ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση

ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη ΣυνάντησηΤα εγκαίνια της Παγκρήτιας έκθεσης “ ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση ” – Kρήτη – Μακεδονία: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας, θα γίνουν από την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Όλα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση της Παγκρήτιας Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων και Υπηρεσιών “ ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση ” Kρήτη – Μακεδονία: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας, που γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, στους χώρους του Λιμανιού, στη θέση Κατάρτι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ. με κάθε επισημότητα, από την Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και βέβαια με τη συμμετοχή όλων των Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας.
Η Έκθεση θεσμός, μετά την σημαντική επιτυχία που σημείωσαν οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της που έγιναν στην Αθήνα, τώρα ταξιδεύει και στην Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5:30 έως τις 9:00 το βράδυ.
Η έκθεση αυτή στοχεύει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών και στην αντιπροσώπευση των Κρητικών προϊόντων από επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας και αντιστρόφως, στην αντιπροσώπευση προϊόντων που παράγονται στη βόρεια Ελλάδα από Κρήτες επιχειρηματίες.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να γευθούν τα κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και μεταποιητές. Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, μέλι, παξιμάδι, αρτοσκευάσματα, γλυκά, κρασί, ρακί – τσικουδιά, ποτά, βότανα, καλλυντικά είναι ορισμένα από τα προϊόντα που θα βρουν στην έκθεση.
Η έκθεση θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, γαστρονομικού και μουσικοχορευτικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και σίγουρα θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Καθημερινά θα πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από συλλόγους και φορείς που έχουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη:
Από την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.
Από τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας.
Από τον Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης “Ιδαία Γη”.
Από την Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης.
Από το Πολιτιστικό Σωματείο “Αγρίμια”.
Επίσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει “Μαθήματα Κρητικής Μαγειρικής” και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση με τίτλο “Η Γαστρονομία της Κρήτης”, με την παρασκευή και παρουσίαση πλούσιων εδεσμάτων, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι.

Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η διάδοση της Κρητικής διατροφής, που οι ευεργετικές της ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα.
Επιστημονικός υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο τ. πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός.

Το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.pagritiaekthesi.gr

Προϊόντα, μουσική, χορός, γαστρονομία, τοπικές ενδυμασίες, αρώματα και γεύσεις θα δημιουργήσουν το παραδοσιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά δυνατά για επτά ημέρες στη Θεσσαλονίκη!

Πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο www.pagritiaekthesi.gr και στο τηλέφωνο 2810213318

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − two =