Έφη Μεράβογλου 8 γυναίκες κατηγορούν εσένα

Η Έφη Μεράβογλου στο melwdos8 γυναίκες κατηγορούν εσένα. Έχει κάποια σχέση με το «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρ. Τομά;
Το 8 γυναίκες κατηγορούνται είναι του Ρ.Τομά και ήταν αφορμή να γράψω μια ιστορία μυστηρίου με γκροτέσκ στοιχεία. Παρωδία δηλαδή.

Έφη το έργο αυτό το έχεις ξανανεβάσει, σωστά;
Ναι το έργο έχει γραφτεί το 2010-11 στα πλαίσια του σεμιναρίου μου Bar acting και παίχτηκε στο Excalibur Bar ,απο τους συμμετέχοντες. Έκτοτε ανέβηκε το 2011 στην Κρήτη για λίγες παραστάσεις. Επίσης πέρισυ ανέβηκε απο την θεατρική ομάδα Πρόζα .

 

Έφη ΜεράβογλουΑυτή τη φορά ποιον ρόλο ενσαρκώνεις;
Την Βιρτζίνια Φούφ , μια εκκεντρική ηρωίδα που φέρει την ιδιότητα της ψυχολόγου . Είναι μια απο τις γυναίκες που κρατούν καλά κρυμμένα μυστικά.

Μετά το πολυσυζητημένο θρίλερ φαντασίας «Game Over» έρχεσαι με μια παρωδία. Πολύ μεγάλη αλλαγή & στροφή θα τολμούσα να πω. Τι έχεις να πεις γι’αυτό;
Έχω να πω ότι το Game Over είναι μια εκπληκτική συγκροτημένη δουλειά που ακόμα δεν έχει κάνει τον κύκλο της και του χρόνου θα ξαναχτυπήσει σε κάποιο κεντρικό θέατρο της Αθήνας .
Φυσικά δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να συγκρίνω ή να μιλήσω για αλλαγή &στροφή , διότι στο παρελθόν έχω γράψει πανω απο 7 παρωδίες και όλες έχουν ανέβει με μεγάλη επιτυχία . Τα τελευταία έργα μου φέρουν ψυχολογικό χαρακτήρα.

 

Έφη ΜεράβογλουΠοια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Καινούριες ιδέες και εξαιρετικές δουλειές θα ετοιμαστούν για του χρόνου . Σύντομα θα ανακοινωθούν.

Ο κόσμος πηγαίνει στο Θέατρο και αν ναι ποιες είναι οι προτιμήσεις από άποψη ρεπερτορίου;
Υπάρχει μεγάλη στροφή στο θέατρο και είναι πολύ ωραίο που πλέον ο κόσμος αναζητά καινούριες ιδέες ,ευρηματικές σκηνοθεσίες . Καλλιτέχνες ξεπηδούν απο παντού, σε κάθε γωνιά της Αθήνας .
Άν εννοείται ότι ο κόσμος προτιμάει τα κλασσικά απο σύγχρονα ή κωμωδίες σε σχέση με τα δραματικά , δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση γιατί μετράει ο θίασος , οι ηθοποιοί αλλά και ο σκηνοθέτης.
Αισθάνομαι τυχερή που μπορώ και δημιουργώ χωρίς να με ενδιαφέρει το είδος που το κοινό θα επέλεγε. Άλλωστε για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω πρέπει να βρούμε το κέντρο του εαυτού μας ορίζωντας έναν συγκεκριμένο στόχο που θα μας οδηγήσει στην εξέλιξη. Άρα η επιλογή του κοινού δεν αφορά τον δημιουργώ αλλά τον θεατή.

Γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να δει το «8 γυναίκες κατηγορούν εσένα»;
Είναι ένα έργο ψυχαγωγικό με ιστορία , αρχή μέση και τέλος .Έχει ανατροπή και χαρακτήρες που δημιουργούν αστείρευτο γέλιο. Έξυπνη , γρήγορη και διαδραστική!

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 3 =