Διονύσης Σαββόπουλος Θέατρο Κυκλάδων

Διονύσης Σαββόπουλος Θέατρο Λευτέρης ΒογιατζήςΣτις 19 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, ο Διονύσης Σαββόπουλος διαλέγει από το 50χρονο ρεπερτόριο του 22 τραγούδια, και ερμηνεύει 11 από αυτά μόνος με την κιθάρα του, κι άλλα τόσα με την κ. Ελένη Βιτάλη.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος ξεκινάει τους εορτασμούς για τα πενήντα χρόνια από την κυκλοφορία του «Φορτηγού». «Μόνος του με μια κιθάρα» θα εγκαινιάσει μια σειρά συναυλιών που θα παρουσιάσει αργότερα και σε άλλους χώρους.

Η βραδιά, που θα επαναληφθεί και την επομένη 20 Οκτωβρίου, αφιερώνεται στην μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή για να υπογραμμίσει την ιστορική και καλλιτεχνική σημασία αυτού του τόσο αγαπημένου χώρου.

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των παιδιών των προσφύγων, μέσω της Εθελοντικής – Κοινωνικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ που δραστηριοποιείται στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης.

 

 

Ο Λευτέρης Βογιατζής δεν είναι ανάμεσά μας, το θέατρό του όμως στην Οδό Κυκλάδων δεν έγινε απλά ένα ιστορικό θέατρο. Εξακολουθεί να είναι ζωντανό, δημιουργικό, έμπειροι αλλά και νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες δοκιμάζουν εκεί τις ιδέες τους. Η Ειρήνη Λεβίδη έχει βάλει σκοπό της ζωής της όχι μόνο να το κρατήσει ανοιχτό, αλλά και να του δώσει τη συνέχεια που αξίζει στο όνομά του.

Αγωνίζεται με πείσμα για τα τρέχοντα, οργανώνει σχολαστικά, σχεδιάζει επιλεκτικά τον προγραμματισμό του. Εχει αποδυθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου για να φροντίσει τα πάντα: από το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή, ζητήματα που αφορούν την οικονομική επιβίωση του θεάτρου, μέχρι τον σχεδιασμό ενός σοβαρότατου ρεπερτορίου με συνεργασίες υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας.

Απόδειξη, το εξαιρετικό το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξε ψάχνοντας, απορρίπτοντας, επιμένοντας, συνθέτοντας, τολμώντας και με το μυαλό της πάντα στη σκέψη: πώς θα το έβλεπε εκείνος. Ο Λευτέρης.

Την επόμενη θεατρική χρονιά θα δούμε «Ελευθέριο Βενιζέλο» στη Βουλή του 1932, τον Θέμελη Γλυνάτση να σκηνοθετεί «Σαλώμη» και τον σπουδαίο κινηματογραφιστή Γιώργο Σκεύα, στενό συνεργάτη του Λευτέρη Βογιατζή, σ’ έναν απρόσμενο ρόλο: σκηνοθέτη του ιψενικού «Κουκλόσπιτου». Θα δούμε ξανά τον Περικλή Μουστάκη σε δική του παράσταση, αλλά και την bijoux de kant με Μ. Βιρβιδάκη.

Θα δούμε όπερα αφιερωμένη στα δύο χρόνια από τον θάνατο του Λευτέρη Βογιατζή και Πίντερ από τον Δημήτρη Καραντζά. Αλλά η έκπληξη είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος, που θα γιορτάσει τα 50χρονά του στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων μόνο με μια κιθάρα. Και τα ωραιότερα τραγούδια του, αυτά που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Της Έφης Μαρίνου

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής – Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη
Ημερομηνία: Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες – Προπώληση: Ticket Services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr
Γενική είσοδος: 16€

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × two =