Popcakes – One Spark στο melwdos

Popcakes - One Spark– Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου σας Album”ONE SPARK”;
Πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι χαιρόμαστε που είμαστε κοντά σας.  Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου μας album, αυτό είναι μια αρκετά μεγάλη δουλειά, περιλαμβάνει δώδεκα κομμάτια και παρουσιάζει  ποικιλομορφία στο ύφος και στη δομή του. Ήταν μια ευκαιρία για μας να εκφράσουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα που μας απασχόλησαν μουσικά για αρκετά  μεγάλο χρονικό διάστημα.

– To νέο σας Αlbum “ONE SPARK”σε ποιους άξονες μουσικά κινείται;
Το “ONE SPARK” θα λέγαμε ότι είναι μια alternative pop rock δουλειά διανθισμένη με electro στοιχεία.  Ωστόσο δε λείπουν και κομμάτια με πιο straight rock ύφος  και   στο σύνολο του διακρίνονται  punk  επιρροές,  ένας μουσικός χώρος που πάντα μας ενδιαφέρει.

– Κάντε μας μια μικρή ανασκόπηση της καλλιτεχνικής σας πορείας έως τώρα. Υπήρχε σε αυτήν κάποιος «άνθρωπος κλειδί» που έπαιξε καταλυτικό ρόλο;
Η μουσική πορεία ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, ουσιαστικότερα από την εφηβεία μας θα λέγαμε. Οι «άνθρωποι κλειδιά», γιατί είναι αρκετοί,  που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό είναι κυρίως οι σημαντικοί  καλλιτέχνες της διεθνούς rock και punk σκηνής, αλλά και της εγχώριας.  Το καθένα από τα μέλη  έχουμε ακολουθήσει μια διαφορετική μουσική πορεία πριν να συνεργαστούμε στους Popcakes, κυρίως σαν μέλη άλλων γκρουπ, όπως για παράδειγμα στους Black Hole 9 και Οκτάνα για τον Johnny Logotheti,  με αρκετή δισκογραφική παρουσία καθώς και πολλές live εμφανίσεις.

– Κατά την γνώμη σας υπάρχει ποιοτική νέα γενιά προβαλλόμενη μουσικών τραγουδιστών;
Όποιος από τους νέους ταλαντούχους μουσικούς είναι θα λέγαμε «τυχερός» χαίρει και της ανάλογης προβολής. Αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει με όλους και πολλοί αξιόλογοι νέοι καλλιτέχνες δεν προβάλλονται όσο θα τους άξιζε γιατί δε διαθέτουν τον τρόπο και τα μέσα για κάτι τέτοιο, μένοντας στην αφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που στερεί και από το κοινό την ευκαιρία να ακούσει κάτι καλό. Θέλουμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι πιστεύοντας πως θα έρθει η ώρα που όλοι αυτοί θα δικαιωθούν.

– Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύετε ότι παίζουν τα ραδιόφωνα σήμερα, όσον αφορά την προώθηση των τραγουδιών;
Παίζουν σημαντικό ρόλο.  Ίσως είναι από τις λίγες ευκαιρίες μέσα στην πολυάσχολη, πιεστική χρονικά  και αγχωτική μας μέρα να ακούσουμε κάτι, έστω και τυχαία,  για παράδειγμα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας όταν οδηγάμε.

– Χρειάζεται μέτρο η μουσική, ή λειτουργεί καλύτερα ούσα άνευ ορίων;
Η μουσική από μόνη της θέτει τα δικά της όρια και μέτρα συνθετικά και ερμηνευτικά, αν αναφερόμαστε σε αυτό, για να υπάρχει ένα όμορφο, αρμονικό και επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν πάλι αναφερόμαστε στις επιλογές του καλλιτέχνη, αυτός μάλλον θα πρέπει να έχει την ελευθερία να παραβιάζει τα όρια όσο πιστεύει ότι αυτό έχει να προσφέρει κάτι καινούριο ακόμη και ριζοσπαστικό,  χωρίς βέβαια να προσβάλλει την αισθητική των άλλων αλλά κυρίως του εαυτού του.

– Τι θεωρείτε πως είναι αυτό το οποίο σας ξεχωρίζει; Ποιο είναι το δυνατό σας χαρτί;
Δεν ξέρουμε  αν υπάρχει αυτό το “χαρτί” , αλλά αν υποθέσουμε ότι υπάρχει είναι μάλλον η διάθεση μας να είμαστε “ειλικρινείς μουσικά”  με τον εαυτό μας και με τους άλλους, δεν θέλουμε να αντιγράψουμε  ή να μπούμε στη λογική των “επιτυχημένων κλισέ” και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι καλό.

– Επόμενα βήματα- όνειρα;…
Στα επόμενα σχέδια μας είναι καινούριες δισκογραφικές δουλειές, μιας και το υλικό για αυτές είναι ήδη έτοιμο.  Επίσης ετοιμάζουμε συνεργασίες και live εμφανίσεις με μέλη από παλιότερα γκρουπ του Johnny Logotheti, όπως οι Black Hole 9, κάτι που ήδη προχωράει και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά.

– Τέλος,θα ήθελα να μας δώσετε ένα στίχο δικό σας που νιώθετε ότι σας χαρακτηρίζει πλήρως και θα κλείσουμε με αυτό…
Είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι μας χαρακτηρίζει πλήρως,  αλλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα  στίχο από ένα κομμάτι του νέου μας album που κάτι έχει να πει από αυτά που ζήσαμε όλοι οι μουσικόφιλοι στην πορεία μας………..

Me and your guitar!
Me and your guitar!
Ooh!
You’re blowing my mind.

Me and your guitar!
Me and your guitar!
Ooh!
My rock’n’roll star

plus.google
youtube
facebook

 

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + 3 =