Ο Διονύσης Λάνης στο melwdos

Ο Διονύσης Λάνης στο melwdosΟ Διονύσης Λάνης μας μιλά ποιος είναι ο Σωτηράκης, ένα θεατρικό έργο, κωμωδία, του Γιώργου Ζαμάνη.

– Ποιος είναι ο Σωτηράκης;

Ο Σωτηράκης είναι η παιδικότητα και η αθωότητα που έχουμε μέσα μας αλλα μεγαλώνοντας την χάνουμε ή την κρύβουμε.Είναι ένα αγνό παιδί,πρόθυμο να μάθει πράγματα.Ρωτάει άφοβα τις απορίες του όμως ο ενοχικός κόσμος των μεγάλων δυσκολεύεται να απαντήσει.Για τους γύρω του ο Σωτηράκης είναι ένα παράξενο παιδί, ένας μπελάς.Αρκετοί πάντως έχουμε βρεθεί στη θέση του κάπια στιγμή στη ζωή μας.

– Ποια ήταν τα κίνητρα για να συμμετέχεις σ’αυτήν την παράσταση;

Μου άρεσε η ιδέα να συνεργαστώ με νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.Με τον Θοδωρή Τούμπανο, τον Γιώργο Ζαμάνη, τον Παναγιώτη Δελαβίνια, την Μυριόκαλη Κόγιου, τον Αντώνη Καλομοιράκη,την Μαρία Φυντριλάκη,την Αθηνά Μπενίση,την Ελισάβετ Μπενίση, τον Δημήτρη Μηλιαράκη και τον Νικόλα Μαραγκό.Περνάγαμε πολυ όμορφα στις πρόβες και συνεχίζουμε να περνάμε.

– Στην παράσταση καλείσαι να ερμηνεύσεις αρκετούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους. Πώς προσέγγισες κάτι τέτοιο ως ηθοποιός;

Μελέτησα την σχέση που έχει ο κάθε ρόλος με αυτόν που βρίσκεται απέναντι του.Ύστερα προσπάθησα να βρω πως κινείται ο κάθε ρόλος στον χώρο τον οποίο βρίσκεται,πως είναι το σώμα του,πως είναι ο τρόπος που εκφέρει το λόγο του,πως είναι ο χαρακτήρας του κάθε ρόλου ,η ηληκία του,οι συνήθειες του,οι αξίες του.Βάζοντας συνέχεια ερωτήματα δηλαδή που προσπαθούσα να τα απαντήσω με την παρατηρητικότητα και την φαντασία.Παίρνοντας βέβαια υπόψιν και τις παρατηρήσεις του σκηνοθέτη και δοκιμάζοντας πράγματα και στις προβες

– Ποιες οι αντιδράσεις του κοινού;

Υπάρχουν θεατές που έχουν έρθει πάνω απο μια φορά να δουν την παράσταση.Το κοινό δείχνει να περνάει καλά και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά.Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

– Κάνεις κάτι άλλο παράλληλα με τον Σωτηράκη;

Αυτό τον καιρό θα παίζουμε στα πλαίσια της δραματικής σχολής το έργο “Σφιχτά λουριά” του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου στο θέατρο Κιβωτός.

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 19 =