ΤΑΚΙΜ « Γιατί γλυκό μου sweet heart »

ΤΑΚΙΜ « Γιατί γλυκό μου sweet heart »Οι μοναδικοί ΤΑΚΙΜ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, θα παρουσιάσουν στον Κήπο της Πειραιώς, μια νέα παράσταση με τίτλο « Γιατί γλυκό μου sweet heart »

Τζαζ & χιτζάζ από το Έλις Άιλαντ στο Σικάγο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Την περίοδο 1891-1924 υπολογίζεται ότι μετανάστευσαν στην Αμερική περίπου 500.000 Έλληνες (το 15% του συνολικού πληθυσμού). Για τους μετανάστες το τραγούδι, η μουσική και ο χορός λειτούργησαν ως στοιχεία ταυτότητας και σύμβολα εθνικής και κοινωνικής προέλευσης.

Ανάμεσά τους υπήρξαν μουσικοί και τραγουδιστές που σταδιοδρόμησαν στα κέντρα διασκέδασης της ομογένειας, με μουσικές που ξεκινούσαν από τα μικρασιάτικα συρτά, τους καρσιλαμάδες και τα ζεϊμπέκικα, τους εβραϊκούς χορούς και τις ανατολίτικες μελωδίες για να δημιουργήσουν ένα έξοχο πάντρεμα με την τζαζ, το σουίνγκ, τις οπερέτες. Το κανονάκι, το ούτι και το κλαρίνο πήραν θέση δίπλα στις αμερικάνικες μπάντες πνευστών, σε τραγούδια που ηχογραφήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ.

Στη μουσική παράσταση που θα παρουσιάσουν στον Κήπο της Πειραιώς 260, τους ΤΑΚΙΜ θα συνοδεύσουν στο τραγούδι ο Γιάννης Νιάρχος και η Κατερίνα Τζιβίλογλου, καθώς και ο κορυφαίος δεξιοτέχνης στο λαϊκό κλαρίνο Πετρολούκας Χαλκιάς, που γνώρισε από κοντά τα μουσικά κέντρα της ομογένειας, παίζοντας εκεί επί μία εικοσαετία (1960-1979).

Συγκρότημα ΤΑΚΙΜ: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο) , Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

 

Πληροφορίες:

Τόπος: Κήπος Πειραιώς 260, Αθήνα
Ημερομηνία: Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017
Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες – Κρατήσεις: greekfestival.gr
τηλ. 210 9282900 | 210 3272000
Γενική είσοδος: Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 10€
ΑΜΕΑ: 5€
Ανέργων: 5€

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + 16 =