγάπη του για την μουσική έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, δανείζοντας του τις νότες και τις λέξεις για να ντύσει τους πόθους και τις ανησυχίες του. Το μικρόβιο της τραγουδοποιίας δεν αργεί να παρουσιαστεί και στο πέρασμα του χρόνου προκύπτουν τραγούδια , μπάντες, πολλές συνεργασίες και ακόμα περισσότερες Live εμφανίσεις που πια η καταμέτρηση τους καθίσταται αδύνατη. Τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφορεί με τους The Vrastaz (2008-2015) ένα δισκάκι με 5 δικά του τραγούδια που έχει τίτλο ‘πάμε να φύγουμε’.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τα τραγούδια του και αγαπημένες του διασκευές, αποδοσμένες με έναν ιδιαίτερο κ μοναδικό τρόπο, μέσα από ένα κράμα ζωντανού One man band show και της ομολογουμένως απαιτητικής τέχνης του Live Looping

22 Ιουλίου Παραλία Φλάμπουρο, Φλαbaraki
Ώρα 20.30

 

GREASE

Αποσπάσματα από το μιούζικαλ Grease της Κορινθιακής Πειραματικής ομάδας χορού “Πυρήνας” της Έλενας Μιχαηλίδου

Το κεφάτο νεανικό musical σημάδεψε τις καρδιές των έφηβων από την εποχή που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1971. Η αντοχή του μέσα στο χρόνο και η απήχηση του στο νεανικό κοινό κάθε εποχής το καθιέρωσαν στο διεθνές στερέωμα ως κλασσικό έργο αλλά και ως ένα από τα καλύτερα musical όλων των εποχών.

Η μουσική του Bany Gibb γνώρισε μεγάλη επιτυχία, πουλήθηκαν εκατομμύρια δίσκοι και είναι ένα από τα πιο εμπορικά musical όλων των εποχών.

Χορογραφική διασκευή: Έλενα Μιχαηλίδου
Μουσική επιμέλεια: Τάκης Τζεβελέκος
Σκηνικά: Γιάννης Καντούνης

Μέλη της ομάδας: Μαρία Κουτρούπη, Αδαμαντία Κουμπάρου, Σοφία Παππά, Νόνη Μπούφη, Αναστασία Γκίκα, Μυρτώ Βλάσση, Μαγκλάρα Μαρίλια, Χρύσα Παπαιωάννου, Φωτεινή Παπανικολάου, Κωνσταντίνα Καλιαντάση, Κάτια Ρίππη, Θανάσης Λαζανάς, Αλέξης Παζαράς, Στυλιανός Βασιλειάδης.

24 Ιουλίου Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου
Ώρα 21.30

 

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ»

ΤΑΚΙΜ • Παντελής θαλασσινός • Αρετή Κετιμέ

Οι Τακίμ υποδέχονται τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ σε μία μουσική σύμπραξη αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή και ερευνητή της παράδοσής μας. Χρόνη Αηδονίδη.
Ένα σημαντικό αφιέρωμα με επιλεγμένα τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο τους. αλλά και από την δισκογραφική πορεία του Χρόνη Αηδονίδη με αναφορές στο σημαντικό του έργο.

Λίγα λόγια για τους ΤΑΚΙΜ

Το συγκρότημα «Τακίμ» (που σημαίνει ομάδα) αποτελείται από έξι εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς που ο καθένας τους εκπροσωπεί και μια διαφορετική μουσική παράδοση (Ηπειρο. Ρούμελη. Πελοπόννησο. Θράκη. Αιγαίο και Μικρά Ασία). παίζοντας διάφορα λαϊκά
όργανα:
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι. λαγούτο)
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο)
Γιώργος Μαρινάκης (βιολί)
Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Κώστας Μερετάκης (κρουστά)
Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο)

Καταξιωμένοι στο χώρο τους και με σημαντική προσωπική πορεία ο καθένας. εξερευνούν και αποδίδουν δημιουργικά όχι μόνο τα μουσικά ιδιώματα της Ελλάδας. αλλά και της ευρύτερης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Συμμετέχουν:
Σύλλογος Λουτρακιωτών – Περα- χωριτών ο «ΙΒΥΚΟΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Μελαγκάβι»
Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας

25 ΙΟΥΛΙΟΥ 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακιού
Ώρα 21.30
Εισιτήριο: 10€, Προπώληση: 8€

 

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημήτρη & Σουζάνας Αντωνακάκη με αφορμή τα 50 χρόνια δημιουργίας

Αρχιτεκτονικές Προσεγγίσεις Α66

Η συμπλήρωση μισού αιώνα παρουσίας της Σουζάνας και του Δημήτρη Αντωνακάκη στο Atelier66, ταυτίζεται με μια μακρόχρονη προσπάθεια να δημιουργηθούν αρμονικές συνθήκες σύμπλευσης της ελληνικής ιδιαιτερότητας και του δυτικοευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού συντακτικού.

Στα έργα τους, ο θετικισμός του Διαφωτισμού συναντά αντιστάσεις στις μικρές τοπικές αλήθειες, στη δίψα για έντονη κοινωνική ζωή και στην απρόβλεπτη ροή των γεγονότων. Με περισσή ευγένεια, ισχυρό πολιτισμικό υπόβαθρο και σταθερό ιδεολογικό προσανατολισμό διαμόρφωσαν τις συνθήκες γονιμοποίησης μιας νέας αρχιτεκτονικής νοοτροπίας.

Οι ιδέες και περισσότερο οι πράξεις τους θεραπεύουν καθημερινά τη σκέψη μας με τη δύναμη της αντίστασης που παρέχει η σοφία σε κάθε εξορισμένο από τον παράδεισο. Όταν τα ίχνη τους πατηθούν γερά θα καταστούν μονοπάτια αναστοχασμού για μια ήρεμη ανατροπή της πνευματικής υποτέλειας και γι’ αυτό η προσφορά τους στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη.

29 Ιουλίου Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου
Ώρα 20.00

 

PARTY ΜΕ ΤΟΝ PEPPER 96,6

Ένα μοναδικό καλοκαιρινό Party με τον Pepper 96,6 στο Φλαbaraki, παραλία Φλάμπουρο. Στις μουσικές, από τις 16.30 η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός του Pepper, CLAUDIA MATOLA. Μια μέρα γεμάτη, με την υπέροχη θάλασσα, τον ήλιο, τα δροσιστικά κοκτέιλ, συνοδευόμενη από μοναδικές μουσικές επιλογές, δημιουργώντας την ιδανική ατμοσφαίρα…

Νωρίτερα, από τις 12.30 στα decks o Dj Κωνσταντίνος Καραχάλιος.

30 Ιουλίου Φλαbaraki
Ώρα 16.30

 

ROCK FESTIVAL

Blue stripe
Συμπληρώνοντας 5 χρόνια παρουσίας θα παρουσιάσουν κομμάτια από το πρώτο τους cd αλλά και ακυκλοφόρητα από την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά που αναμένεται το φθινόπωρο μαζί με αγαπημένες διασκευές.

Λευτέρης Μπούρας: Φωνή
Γιώργος Παππάς: Κιθάρα
Γιώργος Αλμπάνης: Μπάσο
Μάκης Νικολάτος: Τύμπανα

NORM.A
Οι NORM.A είναι μία νεοσύστατη μπάντα με βάση την Κόρινθο. Τα μέλη της με ξεχωριστές και πολλές μουσικές διαδρομές και συνυπάρξεις. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και καταφέρνουν να εμφανίζονται στους πιο δυνατούς χώρους του νομού, αφήνοντας το κοινό τους φανερά ενθουσιασμένο.
Με ιδιαίτερα ποιητικό στοίχο η μουσική τους κινείται στους ήχους της Rock, Progressive Rock, Funk και Soul, παρουσιάζοντας έτσι ένα δυνατό μουσικό ταξίδι σε κάθε τους Live.

Γιάννης Τσελώνης: Φωνή
Γιώργος Παππάς: Κιθάρα
Γιάννης Κλήμης: Κιθάρα
Κώστας Τζέκος: Μπάσσο
Βήσσος Σαρρής: Τύμπανα
Μιχάλης Ε. Βαρδαβάς: Πλήκτρα.

ΌΡΑΜΑ
Δημήτρης Φραγκούλης: Φωνή
Κιθάρα Θάνος Τσέλιος: Πλήκτρα
Θάνος Νανόπουλος: Μπάσο
Θόδωρής Ψύχαλης: Τύμπανα

3 Αυγούστου Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου
Ώρα 21.00

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΥΠΝΟΣ» του Γιάννη Πέτρου

Ρώσικες φυλακές το 1865. Η μεγαλύτερη φυλακή της, το «Παλάτι» όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν. Εκεί, σε αυτό το κάτεργο, ένας κρατούμενος γεννημένος με αποκρουστική όψη αλλά προικισμένος με τρομακτική φυσική δύναμη ο οποίος βρέθηκε εκεί όχι για ένα έγκλημα που διέπραξε αλλά για το έγκλημα που η ίδια η φύση είχε κάνει σε αυτόν, θα προσπαθήσει να βρει την θέση του και τον τρόπο να επιβιώσει.

Σε αυτή την μάχη για την επιβίωση θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές δυνάμεις, μα πάνω από όλα με τον ίδιο του τον εαυτό. Θα ανακαλύψει την δύναμη της εξουσίας και το πόσο αυτή διαφθείρει τον άνθρωπο, θα έρθει αντιμέτωπος με την απόρριψη, τον πόνο και την αδικία κάνοντας τον όμως να ξαναβρεί μέσα του χαμένα συναισθήματα και αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, ο σεβασμός και η δοτικότητα.

Τέλος, θα ανακαλύψει την δικαιοσύνη. Όχι αυτή που απονέμεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά αυτή που αποδίδει ο ίδιος ο άνθρωπος όταν αισθάνεται πως ο Θεός απουσιάζει και το άδικο μένει ατιμώρητο…. Την ανταποδοτική δικαιοσύνη της εκδίκησης…

Το βιβλίο «Ο Πιο Γλυκός Ύπνος» διατίθεται ήδη στα βιβλιοπωλεία της περιοχής αλλά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ianos.gr

4 Αυγούστου Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου
Ώρα 21.00

 

BEACH PARTY

οι swingin’ cats επιστρέφουν ανανεωμένοι με φόντο την ειδυλλιακή παραλία του Ypanema!

Το beach party του Loutraki Festival ήρθε για να μείνει!

Η κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως «Penny & the Swingin’ Cats», με νέα σύνθεση και πολύ κέφι, μας παρασύρει σε ξέφρενες swing & rock n’ roll μελωδίες. Αγαπημένα ελληνικά και ξένα oldies με την απίστευτη σκηνική παρουσία που τους χαρακτηρίζει κάνουν τους πάντες να λικνίζονται ρυθμικά!
Άρωμα ελληνικού κινηματογράφου! Χορός με στιλ και πολλά χαμόγελα… Μουσική που μας ταξιδεύει στην ανεμελιά παλιών και αθώων εποχών. Κέφι και ενέργεια που θα σας κάνει να περάσετε αξέχαστα.

οι Swingin’ Cats είναι:
George Zervos: Φωνή, Ηλεκτρική κιθάρα
Τζένη Χατζοπούλου: Φωνή
Στάθης Παρασκευόπουλος: Κοντραμπάσο
Δημήτρης Καλονάρος: Τύμπανα
Sam Marlieri: Σαξόφωνο
Διονύσης Κοκκόλης: Τρομπέτα
Χορεύτριες των Swingin’ Cats Ευγενία Λιάκου, Μαριλένα Μπάσαρη
Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Φιλικόζης

5 Αυγούστου Λίμνη Βουλιαγμένης, Ypanema
Ώρα 21.30

 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Θεατρική Παράσταση
Η αριστουργηματική νουβέλα του Νομπελίστα John Steinbeck διασκευάστηκε για το θέατρο από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον επίσης σημαντικό αμερικανό δραματουργό George Kaufan. Μια παραγωγή του ΘΕΑΤΡΟ σε ΦΟΡΜΑ και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Καλαϊτζής Στέφανος
Καψούρου Σοφία
Παϊζης Στέφανος
Πασσάς Δημήτρης
Κων/νος Ρίσκας
Παυλόπουλος Φάνης
Τσαρσιταλίδης Τάκης
Φλώρος Σπόρος

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΘΕ.Α.:
Θάνος Τάσος
Κωστούλας Χρήστος
Ψυρογιάννης Γιάννης

6 Αυγούστου Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου
Ώρα 21.00
Εισιτήριο: 10€, Προπώληση: 7€

 

BLUES FESTIVAL

Mystery Train
Σταθεροί στις Blues και Funk αξίες και στηριζόμενοι στον αυτοσχεδιασμό οι Mystery Train με κομμάτια δικά τους αλλά και γνωστών καλλιτεχνών ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις blues βραδιές στο Λουτράκι.

Ανδρέας Κολλιάκος (Κιθάρα-Vocals)
Χρήστος Ζερβός (Μπάσο)
Τάσος Μπολοβίνης (Τύμπανα)

ON/OF Blues Band
Οι ON/OF Blues Band δημιουργήθηκαν το 2005 από τον κιθαρίστα Βύρωνα Μπούκη και τον Drummer Γιώργο Καραχάλιο. Ακολουθώντας μια πορεία με εμφανίσεις και διάφορες αλλαγές στα υπόλοιπα μέλη το σχήμα έφτασε στην τωρινή του σύνθεση. Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από κομμάτια μουσικών της blues σκηνής όπως οι BB King, Albert King, Freddie King, Steve Ray Vaughan, Garry Moore, ZZ Top αλλά και οι σύγχρονοι Joe Bonamassa και John Mayer.

Four Below Blue
Κατάφεραν να ξαναβρεθούν τον Δεκέμβρη του 2014 – αν και γνωρίζονται από προηγούμενες ζωές. Έχουν κατηγορηθεί ότι παίζουν blues, jazz, soul…μέχρι και rock(?!)…οι ίδιοι απαντούν στις συκοφαντίες παίζοντας, απλώς, Μουσική. Έχουν την τύχη να νιώθουν «Absolute Beginners» (σε καθημερινή βάση) και γι’αυτό τους είναι αδύνατον να συντάξουν «βιογραφικό» της προκοπής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι… είναι οι (και παίζουν):
Βασίλης Πιερρακέας (κιθάρα/φωνή)
Χρήστος Παπαγεωργίου (πλήκτρα)
Χρήστος Ζερβός (Μπάσο)
Τάσος Μπολοβίνης (Τύμπανα)

South ‘n Blues
Οι South ‘n Blues ξεκίνησαν μια διαδρομή στους ήχους του Αμερικανικού Νότου, πατώντας στα βήματα μεγάλων bluesmen (S.R.V, Billy Gibbons, Gary Moore) προσθέτοντας παράλληλα και το δικό τους δυναμικό ύφος.

Δαμάτης Αποστόλης (κιθάρα -φωνή)
Χρήστος Ρούσσης (κιθάρα)
Χρήστος Γκάνας (Μπάσο)
Τάκης Λυκομήτρος (Τύμπανα)

Boogie sinners
Blues & rock n roll ύμνοι από το ‘’νέο αίμα’’ του rhythm & blues στην Ελλάδα με διασκευές ιστορικών κομματιών αλλά και τραγούδια από τον 1ο & 2ο δίσκο τους. Κάθε live τους είναι ένας φόρος τιμής στους μεγάλους παίχτες της rhythm & blues που τους έχουν εμπνεύσει αυτά τα χρόνια. Συμπράττοντας με εγχώριους καλλιτέχνες αλλά και με μουσικούς από ΗΠΑ και Αυστραλία, οι Boogie Sinners ετοιμάζουν τη 2η δισκογραφική δουλεία τους, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Ιούνιο και με τίτλο ‘’Made With Greece’’ θα φιλοξενήσει όλες αυτές τις συνεργασίες σε 11 original κομμάτια.
Το 2015 συμμετείχαν επίσης σε διεθνή δισκογραφία, στη δισκογραφική Earwig στο Chicago, στο ‘’25 Years Retrospect’’ του Αμερικανού βετεράνου Tommy McCoy.

Θοδωρής Αλεξίου (Κιθάρα-Φωνή)
Κώστας Τενέζος (Φυσαρμόνικα)
Δημήτρης Γεωργόπουλος (Μπάσο)
Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος (Τύμπανα)

Blues cargo
Μία blues βραδιά με τους Blues Cargo, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής. Μία βραδιά με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά δικές τους συνθέσεις από το CD “Delayed Delivery” που απέσπασε της καλύτερες κριτικές από το μεγαλύτερο διεθνές περιοδικό “BLUES REVIEW”, καθώς και οπό το νέο CD “On Time” που κυκλοφόρησε στο τέλος του Μάη 2016.
Πραγματικά δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι οι BLUES CARGO βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στον αυθεντικό ήχο του Σικάγο από αρκετές μπάντες που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το Σικάγο. Μια μπάντα με 29 χρόνια ζωής, πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ που στην μακρόχρονη πορεία της έχει συνοδεύσει σπουδαίους μουσικούς.

Δημήτρης Ιωάννου (Mπάσο-τραγούδι)
Στέλιος Ζαφειρίου (κιθάρα)
Μπάμπης Τσιλιβίγκος (σαξόφωνο)
Γιώργος Λαγογιάννης (πλήκτρα)
Απόστολος Πατρωνίδης (ντραμς)

12-13 Αυγούστου Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου
Ώρα 21.00

 

ΑλΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μια από τις πιο αγαπημένες διαχρονικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η οποία φημίζεται για την “δωρική” και τρυφερή φωνή της, την ξεχωριστή έκφρασή της αλλά και την μοναδική σκηνική της παρουσία που ξεσηκώνει το κοινό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί στο Μetropolitan Museum της Νέας Υόρκης, στο Alhambra theater στο Παρίσι, στο Cadoghan theater στο Λονδίνο, στο Τελ Αβίβ, στην Κύπρο κ.α. με ιδιαίτερη επιτυχία και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, και σε λίγες πόλεις της Ελληνικής επικράτειας.

Η ‘μοναδική’ Άλκηστις όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν όσοι έχουν την τύχη να την ακούσουν, είναι ο κρίκος που ενώνει την Ελληνική μουσική με τον διεθνή κινηματογράφο και το μιούζικαλ: “κάθε εμφάνιση αυτής της μούσας είναι μία εμπειρία μοναδική χωρίς σύγκριση” έχει σχολιάσει αρκετές φορές ο διεθνής τύπος.

Η εξαιρετική ερμηνεύτρια θα μας συγκινήσει τραγουδώντας μελοποιημένη ποίηση του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, και θα συνεχίσει με σύγχρονη Ελληνική μουσική, χαρίζοντας μας τα καλύτερα της, τραγούδια που θα μας κάνουν να ονειρευτούμε, να αγαπήσουμε, να ξεχάσουμε, τραγούδια με χρώματα από την Ελλάδα, μελωδικά, με ροκ πινελιές, τραγούδια που θα γεμίσουν την ψυχή μας.

Μαζί της μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών, διακεκριμένων σολίστ, οι οποίοι ξεχωρίζουν με το πάθος τους, ξεδιπλώνοντας μοναδικά στην σκηνή το ταλέντο τους.

18 Αυγούστου 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
Ώρα 21.30
Εισιτήριο: 12€, Προπώληση: 10€

 

BEACH PARTY

Grupo Buenaventura
Το «Grupo Buenaventura» είναι μια πλήρης μπάντα που αποτελείται από εννέα μέλη με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική και ιδιαίτερα τη latin. Κάθε τους παράσταση είναι ένα ταξίδι στις συγχορδίες της μουσικής και χορός στους ρυθμούς της. Ένα ταξίδι στη γοητεία των λατινοαμερικάνικων ρυθμών. Salsa, mambo, son cubano, bolero, cha cha ch, bachata, tango κλπ. συνθέτουν το ρεπερτόριο.

Το πρόγραμμα έχει χορευτική και δυναμική «διάθεση» γεγονός που ενθαρρύνει το κοινό να χορέψει, ακόμα και αν δεν γνωρίζει τους χορούς του είδους. Περιλαμβάνει κυρίως ισπανόφωνα κομμάτια αλλά και αρκετά ελληνικά – ιδιαίτερα αγαπητά στο ευρύ κοινό, διασκευασμένα από τα μέλη του σχήματος σε ρυθμούς λάτιν!

Πάνος Διδάχος: congas, μικρά κρουστά, φωνή
Tony Reboredo Daz: bong, congas, μικρά κρουστά, φωνητικά
Αγάθη Παπανδρέου: πιάνο, πλήκτρα, φωνητικά, ενορχήστρωση
Παναγιώτης Κωσταντέλος: timbales, drums
Θάνος Μαλούσης: βιολί, φωνητικά, μικρά κρουστά
Γιώργος Αγγελάκης: τρομπόνι, ακορντεόν
Δημήτρης Σέγκας: τρομπέτα, φωνητικά
Γρηγόρης Σιούτης: ηλεκτρικό μπάσο, tres, κιθάρα, κοντραμπάσο, φωνητικά
Μάκης Παυλάτος: σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο.

20 Αυγούστου Λίμνη Βουλιαγμένης, Ypanema
Ώρα 21.30

 

TUESDAY’S SUNSET

Κάθε Τρίτη και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, το Φεστιβάλ μετατρέπει την παραλία της πόλης του Λουτρακίου σε στέκι συνάντησης καλλιτεχνών. Οι εκδηλώσεις εκπέμπουν διάχυτα την τοπική δημιουργία και δίνουν χρώμα στην απογευματινή περατζάδα κατοίκων και επισκεπτών.

Βασίλης Μπαμπανιάρης
Ο Βασίλης Μπαμπανιάρης είναι ένας τραγουδοποιός που συστήθηκε δισκογραφικά πριν από 5 χρόνια με το άλμπουμ «Μονόγραμμα», το οποίο αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντάχθηκε στην επίσημη κατάταξη του πανελλαδικού ραδιοφωνικού airplay.
Από τότε, ένα ακόμη άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο «Δεν Ανήκω Εδώ» έχει ενταχθεί στη μουσική του φαρέτρα, σε ύφος rock με έντονα καθαριστικά μέρη και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές μπαλάντες.

Η μουσική του παράσταση είναι η μουσική διαδρομή ανάμεσα στις τελευταίες δεκαετίες και τα πιο αντιπροσωπευτικά της μουσικά δείγματα από την Ελληνική και τη διεθνή rock σκηνή όπου διασκευές αγαπημένων τραγουδιών γίνονται rock και το rock συναντά την παράδοση. Έτσι, με τη φωνή και την κιθάρα του Βασίλη και της μπάντας του “Sepia” συναντιούνται επί σκηνής, οι Rolling stones με τον Σαββόπουλο, ο Ξυλούρης με τον Jim Morisson και τα Ξύλινα Σπαθιά με τον Elvis Priestley & τον Jerry Lee Lewis, σ’ ένα μοναδικό πρόγραμμα ιδιαίτερα κεφάτο, ανέλπιστα ευρηματικό, στο οποίο το anchor είναι σχεδόν επιβεβλημένο!

Muddy Roads
Οι Muddy Roads αγαπούν τα blues και τους λασπωμένους δρόμους του Mississippi. Γεννήθηκαν το 2006 στην Αθήνα κι έχουν πολλά live και συμμετοχές σε φεστιβάλ στο ενεργητικό τους.

Μετά από πολλές περιπέτειες, στους λασπωμένους δρόμους περπατούν πλέον οι:
Πάνος Πουλίζος – Κιθάρα/Φωνή
Φάνης Χασάπης – Κιθάρα
Παναγιώτης Κανέλλης – Μπάσο
Δημήτρης Πνευματικός – Τύμπανα

Σκληρά καρύδια
Τα Σκληρά καρύδια σχηματίστηκαν στην Αθήνα από μια παρέα μουσικών που είχαν ως σκοπό να πειραματι -στούν και να διασκευάσουν γνωστά τραγούδια απ΄ το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στο δικό τους ήχο και ύφος. Κομμάτια απ΄ τις δεκαετίες του 40, 60, 80 μέχρι και σήμερα διασκευασμένα σε swing, bossa nova, rock and roll, funk και blues εκτελέσεις.

Παίζουν οι μουσικοί:
Τάσος Καρύδης – φωνή
Ηλίας Τσάγγαρης – κιθάρα
Ηλίας Καλίτσης – κιθάρα
Γιώργος Μουρούτσος – μπάσο.

Της νύχτας τα βελούδα
Δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 1999 από τον τραγουδοποιό, τραγουδιστή και κιθαρίστα Σαράντη Κωστάκη. Στα μέσα του 2000 το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘’Της νύχτας τα βελούδα’’ ολοκληρώνεται με καλεσμένο τον Νίκο Σπυρόπουλο από τη Σπυριδούλα να παίζει κιθάρα στο ‘’Χαράματα στους δρόμους’’ και πιάνο στο ‘’Βροχόκαιρος’’. Το δεύτερο άλμπουμ τους ‘’Μόνο για μας’’ ηχογραφείται την άνοιξη του 2002, ενώ τον Ιούλιο του 2007 ακολουθεί καινούριο διπλό άλμπουμ με τίτλο ‘’Καθ’ οδόν’’.

Το καλοκαίρι του 2014 μελοποιούν την ποιητική συλλογή ‘’Θρίαμβος χρόνου’’ του Νίκου Καρούζου και την ηχογραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014 με διάφορους καλεσμένους και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Σαράντης Κωστάκης (κιθάρα- τραγούδι)
Γιάννης Λέκκας (τύμπανα)
Δημήτρης Ανδρουλάκης (μπάσο)

Deejay Nic the band – Rockstep
Ο Deejay Nic (Νικόλας Καπράλος συνδυάζει ηλεκτρονικά στοιχεία της Pop, Dance και Dubstep με τον αναλογικό Rock ήχο του live συγκροτήματος…σε επιλεγμένα remix.

Τo πρωτότυπο concept έρχεται να συνδυάσει την τεχνική υποδομή του DJ με την ωμή ενέργεια της μπάντας, ενώ πρωτοτυπία αποτελεί η τοποθέτηση του diskjockey ως αποκλειστικού front-man επί σκηνής.Όλα τα όργανα συνεργάζονται και συντονίζονται πάνω στις μελωδίες και στα φωνητικά που προέρχονται από τα samples του dj.

George spanos Trio
Mετά την τόσο πετυχημένη φετινή σαιζόν, που επιφύλαξε την κυκλοφορία του νέου του CD “Blue Passion”, συγκεντρώνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Jazz (Μ. Πλέσσας, Γ. Κοντραφούρης, Τ. Πατερέλης, Δ. Τσάκας, Α. Παπασταματάκης, Ζ. Τηγανούρια & Γ. Παχίδης) και αναδείχτηκε πρώτο στην προτίμηση του κοινού (Jazzonline.gr Readers Poll 2015, εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα «αναφορά» στις ρίζες της Jazz, Blues & Rock μουσικής!

Γιώργος Σπανός (Κιθάρες)
Νικόλας Αθανασιάδης (Τύμπανα)
Γιάννης Γρυπαίος (Μπάσο).

26 Ιουλίου – 2,9 & 16 Αυγούστου Παραλία Λουτρακίου
Ώρα 21.00

 

ODYSSIA FESTIVAL 2016

Ένα δελεαστικό ταξίδι ηλεκτρονικής μουσικής
Σχίνος Κορινθίας, Αλεποχώρι, Αττική

Αυτό το καλοκαίρι τα βλέμματα στρέφονται στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Ελλάδας και το 1ο Odyssia Festival, που διοργανώνεται από την ομάδα του Cariocas σε συνεργασία με την λονδρέζικη Need2Soul, από τις 30 άυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στον Σχίνο Κορινθίας.

Ο γραφικός και απομονωμένος κολπίσκος στον Σχίνο Κορινθίας, προσφέρει το τέλειο σκηνικό για την μεγαλεπήβολη προσπάθεια των Ευρωπαίων promoters, που έχει στόχο να τοποθετήσει το Odyssia Festival στο μουσικό χάρτη με τα σημαντικότερα φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το γνωστό Cariocas Beach, ένα παραθαλάσσιο μπαρ με μία περήφανη 18-χρονη κληρονομιά και ιστορικά πάρτι στο ενεργητικό του, μεταλλάσσεται και προετοιμάζεται να υποδεχθεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από όλον τον κόσμο, επενδύοντας στην ποιότητα με ένα custom-made ηχοσύστημα σε δύο stages.

Με headliners τους DJ Harvey, Gilles Peterson και το τρίο των François Κ, Joe Claussell και Danny Krivit που θα παίξουν ένα ιδιαίτερο 10ωρο set για τον εορτασμό της 20ης επετείου του Body & Soul, το Odyssia υπόσχεται ένα πρω-τοποριακό παρθενικό ταξίδι για τον κάθε «Οδυσσέα», δίνοντας βάση στην καθαρή χορευτική μουσική, συνδυαστικά με το εντυπωσιακό σκηνικό ενός μυθικού τοπίου.

Oνόματα όπως οι Benji B, Josey Rebelle, Jon Rust, Detroit Swindle, Kyle Hall, Gigi Testa, Vakula, Mindland, Boo Williams, Maurice Faulton, Delano Smith, Discodromo, Invisible City, Pirahnahead, Sunshine Pedro, Lovefingers και Thris Tan, αποτελούν μέρος του μέχρι τώρα διαμορφωμένου line-up, που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα μουσικής για απαιτητικά αυτιά.

www.odyssiafestival.com
www.facebook.com/odyssiafestival

Τιμές εισιτηρίων: €30, €55, €75, €90, €110, €140

31 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου
30 Αυγούστου Opening Party
5 Σεπτεμβρίου closing Party

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 3 =