Αρετή Κοκκίνου & Μαρία Παπαδάκη « Νησιά στη βεράντα »

Αρετή Κοκκίνου & Μαρία Παπαδάκη «Νησιά στη βεράντα»Νησιά στη βεράντα. Η νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της τραγουδοποιού Αρετής Κοκκίνου, σημείο συνάντησης με την στιχουργό Μαρία Παπαδάκη, πλαισιωμένη με ενδιαφέρουσες και  «κόντρα» συνεργασίες, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016 από την  MLK με την υποστήριξη της “Κιθαρωδίας”.

Η Αρετή Κοκκίνου γράφει τα τραγούδια και παίζει κιθάρες και μαντολίνο, ενώ τους στίχους σε όλα τα τραγούδια υπογράφει η Μαρία Παπαδάκη. Μαζί τους συνεργάζονται αγαπημένοι ερμηνευτές από διαφορετικούς μουσικούς χώρους: Μπάμπης Τσέρτος, Δήμητρα Μαστορίδου, Ερωφίλη, Μάκης Σεβίλογλου, Θέλμα Καραγιάννη, αλλά και η νεότερη Ξένια Ροδοθεάτου, προσφέροντας ο καθένας το δικό του ύφος και συναίσθημα, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία ενός πολύ ενδιαφέροντος συνολικού ακούσματος. Κοινός παρονομαστής το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι, με latin, rock, έως ρετρό επιρροές, που αρχικά προκαλούν μια νοσταλγία για το παλιό, οικείο άκουσμα αλλά ταυτόχρονα ξαφνιάζουν ευχάριστα με την σύγχρονη (μουσική) αισθητική τους.

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πάρης Μαμμάς (κλαρινέτο), Νίκος Ρούσσoς (κρουστά) Έλσα Παπέλη (βιολοντσέλο), Λευτέρης Ανδριώτης (λύρες), Φίλιππος Περιστέρης (πιάνο & ακκορντεόν), Θανάσης Σολούκος (ακκορντεόν), Σταύρος Αναστασιάδης (μπάσσο), Αλέξανδρος Καστανιώτης (γκάιντα). Ο Αντώνης Μιτζέλος συμμετέχει φιλικά χρωματίζοντας ηλεκτρικά με την κιθάρα του  δύο τραγούδια.

Track list

1. ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ | Ορχηστρικό | Αρετή Κοκκίνου
2. ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΩΣ | Δήμητρα Μαστορίδου
3. ΑΝΕΜΕ | Ερωφίλη
4. ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ | Ξένια Ροδοθεάτου
5. ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ | Μπάμπης Τσέρτος
6. ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ | Μάκης Σεβίλογλου
7. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΩ | Ερωφίλη
8. ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ | Μάκης Σεβίλογλου
9. ΝΗΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ | Δήμητρα Μαστορίδου
10. ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ | Απαγγελία Θέλμα Καραγιάννη

Συντελεστές
Παραγωγή: Αρετή Κοκκίνου
Ηχοληψία/mix: Ιωσήφ Χυδήρογλου | Studio DOTWAV, Αντώνης Παπαβομβολάκης | Studio MUSICROW, P.A. Dove Φίλιππος Περιστέρης | Studio Encore,  Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος | Studio Minus-2
Mastering : Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος | Studio Minus-2
Programming: Ιωσήφ Χυδήρογλου & Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος
Σύμβουλος παραγωγής & επικοινωνίας | κυκλοφορία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ | ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ
Artwork: endorfini.arts.ideas.people.

Αρετή Κοκκίνου | Τραγουδοποιός & κιθαρίστρια

Κάτοχος πτυχίων αρμονίας , αντίστιξης και φούγκας και σπουδάστρια σύνθεσης στο
“Ωδείο  Athenaeum” με τον Χρήστο Αναστασίου.
Μέλος των μουσικών σχημάτων “Ευδαίμονες” και “Ρε Καντίνι”  του Δημήτρη Μητσοτάκη,
Συμμετοχή στην θεατρική παράσταση «Οι κυνικοί ξανάρχονται» του Νίκου Καλογερόπουλου στις καλοκαιρινές παραστάσεις του 2006.

Συνεργάστηκε  με τον Κώστα Μάντζιο, την Καίτη Κουλλιά, τη Γεωργία Βεληβασάκη,  τον  τραγουδιστή της Λυρικής Σκηνής Δημήτρη Κάσσαρη, τη Μαρία Κανελλοπούλου στα προσωπικά της προγράμματα, και στην παράσταση «Υποθέσεις Γυναικών» με την Πένυ Ξενάκη. Επίσης με τους νέους τραγουδιστές Πάνο Λαμπρίδη, Δημήτρη Ερατεινό και Νίκο Καρακαλπάκη Ιδρυτικό μέλος του σχήματος ελληνικής ελληνικής έντεχνης και έθνικ μουσικής “Άραθελ”.
Συμμετοχή στη δισκογραφική δουλειά του έντεχνου hip-hop συγκροτήματος Soul Destiny με ερμηνευτές, μεταξύ των άλλων, την Πόπη Αστεριάδη την Σοφία Παπάζογλου και τον Γιάννη Λεκόπουλο. Συνεργασία με τη συνθέτη Πηγή Λυκούδη και συμμετοχή στις συναυλίες της στο κέντρο πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” (2013) στο Βυζαντινό Μουσείο στις (2014) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών “Ας τραγουδήσουμε και πάλι” που παρουσιάστηκε στο Institut Sépharade Européen των Βρυξελλών και στην μουσική-θεατρική παράσταση “Τα Πάθη της Αγάπης” σε κείμενο του Θανάση Σάλτα που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Σμύρνης το καλοκαίρι του 2015.
Από το  χειμώνα του 2016 είναι  η μουσική υπεύθυνη του Μουσικοποιητικού Καφενείου.
Ως συνθέτης, ενορχηστρώτρια και στιχουργός, υπογράφει την πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Η ζωή στο βασίλειο του τίποτα” της νέας τραγουδίστριας Θέλμας Καραγιάννη το 2011.
Έγραψε τη μουσική και συμμετείχε ως μουσικός, και ηθοποιός  στη θεατρική παράσταση “Τα χρόνια του φιδιού-Λιπεσάνορες” που ανέβηκε το χειμώνα του 2015-16 στο θέατρο “Βαφείο”.
Διετέλεσε ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤόπεν από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016. Συνεργάζεται ως ρεπόρτερ με τον νέο ιστότοπο “Μουσικόγραμμα”.

Μαρία Παπαδάκη | Στιχουργός & συγγραφέας

Στην αξιόλογη στιχουργική της πορεία συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες όπως τους: Βάσω Αλαγιάννη, Χρήστο Νικολόπουλο, Αντώνη Μιτζέλο, Γιάννη Νικολάου, Ζωή Τηγανούρια κά, με τον τον Ελληνοαμερικανό συνθέτη Daniel Alcheh, γράφοντας στίχους για 4 τραγούδια που ακούστηκαν στο soundtrack της ταινίας «Τhe trouble with Bliss» (διάκριση σε Hollywood Media Awards) και που ερμήνευσαν οι Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός και Σοφία Παπάζογλου.

Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλους σύγχρονους Έλληνες ερμηνευτές όπως τους Βασίλη Λέκκα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Λένα Αλκαίου, Μελίνα Κανά, Σοφία Παπάζογλου, Μιχάλη Κουνάλη κά.

Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Αγάπες δροσουλίτες (εκδόσεις Γκοβόστης) και το μυθιστόρημα Τι γυρεύω εγώ εδώ; (εκδόσεις Φίλντισι).

Συνεργάζεται με το διαδικτυακό περιοδικό Μουσικόραμα με συνεντεύξεις και άρθρα.

Official links

www.facebook.com/Αρετή Κοκκίνου
www.aretikokkinou.gr
twitter.com/ArethKokkinou

Σας παρουσιάζουμε δύο τραγούδια

”Με Τα Φτερά Στην Πλάτη” με τον Μπάμπη Τσέρτο
Μουσική: Αρετή Κοκκίνου, Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη
Video Editing: Ελίνα Μπουκουβάλα

 

”Άνεμε” με την Ερωφίλη
Μουσική: Αρετή Κοκκίνου, Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη
Video Editing: Ελίνα Μπουκουβάλα

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + eighteen =