Λάκης Χαλκιάς – Ορόσημα στη ζωή του καλιτέχνη

Λάκης Χαλκιάς - Ορόσημα στη ζωή του καλιτέχνηΟ (Μιχάλης) Λάκης Χαλκιάς (Ιωάννινα, 30 Αυγούστου 1943) είναι Έλληνας τραγουδοποιός , μουσικός και τραγουδιστής.

Γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά. Ανήκει στην Τέταρτη γενιά της οικογένειας των ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ, που είναι η μεγαλύτερη μουσική οικογένεια στη χώρα μας. Ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι από 7 ετών. Στα 16 του εργάζεται σαν επαγγελματίας και στα 18 του ηχογραφεί τους πρώτους του δίσκους, των Θεόδωρου Δερβενιώτη- Κώστα Βίρβου.

Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο, τζουρά, ούτι. Από το 1960 μέχρι το 1967 εμφανίζεται πλάι στη Σωτηρία Μπέλλου, Στέλιο Καζαντζίδη, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιώργo Ζαμπέτα και άλλους, ενώ συνεργάζεται με τους μεγάλους ρεμπέτες: Μάρκο Βαμβακάρη, Γιάννη Παπαϊωάννου και Βασίλη Τσιτσάνη. Την ίδια εποχή, τα καλοκαίρια παίρνει μέρος με το συγκρότημα της οικογένειας των ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ σε πανηγύρια, γάμους και άλλες λαϊκές εκδηλώσεις.

Το 1967, φεύγει για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά μέχρι το 1971,

και μεταξύ άλλων συνεργάζεται με τον Άντονι Κουήν για την τηλεόραση της πόλης του Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, στην παρουσίαση του έργου: «ΖΟΡΜΠΑΣ» των Μίκη Θεοδωράκη – Νίκου Καζαντζάκη.

Το 1971, επιστρέφει στην Ελλάδα και αρχίζει να ηχογραφεί λαϊκά τραγούδια σε συνεργασία με τους Αντώνη Κατινάρη – Κώστα Ψυχογιό, Χρ. Νικολόπουλο-Πυθαγόρα, Λουκ. Κηλαϊδόνη, (ΤΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ) και τον Γιάν. Μαρκόπουλο, όπου λαμβάνει μέρος στα πιο σημαντικά έργα του συνθέτη όπως: «O ΣΤΡΑΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ» του Γιώρ. Σεφέρη. «ΘΗΤΕΙΑ», «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» «ΟΡΟΠΕΔΙΟ» «ΕΡΓΑΤΕΣ».

Το 1977, θα κυκλοφορήσει σε δίσκο η σημαντικότερη δουλειά του συνθέτη Γ. Μαρκόπουλου «ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ», ποίηση Διον. Σολωμού. Στο έργο αυτό, οι ερμηνείες των Νίκου Ξυλούρη και Λάκη Χαλκιά καθώς και της Ειρήνης Παπά που παίρνει μέρος στους βασικούς ρόλους θα αφήσουν εποχή. Toν ΑΥΓΟΥΣΤΟ 81, ο Χαλκιάς με το συγκρότημά του ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αυστραλία. Αποκορύφωση της περιοδείας αυτής στην Αυστραλία είναι στο Σίδνευ, στο θέατρο «ΟΠΕΡΑ ΧΑΟΥΖ».

Τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 1982, στο «ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ» (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ)

ο Λάκης Χαλκιάς παρουσιάζει την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ γιορτάζοντας τα «125 ΧΡΟΝΙΑ» συνεχούς προσφοράς της οικογένειας στην Δημοτική Παραδοσιακή μας μουσική και όχι μόνο. Το 1984, δέχεται την πρόταση της Ασπασίας Παπαθανασίου να μελοποιήσει αποσπάσματα από την «ΙΛΙΑΔΑ» του ΟΜΗΡΟΥ σε μετάφραση του Νίκου Καζαντζάκη – Γιάν. Κακριδή, για λογαριασμό της Ελληνικής Ραδ/νίας (Ε.Ρ.Α – 2). Τον ίδιο χρόνο συνεργάζεται επίσης με τον συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη στο έργο: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» του Ν. Καζαντζάκη που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο Ηράκλειο Κρήτης και στο «ΗΡΩΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φεστιβάλ Αθηνών).

Το 1992, ο Λ.Χ. ολοκληρώνει το μουσικό έργο, «2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»

(Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα), που ο ίδιος το αποκαλεί – έργο ζωής – αφού για να το ολοκληρώσει ο καλλιτέχνης χρειάστηκε να δουλέψει γι’ αυτό περίπου -8- χρόνια μελετώντας και ερευνώντας προς όλες τις κατευθύνσεις. Στις 11 Απριλίου 1995, με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. το μουσικό έργο «2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» παρουσιάζεται ολοκληρωμένο στο «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ», όπου και ηχογραφείται ζωντανά. Αρχές του 1996, ο Λ. Χαλκιάς παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τον γενικό τίτλο: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ». 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000. Ο Λάκης Χαλκιάς σε πρώτη συνεργασία με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή ερμηνεύει το έργο του συνθέτη με τον τίτλο: «ΚΑΤΑΧΝΙΑ», με πρωτοβουλία και διοργάνωση της συναυλίας από την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η παρουσίαση έγινε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Στις 28 ΜΑΪΟΥ του 2002 έρχεται η μεγάλη δικαίωση για τον Λ. Χαλκιά και βέβαια από τις κορυφαίες στιγμές της καλλιτεχνικής καριέρας, αφού το έργο ζωής για τον ίδιο, ¨2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ¨ παρουσιάζεται στο ¨ΗΡΩΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ¨.

ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΟΥ 2002, και ο Λ. Χαλκιάς παρουσιάζει έναν ακόμα δίσκο (CD) Με τραγούδια παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τον γενικό τίτλο: «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ».

Στις 5 Ιουνίου του 2003, Το μουσικό έργο: ¨2500 Χρόνια Ελληνική Μουσική¨

με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, και του Πολιτιστικού Φορέα ¨ΑΚΡΟΘΕΑΜΑ¨, παρουσιάστηκε στη Ζυρίχη (Ελβετία) σε ένα από τα ωραιότερα Θέατρα Όπερας της Ευρώπης, στο ¨TONHALLE ZURICH¨, εκτός από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετείχαν, την Νένα Βενετσάνου, το Νικήτα Τσακίρογλου και την 12μελή ορχήστρα, πήραν μέρος: οι Ελβετοί καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου του μαέστρου και Διευθυντού Pedro Cortina, της ορχήστρας Camerata Cortinas Ζυρίχης και της Χορωδίας Kammerchor St.Georg Kaltbrunn, 17, Μαρτίου 2004, ο Χαλκιάς ταξιδεύει για μια ακόμη φορά για την Αυστραλία καλεσμένος από την ελληνική Κοινότητα τον Πολιτιστικό Οργανισμό ¨ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2004¨ Της Μελβούρνης, παίρνοντας συγχρόνως μέρος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Σύδνεϊ, και της Αδελαΐδας.

Απρίλιος του 2005, κυκλοφορεί ο νέος διπλός δίσκος ακτίνας του καλλιτέχνη με τίτλο: «36 Τραγούδια της ΗΠΕΙΡΟΥ με τον ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ» από την FM Record. Μάιος 2006, ένας νέος δίσκος ακτίνας κυκλοφορεί με τίτλο: ¨ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ¨ από την εταιρεία ¨ΠΡΟΤΑΣΗΣ¨ με λαϊκά τραγούδια που ο Λ. Χαλκιάς πρώτο-τραγούδησε σε δίσκους 45 στροφών από το 1962 έως το 1966.

18. 20. & 21 Ιανουαρίου 2007, ο Χαλκιάς συναντιέται ξανά με τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, και τραγουδάει το έργο του συνθέτη σε στίχους Γ. Σκούρτη τους ¨ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ¨.

Τον Μάρτιο του 2007, ο Λάκης συνεχίζει την συνεργασία του με το Γιάννη Μαρκόπουλο

παρουσιάζοντας στο κατάμεστο ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON, το κορυφαίο έργο του συνθέτη «ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» του Διονυσίου Σολωμού, μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες όπως: ο Μάριος Φραγκούλης, και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επίσης τους ηθοποιούς: Άννα Συνοδινού, και ο Γρηγόρης Βαλτινός.

18, Απριλίου 2007, ο Λάκης Χαλκιάς, συμμετέχει στην μεγάλη συναυλία που έδωσε ο συνθέτης Γιαν. Μαρκόπουλος παρουσιάζοντας το έργο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» αφιέρωμα στα 150 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, στο Θέατρο «BADMINTON» μαζί με τους Μάριο Φραγκούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, και τους Ηθοποιούς, Άννα Συνοδινού και τον Γρηγόρη Βαλτινό. 18, Απριλίου ο καλλιτέχνης αναχωρεί για τη Κύπρο και παρουσιάζει στο Δήμο Στροβόλου, Λευκωσίας το μουσικό δρώμενο με τον γενικό τίτλο: «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ», στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Μαζί του έχει την 12μελή ορχήστρα με την διεύθυνση του Χρήστου Χαλκιά.Το πρόγραμμα περιλάμβανε, εκκλησιαστικούς ύμνους, Λαϊκούς Θρήνους, Νεότερο Λαϊκό και Δημοτικό τραγούδι. Τον ίδιο χρόνο, τον Ιούλιο, καλεσμένος από το Διεθνές Φεστιβάλ ¨Jerousalem Festival 08¨ που διοργανώνεται από την Yabous prodution (Παλαιστινιακή πολιτιστική οργάνωση) της Ιερουσαλήμ, ταξιδεύει με το συγκρότημά του, για πρώτη φορά στην Ιερουσαλήμ, παρουσιάζοντας ένα ελληνικό πρόγραμμα με τίτλο: ¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ¨ επίσης, τραγούδησε στα αραβικά ένα τραγούδι του μεγάλου Λιβανέζου συνθέτη και φίλου Marcel Khalife.

Από τις αρχές του 2007

ο Λ. Χαλκιάς ετοιμάζει μια δισκογραφική δουλειά που έχει ως θέμα τα παραδοσιακά τραγούδια της Ρούμελης με τον γενικό τίτλο: ¨ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ¨Ρούμελη γαία λαλέουσα¨ (διπλό CD με 35 παραδοσιακά τραγούδια) και αυτό τον καιρό φτάνει προς το τέλος της. Μια εργασία που ο καλλιτέχνης αποκαλεί πολιτιστική πυξίδα για την παραδοσιακή μουσική ολόκληρης της Ρούμελης.

Μάρτιος 2009 ετοιμάζεται συγχρόνως μια εκπληκτική Λαϊκή δισκογραφική δουλειά στα στούντιο μια συνεργασία του Λάκη Χαλκιά με έναν από τους πιο πετυχημένους, αλλά και πιο γνήσιους λαϊκούς συνθέτες της εποχής μας τον Βαγγέλη Κορακάκη με τον τίτλο: ¨ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ¨ που πολύ γρήγορα θα είναι έτοιμη (κυκλοφόρησε Σεπτέμβρης 2009) για να την απολαύσει ο κόσμος που αγαπάει το ωραίο κλασικό λαϊκό μας τραγούδι.

Απρίλης του 2010,

ο Λ. Χαλκιάς καλεσμένος από το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού του Καΐρου το Υπουργείο Πολιτισμού Ελλάδος και το Υπουργείο πολιτισμού της Αιγύπτου. Που συνδιοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας με το συγκρότημά του το έργο: “2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική” (από τον Όμηρο μέχρι σήμερα). Στις Ελληνικές πολιτιστικές γιορτές του Καΐρου, Στο “Κairo Opera House” (El Gomhouria Theatre).

Συγχρόνως στο στούντιο ετοιμάζει μια νέα δισκογραφική δουλειά με παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου παίρνοντας στίχους από το βιβλίο της γιαγιάς Βασιλικής Σκουτέλα η Scotes από τα Θεοδώριανα του νομού Άρτας,  μιας Ελληνίδας της ομογένειας που μετανάστευσε με το σύζυγό της στην Αμερική το 1931 όπου δημιούργησαν την οικογένειά τους η καταγραφή των τραγουδιών έγινε από το γιο της Θανάση Σκουτέλα.

το CD ήταν το δώρο στα γενέθλια της γιαγιάς που γιόρτασε τα 103 της χρόνια. Και κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2011.  Ο τίτλος του CD : “Μνήμες της ξενιτιάς”, όπου εκτός των παραδοσιακών τραγουδιών που υπάρχουν ο Λάκης έγραψε τις μουσικές σε δύο από αυτά και ένα αφιερωμένο στη γιαγιά Βασιλική που έγραψε και τους στίχους με τον τίτλο “Θέλω να βρω Βασιλική”.

Το Μάιο του 2013,

παίρνει μέρος στη συναυλία που δίνει ο Γιάννης Μαρκόπουλος στη Λευκωσία καλεσμένος από την Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου  Μακαρίου Γ!.

Τον Οκτώβριο , συνεργάζεται με την λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”  στον μουσικό χώρο “Ιανός” με ένα τριήμερο αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

Στις 5 Δεκεμβρίου ’13,  στο “ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ” με την ορχήστρα  “Μίκης Θεοδωράκης”  παρουσιάζουν τα τραγούδια του Μίκη από το Θέατρο και τον κινηματογράφο.

Το πρώτο δεκαήμερο του 2014, ακολουθεί άλλο ένα τριήμερο στον  χώρο  “Ιανός” με ένα αφιέρωμα στον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη τους καλλιτέχνες συνοδεύει η ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης όπως λέει ο ίδιος στο δελτίο τύπου …Τον καιρό της εξορίας στη Ζάτουνα. Στο αφιέρωμα αυτό ακούστηκαν τραγούδια από το έργο: “Μπαλάντες” που είχε να παιχτεί από το 1965 και ένα μέρος από τα “Τραγούδια της εξορίας”. Τα τραγούδια ερμήνευσαν:
ο Λάκης και η Νένα Βενετσάνου.

Το Μάρτιο του ίδιου χρόνου η συνεργασία συνεχίζεται με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”

στο χώρο “Ιανός” με ένα τριήμερο αφιέρωμα με τραγούδια των Βασ. Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη” Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στην αποψινή συναυλία. Εκείνος του «πατριάρχη» του Ρεμπέτικου & Λαϊκού τραγουδιού  Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη (γεν. 1925). Τα τραγούδια ερμήνευσαν: ο Λάκης Χαλκιάς και Σοφία Παπάζογλου.

Τον ίδιο χρόνο στις 6 Ιουλίου, ο Χαλκιάς συμμετέχει μαζί με άλλους αξιόλογους τραγουδιστές στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου με τον γενικό τίτλο : “Εντεύθεν” στο “Ωδείο Ηρώδου Αττικού”.

Ιανουάριος του 2015, ο καλλιτέχνης κυκλοφορεί από την εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”  ένα CD με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιώρ. Σεφέρη, Γιάν. Ρίτσου, Μαν. Αναγνωστάκη, Λευτ. Παπαδόπουλου και άλλων μεγάλων ποιητών, με τον γενικό τίτλο: “Ο Λάκης Χαλκιάς ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη”.

Ο Λάκης Χαλκιάς  είναι μια ΠΟΛΥΕΔΡΙΚΗ ερμηνευτική προσωπικότητα, με σπάνιο μέταλλο και πλούσια εκφραστική γκάμα, που σέρνει μαζί της καταβολές αιώνων.

Από το 1977, που άρχισε τις συναυλίες μέχρι σήμερα, έχει περιοδεύσει με το συγκρότημά του σε περισσότερες από 45 χώρες, όπου στις πιο πολλές από αυτές έχει ταξιδέψει επανειλημμένα.

Μέχρι σήμερα έχει κάνει πάνω από 1.500 συναυλίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 7.500.000 κόσμος.

 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

1964 Λάκης Χαλκιάς T’aidonia A.H RECORDS N.Y.
1972 ΣΤΡΑΤΗΣ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Γ. Μαρκόπουλου – Γ. Σεφέρη
1972 – 73 ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ Λ. Κηλαιδονη – Γ. Νεγρεπόντη
1973 ΘΗΤΕΙΑ Γ. Μαρκόπουλου – Μ. Ελευθερίου
1974 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Γ. Μαρκόπουλου – Γ. Σκούρτη
1974 – 75 ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Γ. Μαρκόπουλου – Κ. Βίρβου
1975 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ Γ. Μαρκόπουλου
1975 – 76 ΟΡΟΠΕΔΙΟ Γ. Μαρκόπουλου – Μ. Κατσαρού
1976 ΕΡΓΑΤΕΣ Γ. Μαρκόπουλου
1977 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ Γ. Μαρκόπουλου – Δ. Σολωμού
1978 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δημοτικά
1979 ΛΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Απ. Καλδάρα
1980 ΡΙΖΕΣ Δημοτικά, Λαϊκά, Ρεμπέτικα
1981 ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ Μ. Τόκα – Γ. Ρίτσου
1982 ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Δημοτικά
1985 ΚΕΦΙ, ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ … ΧΑΜΟΣ Δημοτικά, Λαϊκά
1985 ΕΙΡΗΝΗ : Maxi Single Λ. Χαλκιά – Δ. Λεοντάρη
1986 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Β. Σαμούλη – Ποίηση Παλαιστίνιων Ποιητών
1986 ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ν. Μαμαγκάκη – Ν. Καζαντζάκη
1988 ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΒΡΑΔΙΑ Α. Στεφανίδη – Β. Παπαδόπουλου
1989 ΑΦΡΙΚΗ ΤΩΡΑ Γ. Κατσαρού – Ποίηση Αφρικανών Ποιητών σε μετάφραση Δ. Ιατρόπουλου
1991 ΜΗΝ ΤΡΥΠΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Γ. Κατσαρού – Δ. Ιατρόπουλου
1992 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Δημοτικά
1996 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ Λ. Χαλκιά – Γ. Σουρή
1998 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (από τον Όμηρο μέχρι σήμερα)
2002 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ Δημοτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

 

Πηγές: www.lakischalkias.gr | www.musicheaven.gr

 

 

 

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =