Σοφία Γεωργαντζή – Ζωγραφίζω όνειρα

Σοφία Γεωργαντζή, μια νέα γενιά δημιουργών και μουσικών, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης την είδε, την άκουσε και πάνω απ’ όλα την πίστεψε.
Η γυναικεία προσέγγιση στη βιωματική τραγουδοποιία συνεχίζεται, με την νέα δημιουργό από την Θεσσαλονίκη, να καταθέτει μια ολοκληρωμένη «δουλειά»!

Τραγούδια που δεν φοβούνται να «σταθούν» και να πάρουν θέση στα πράγματα, όπως ο «Ανεργος» (Το τραγούδι του Τάκη…), ο «Πανικός» η τα «Ηλεκτροφόρα καλώδια», παρηγορώντας γλυκόπικρα, καταγγέλλοντας με ευαισθησία, καλώντας μας σε μια νέα «συμμετοχή»!

Τραγούδια όπως το «Βάστα» υμνούν τον νικητή Έρωτα ενώ απαλύνουν τις χαρακιές του… Η υπαρξιακή αγωνία στο «Πόνος βασιλιάς» είναι έντονη, λυτρώνει και λυτρώνεται! Χαρακτηριστικό δείγμα φωτεινότητας το «Ταράτσα χαμηλή στον ήλιο…» ολοκληρώνει τον δίσκο.

Τέλος το εναρκτήριο τραγούδι, που είναι και το ομότιτλο («Ζωγραφίζω όνειρα»), αποτελεί ένα πραγματικό δείγμα οικουμενικότητας, στην προσπάθεια της δημιουργού και της παρέας της! Με βασικά εφόδια, αιχμές, τα βυζαντινά φωνητικά και την Κρητική λύρα, προλογίζει και ανοίγει επάξια μια δουλειά που θα μας μείνει!

Στίχοι – Μουσική και ερμηνεία: Σοφία Γεωργαντζή
Την παραγωγή υπογράφει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης που ερμηνεύει και ένα τραγούδι.

Μουσικές Παραγωγές : « Κ Υ Μ Α »

Τα τραγούδια του δίσκου:
1. ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΟΝΕΙΡΑ
2. ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
3. ΒΑΣΤΑ
4. ΑΝΕΡΓΟΣ
5. ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ
6. ΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ – ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Ο Δ.ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ
7. ΠΑΝΙΚΟΣ
8. ΠΟΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
9. ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
10. ΠΗΓΑΙΜΟΣ
11. ΤΑΡΑΤΣΑ ΧΑΜΗΛΗ

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + one =