Οι Σέλας παρουσιάζουν το ‘ Μια Κουρασμένη Ανάσα ‘

Οι Σέλας παρουσιάζουν το ' Μια Κουρασμένη Ανάσα 'Οι Σέλας επανακυκλοφορούν το album τους “Δύο αιώνες μετά” και παρουσιάζουν το single Μια Κουρασμένη Ανάσα !

Μια ραγδαία ανερχόμενη μπάντα της ανεξάρτητης rock σκηνής ξεκινά τη συνεργασία της με την Final Touch και επανακυκλοφορεί το album της, με τίτλο «Δύο Αιώνες Μετά», το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2014 ως ανεξάρτητη παραγωγή.

Πρόκειται για ένα album-κόσμημα για το χώρο του ελληνικού rock, το οποίο ξεφεύγει αισθητά από την «πεπατημένη» του είδους, καθώς αντλεί τις επιρροές του από όλο το φάσμα του εναλλακτικού ήχου, συνδυάζοντας post rock, alternative, shoegaze, progressive και ψυχεδελικά στοιχεία. Όλα αυτά με ελληνικό στίχο, σκοτεινή διάθεση και μινιμαλιστική αισθητική στο εξώφυλλο.

Το album περιέχει δεκατρείς χορταστικές, χρονικά, συνθέσεις του συγκροτήματος συμπεριλαμβανομένου και ενός ορχηστρικού («Στην Τροχιά του Αέναου») που συνεπαίρνει τον ακροατή με την μελαγχολική, ταξιδιάρικη μελωδία και τα εξώκοσμα φωνητικά του.

Το πρώτο δείγμα της εξαιρετικής αυτής δουλειάς, που, αξίζει να σημειωθεί πως έλαβε διθυραμβικές κριτικές στον εγχώριο τύπο, είναι το single με τίτλο «Μια Κουρασμένη Ανάσα».

Η γνωριμία τους με το ευρύ κοινό γίνεται με ένα από τα πιο «προσιτά» τραγούδια του δίσκου, ώστε να διευκολυνθεί η μύηση στα ενδότερα της ψυχής της μπάντας, η οποία αρέσκεται στους πειραματισμούς και την εξερεύνηση αχαρτογράφητων μουσικών τοπίων προκειμένου να οριοθετηθεί ο προσωπικός τους ήχος.

Το «Μια Κουρασμένη Ανάσα», σε στίχους του Ηλία Πάλλα και μουσική των Σέλας, είναι ένα δυναμικό κιθαριστικό κομμάτι με alternative/punk rock επιρροές και μελωδία που κολλάει στο μυαλό. Ένα τραγούδι που δεν θα αφήσει ούτε ένα οπαδό του ελληνικού (και όχι μόνο) rock ανικανοποίητο.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Το μουσικό ταξίδι των Σέλας ξεκίνησε ανεπίσημα στις Σέρρες στις αρχές του 2000 ενώ έλαβε επίσημη μορφή το 2006 στην Αθήνα όπου οριστικοποιήθηκε και η σύνθεση της μπάντας. Ξεκίνησαν τις live εμφανίσεις τους, κέρδισαν το κοινό τους, με αποκορύφωμα τις στιγμές που μοιράστηκαν τη σκηνή με τα Μωρά στη Φωτιά και τους Magic De Spell.

Το album «Δύο Αιώνες Μετά» γράφτηκε σε βάθος δεκαετίας και αποτελεί την πρώτη τους απόπειρα αποκρυστάλλωσης της μουσικής τους εμπειρίας σε μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.

Οι Σέλας είναι…

Παναγιώτης Βοσκός: Φωνή
Ηλίας Πάλλας: Κιθάρες – πλήκτρα
Τόλης Μαΐστρος: Κιθάρες – πλήκτρα
Γιώργος Γεραμάνης: Μπάσο
Χρήστος Κοντός: Τύμπανα
Το album των Σέλας κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και τις ψηφιακές πλατφόρμες από τη Final Touch (distributed by MLK)!

iTunesGoogle Play | Amazon

 

 

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 + 14 =