Τάσος Πέτσας – Mother of mine (Anna)

Τάσος Πέτσας - Mother of mine (Anna)Ένας νέος δημιουργός instrumental μουσικής και μια επιτυχία που σκαρφαλώνει στα ελληνικά και ξένα charts, κρύβοντας πίσω της μια συγκινητική ιστορία.

Ο Τάσος Πέτσας είναι ένας νέος δημιουργός instrumental μουσικής, που πέρα από τις μουσικές σπουδές του και τα μαθήματα φωνητικής, είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Αστικό Δίκαιο.

Το 2015 κυκλοφορεί μόνος του το κομμάτι “Mother of mine (Anna)”, ένα κομμάτι που το είχε συνθέσει το 1992. Είναι το κομμάτι που άρεσε στη μητέρα του να το ακούει, όταν της το έπαιζε ο ίδιος στο αρμόνιο. Δυστυχώς όμως η μητέρα του τον Απρίλιο του 2013 φεύγει από τη ζωή, χτυπημένη από την επάρατη νόσο.
Τότε, εκείνος αποφασίζει να του δώσει τον τίτλο ‘Mother of mine (Anna)”, αφιερώνοντάς το σε εκείνη, που τόσο το είχε αγαπήσει.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική μια και ανέβηκε 3-4 φορές στο #1 του καθημερινού (daily real time) Ελληνικού iTunes Chart, 2 φορές στο #1 στο Billboard (εβδομαδιίου Weekly) Digital Singles της Ελλάδας και άλλες 6 εβδομάδες στο εβδομαδιαίο top-10 του ίδιου chart. Τον Ιούνιο του 2015 γίνεται η προώθησή του στο εξωτερικό και κατορθώνει να εισχωρήσει στο Euro-200, ενός ανεξάρτητου chart που μετράει streaming/downloads/airplays, στο iTunes General Chart του Χογκ Κονγκ, στο iTunes (R’N’B’ κατηγορία) της Ιαπωνίας και τέλος, στο iTunes (R’N’B’ κατηγορία) της Μ. Βρεττανίας, ενώ το βρεττανικό ραδιόφωνο του Cardiff το συγκαταλέγει στο airplay της απογευματινής ζώνης του.

Το “Mother of mine (Anna)”  έχει δύο εκτελέσεις. Τη slow version που είναι βασισμένη στην παρτιτούρα όπως την είχε γράψει 16 χρονών και στη dance remix version. Η κάθε μία εκτέλεση έχει τη δικιά της “σημασία” για το νέο δημιουργό.  Με τη slow version θέλει να προσδώσει μια retro μελαγχολική ατμόσφαιρα στη μελωδία για όλες τις όμορφες αναμνήσεις που έχει η κάθε γυναίκα στη ζωή της πριν διαγνωστεί πως πάσχει από καρκίνο και με τη dance remix version θέλει να προσδώσει έναν δυναμισμό που συμβολίζει τον αγώνα που δίνει η κάθε γυναίκα για να κρατηθεί στη ζωή.

Από τις αρχές Αυγούστου ο Τάσος Πέτσας ανήκει στο δυναμικό της FM RECORDS κι έτσι το κομμάτι επανακυκλοφορεί σε μια νέα slow version εκτέλεση, όπου εμπεριέχονται μερικά ηχητικά εφέ βινυλίου, προσδίδοντας στο κομμάτι ρετρό διάθεση, αλλά και σε dance remix version.
Ταυτόχρονα ετοιμάζει το νέο του κομμάτι “Angel of mine”, μια trip hop μπαλάντα με ιδιαιτερότητες τόσο φωνητικά όσο και σκηνοθετικά αφού θα γυριστεί ένα πολύ όμορφο videoclip. Στο νέο του θα υπάρχουν τα δικά του φωνητικά σε συνεργασία με μία ταλαντούχα ερμηνεύτρια που ανήκει επίσης στο δυναμικό της FM RECORDS, ενώ έχει σχεδόν έτοιμο το πρώτο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2016.

Σε δύσκολες εποχές ένας νέος δημιουργός κατορθώνει να σταθεί στο δύσκολο χώρο της μουσικής και να ξεκινήσει την ανοδική του πορεία, όχι μόνο στη χώρα του αλλά και έξω από αυτήν.

 

Δείτε το κομμάτι «Mother of mine (Anna)» οπτικοποιημένο από τον δημιουργό του με μικροφίλμ που μάζευε ο πατέρας του από τις δεκαετίες 60 και 70:

: melwdos

Κοινοποίηση

Σχόλια

  1. Mother Of Mine (Anna) - Τάσος Πέτσας - Melwdos - […] Πέτσας, μετά τη διεθνή επιτυχία του κομματιού του “ Mother Of Mine (Anna) “, παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 4 =