Όλα τα δειλινά του κόσμου, Νίκος Ξυδάκης, Ν. Μπινοπούλου

Όλα τα δειλινά του κόσμου, Νίκος Ξυδάκης, Νανά ΜπινοπούλουΌλα τα δειλινά του κόσμου. Όπως σηκώνεις μιά ψηφίδα από το χώμα – μιά πατρίδα απ’ το χρυσάφι που χρωστώ κι από γυαλί χρωματιστό.

Μια μοναδική παράσταση θα παρουσιάσει ο Νίκος Ξυδάκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στο Θέατρο Ολύμπια, την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Από ένα “Τετράδιο σημειώσεων” με ποιήματα, τραγούδια, λυρικά σπαράγματα και λόγια που δεν μπόρεσαν να γίνουν τραγούδια, ήταν σαν να σχηματίζεται το πρόσωπο μιας συναυλίας. Η μουσική του στίχου. Η μουσική της ψυχής του. Η απώλειά του. Ανακαλείται, ανιχνεύεται μέσα από ποιήματα – τραγούδια, και μουσικά ιντερμέδια. Ο Διονύσης Καψάλης, ο Μιχάλης Γκανάς, “Ο Έρωτας του Ποιητή” του Ερρίκου Χάϊνε, ο Σούμαν, το ”Χειμωνιάτικο ταξίδι” του Σούμπερτ, η Σαπφώ και ο Διονύσιος Σολωμός. Η Αλεξάνδρεια του Κ. Π. Καβάφη συνομιλούν και μονολογούν. Συνθέτουν μία μικρή Νυκτερινή ιστορία, σαν επίκληση, προσευχή, εξομολόγηση σε καιρούς απωλειών.

Ο τίτλος “Όλα τα δειλινά του κόσμου” είναι από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Δ. Καψάλη, καθώς και το μότο από την συλλογή “Υπόσχεση ευδαιμονίας”. Τα ανέκδοτα μελοποιημένα ποιήματα που ακούγονται είναι από μεταφράσεις του στον Ε. Χάϊνε και Ε. Μύλλερ.
Νίκος Ξυδάκης

Μουσική, επιμέλεια προγράμματος και κειμένων : ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

Στο τραγούδι η ΝΑΝΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πιάνο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ
Βιολοντσέλο: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ
Σαξόφωνο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ
Κλαρινέτο: ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Ολύμπια
Ημερομηνία: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017
Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες – Κρατήσεις: greekfestival.gr
Τηλ. 210 3272000
Γενική είσοδος: Κανονικό: Από 10€ έως 22€
Φοιτητικό: Από 5€ έως 17€
ΑΜΕΑ: 5€

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + thirteen =