Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ …

Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ ....«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ …» Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη στη Λαμία
Κωστής Αβυσσινός, Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, Αρετή Κετιμέ, Fide Köksal, Δημήτρης Μπάσης, Μάνος Πυροβολάκης

Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά … μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ … μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα … Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!

Κρήτη και Σμύρνη …

δύο τόποι με έντονους ιστορικούς  και μουσικούς δεσμούς, σταθμοί της δράσης της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά», με το βραβευμένο μουσικό video του Ερωτόκριτου και το μουσικό video “Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας», το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ο Κωστής Αβυσσινός, η Ελένη & η Σουζάνα Βουγιουκλή, η Αρετή Κετιμέ, η Fide Köksal, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μάνος Πυροβολάκης, θα ανέβουν στη σκηνή του Τόπου Τεχνών «Χώρα» στα Λελέικα Υπάτης, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Οίτης, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση “Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ”, ενώνοντας τις δύο πατρίδες και μεταφέροντάς μας νοερά στο μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής.

Αγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κρήτη

πολύτιμο σημείο αναφοράς των προσφύγων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου –παντρεύονται με ένα μοναδικό τρόπο, μέσα από απρόβλεπτες μουσικές και ερμηνευτικές συναντήσεις και ένα πλούσιο οπτικό υλικό.

Συνοδοιπόροι μας σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι μνήνης, χαράς, νοσταλγίας, κεφιού θα είναι οι εξαίρετοι σολίστες Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Δημήτρης Καζάκης (βιολί), Γιώργος Παππάς (νυκτά), Άγγελος Πολυχρόνου  (κρουστά), Δημήτρης Πούλιος (κανονάκι), και ο Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο), ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ορχήστρας.

Αφήγηση: Κοραής Δαμάτης
Σκίτσα: Soloup

Λίγα λόγια για τη δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά»

Η δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» ξεκίνησε το  2011 με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού video, με μουσικό θέμα τον Ερωτόκριτο, στο οποίο συμμετείχαν εθελοντικά 77 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες. H ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκλονιστική με μηνύματα υποστήριξης από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ παράλληλα το video έλαβε τιμητική διάκριση στο Doc Festival Χαλκίδας το 2011, ειδικό έπαινο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 και χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η δεύτερη δράση της ομάδας είναι ένα μουσικό video και ένα ντοκυμαντέρ (που θα κυκλοφορήσει σύντομα) αφιερωμένα στη Σμύρνη. Σε μια κοινωνία που ανέπτυξε και στήριξε τις τέχνες και  αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη έκφραση διαπολιτισμικότητας της νεότερης ιστορίας. Μαζί μας περισσότεροι από  100 καλλιτέχνες – σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής – αλλά και καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η διαμόρφωση διαπολιτισμικής συνείδησης, αναδεικνύοντας μια κοινωνία που στηρίχθηκε στο σεβασμό της πολιτισμικής ετερότητας.

Παράλληλα,  προβάλλει σημαντικά στοιχεία της πολιτισμικής μας ταυτότητας, ενώ επιχειρεί να προσεγγίσει τη νεότερη γενιά και να διατηρήσει την ιστορική της μνήμη, χρησιμοποιώντας το πιο αποτελεσματικό μέσο … τη Μουσική!

Βασικός σκοπός της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» είναι να ενώσει ανθρώπους με κοινές αξίες και θέσεις σε καίρια θέματα για τη σημερινή κοινωνία: την Παιδεία, τον Πολιτισμό,  την προστασία του Περιβάλλοντος, τον Εθελοντισμό. Και όλοι μαζί να προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας!

Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά

Κριτική παράστασης «Τι σε μέλει εσένανε από που είμαι εγώ» στη Βέροια
faretra.info

Finale παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Τόπος Τεχνών «Χώρα» – Λελέικα Υπάτης, Λαμία
Ημερομηνία: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 21:30
Πληροφορίες: paizoumeoikologika.org
Γενική είσοδος: 12 ευρώ προπώληση
15 ευρώ ταμείο

Προπώληση Εισιτηρίων: “Seven” – Πλατεία Λαού, Λαμία, τηλ. 22310 66320

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five + 4 =