Η Μάνια Βλαχογιάννη στον ΙΑΝΟ

Η Μάνια Βλαχογιάννη στον ΙΑΝΟΟι εκδόσεις Νόηση και η μουσικός-ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα), την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:30, το βιβλίο-CD με τίτλο Αστέρι της Ερήμου-Ναλιμάρ

σε εικονογράφηση Θωμαή Ζωγράφου, με αφήγηση και σκηνές με τραγούδια και χορό από την μουσικοθεατρική απόδοση του έργου. Τη μουσική έγραψε ο συνθέτης Balsam7teen. Ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες που ακούγονται στο CD.

Θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Σταθόπουλος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Τάσος Μακράτος ποιητής-φιλόλογος-ερευνητής Παν. Αθηνών
Θανάσης Σάλτας ποιητής – συγγραφέας
Δημήτρης Μπουζάνης διευθυντής χορωδίας
Θαλής Κουτούπης σύμβουλος επικοινωνίας

Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ματρώνη Δικαιάκου

Αφηγείται ο ηθοποιός Γιάννης Δεγαΐτης

Ερμηνεύουν οι: Γιάννης Φίλιας, Αγγέλα Μεταλληνού, Μάνια Βλαχογιάννη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μαρία Λατσίνου, Μάριος Ανδρέου.

Συμμετέχει το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Ωδείου Άλφα.
Χορεύουν οι: Αλεξάνδρα Φωτεινού (oriental), Λίλα Σταθοπούλου σε χορογραφία Νένας Παπαγεωργίου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας του βιβλίου (+ CD) «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», Μάνια Βλαχογιάννη, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ η παιδική της ζωή μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές στο Richard Strauss Konservatorium και την Ανώτατη Μουσική Σχολή της Δρέσδης, σπουδές υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του H. D. Trayer, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μια θέση Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο αποτελούν μέρος του πλούσιου και άκρως εντυπωσιακού βιογραφικού της.

Άνθρωπος λοιπόν που ζει και αναπνέει για την Τέχνη, εγκαθίσταται το 2007 στην Αθήνα, συνεργάζεται με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ, συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες, ενώ ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας FM RECORDS κος Νίκος Κούρτης, εντυπωσιασμένος από τις σπουδές και το ταλέντο της, την εντάσσει ως ερμηνεύτρια και στιχουργό στο δυναμικό της εταιρείας του. Ακολουθούν διεθνείς δισκογραφικές δουλειές σε ψηφιακή μορφή έως το Μάιο του 2015, που αποφασίζει να συστηθεί και στο αναγνωστικό κοινό μέσα από το πρώτο της βιβλίο «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ».

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα, μουσικό κι ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη, στο προσωπικό της blog:  vmanjanni.wordpress.com

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα νέο βιβλίο µε ένθετο CD από τις εκδόσεις «Νόηση». Κάπου στα βάθη της Ανατολής το «Αστέρι της Eρήµου» έµελλε να αλλάξει άθελά του τη µοίρα ενός ολόκληρου λαού. Η δόξα και τα πλούτη του φηµισµένου βασιλιά Σαχριµάν χάνουν µονοµιάς τη λάµψη τους µπροστά στην άδολη οµορφιά της µυθικής πριγκίπισσας Ναλιµάρ. Οι νικηφόρες µάχες που κέρδισε µε το σπαθί του φαίνονται ασήµαντες µπροστά στο ανυπέρβλητο δίληµµα που τον διχάζει. Αψηφώντας την εκδίκηση της νόµιµης βασίλισσας έρχεται αντιµέτωπος µε τερατόµορφα σαγκάρ και τροµακτικές µάγισσες, που προσπαθούν να τον αποτρέψουν από τον πραγµατικό προορισµό του. Αναζητώντας το αληθινό νόηµα της τόλµης θα δώσει την πιο σηµαντική µάχη της ζωής του ενάντια στην παντοδύναµη θεά Μοίρα, που θα τον διδάξει το πιο βαθύ και µεγάλο µυστικό…

Μέσα από ένα παραµυθένιο σκηνικό µε το µεθυστικό άρωµα της Ανατολής και µια συναρπαστική ιστορία αγάπης και τιµής, η πρωτοεµφανιζόµενη συγγραφέας Μάνια Βλαχογιάννη, καταξιωµένη µουσικός και ερµηνεύτρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, στέλνει το µήνυµα της πίστης στην εσωτερική µας καθοδήγηση και της τόλµης να αγωνιστούµε για υψηλά ιδανικά, αναζητώντας την πραγµατική ευτυχία.

Την εικονογράφηση του βιβλίου υπογράφει η εικονογράφος Θωµαή Ζωγράφου.
Το συνοδευτικό cd περιέχει ηχογραφηµένα τραγούδια και µουσικά αποσπάσµατα µε αφήγηση από το οµώνυµο πρωτοεµφανιζόµενο θεατρικό µιούζικαλ.

Τη µουσική για το µιούζικαλ «Αστέρι της Ερήµου – Ναλιµάρ» έγραψε ο Έλληνας συνθέτης Balsam7teen πάνω στο αυθεντικό κείµενο της συγγραφέως.

Συµµετέχουν οι ερµηνευτές και ηθοποιοί: Γιάννης Φίλιας, Γιάννης Δεγαΐτης, Μάνια Βλαχογιάννη, Βασίλης Ασηµακόπουλος, Μαρία Λατσίνου, Μάριος Ανδρέου, Αγγέλα Μεταλληνού, Ευαγγελία Καρή και η Χορωδία «Μούσες».

 

Video µε αποσπάσµατα από το βιβλίο και το CD

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Σχόλια

  1. Το Αστέρι της Μάνιας Βλαχογιάννη έλαμψε - Melwdos - […] Ιανουαρίου 2016, όπου η μουσικός και λυρική ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη παρουσίασε το βιβλίο της με ένθετο cd “Αστέρι της…
  2. Το Αστέρι της Μάνιας Βλαχογιάννη έλαμψε - Melwdos - […] Ιανουαρίου 2016, όπου η μουσικός και λυρική ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη παρουσίασε το βιβλίο της με ένθετο cd ‘Αστέρι της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × five =