Η Lydia Plain Live στο Εργοτάξιον

Η Lydia Plain Live στο ΕργοτάξιονΗ Lydia Plain, μουσικός, δημιουργός και καλλιτέχνης, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά στο Εργοτάξιον.

Ξεκινώντας με βασικό άξονά της το πιάνο και τη φωνή της, δημιουργεί ένα προσωπικό χαρακτηριστικό μείγμα διαφορετικών ειδών μουσικής, με επιρροές από την την κλασσική μουσική, τη ροκ, την εναλλακτική μέχρι και την παραδοσιακή μουσική, χρησιμοποιώντας ακόμα και σε κάποια τραγούδια της περισσότερες από μία γλώσσες (αγγλικά, ελληνικά, βλάχικα, αλβανικά).

Γράφει από μικρή ηλικία δική της μουσική. Αφοσιώνεται όμως συστηματικά σ’αυτήν μετά το πέρας των σπουδών της και την απόκτηση του πτυχίου στο πιάνο από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, και το πτυχίο Μουσικολογίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αποφασίζει και χωρίζει την έμπνευσή της σε “δημιουργικές ζώνες”.

Τα τραγούδια της κατατάσσονται έως τώρα σε δύο ζώνες “Rising Sun” και “Urban Day”. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει στο bandcamp της 3 albums. Το τελευταίο της άλμπουμ, το οποίο μοίρασε μόλις τώρα τον Αύγουστο, είναι από την αστική της ζώνη και έχει τίτλο “Lights”.

Στους στίχους της αγγίζει ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως η αντίληψη που έχουμε ο ένας για τον άλλον, τα στερεότυπα, οι διαχωρισμοί και η καθημερινή βία ως επιλογή: στον πόλεμο, στο δρόμο, στο σπίτι. Τραγουδά για τη μοναξιά, την υπαρξιακή κρίση και τη μουδιαστική ακινησία της, για την αβεβαιότητα του χρόνου και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, για το φόβο, το μίσος, την αγάπη και την ελπίδα. Βλέπει τον άνθρωπο πώς μπορεί να είναι ταυτόχρονα τόσο μικροσκοπικός και θαυμάσια μεγάλος.

Εδώ θα βρείτε τη μουσική της: lydiaplain.bandcamp.com
Η σελίδα της στο facebook: www.facebook.com/lydiaplain

2/9 στις 22:00
Εισιτήριο: 6 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα)
Εργοτάξιον. Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος. Δίπλα στο μετρό Δάφνη.
Τηλ: 6983930220

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × four =