Το Αστέρι της Μάνιας Βλαχογιάννη έλαμψε

Το Αστέρι της Μάνιας Βλαχογιάννη έλαμψεΜια μαγική βραδιά σε έναν κατάμεστο ΙΑΝΟ στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, όπου η μουσικός και λυρική ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη παρουσίασε το βιβλίο της με ένθετο cd ‘Αστέρι της Ερήμου, Ναλιμάρ’, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΗΣΗ.

Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη, μια και η μουσικοθεατρική απόδοση του έργου της συγγραφέως έκλεψε τις εντυπώσεις. Επτά χρόνια δημιουργίας αποδόθηκαν συμπυκνωμένα σε μια σαγηνευτική παρουσίαση με μαγικές φωνές, αέρινες χορευτικές κινήσεις και μουσική που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από διάσημα μιούζικαλ.

Η απόλυτη σιγή του κοινού που διακοπτόταν μόνο από χειροκροτήματα και ενθουσιώδη “ΜΠΡΑΒΟ” για τους ερμηνευτές φανέρωνε την μεγάλη επιτυχία της βραδιάς και την επιτυχημένη πορεία, τόσο του βιβλίου, όσο και της δημιουργού του.
Η μουσικοθεατρική απόδοση του “Αστεριού” της Μάνιας Βλαχογιάννη απέδειξε ότι στην Ελλάδα της Κρίσης εξακολουθούν με πολύ κόπο, επαγγελματισμό και μεράκι να υπάρχουν άρτιες παραγωγές λόγου και μουσικής, καθώς και ταλαντούχοι ερμηνευτές που με τις φωνές ή τις κινήσεις του σώματός τους αποδεικνύουν ότι, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ζουν κι αναπνέουν για την Τέχνη που υπηρετούν.

Ευχή όλων όσων παρευρέθηκαν στον ΙΑΝΟ ήταν τόσο το έργο της Μάνιας Βλαχογιάννης “Αστέρι της Ερήμου, Ναλιμάρ” όσο και η ίδια να απολαύσουν στο μέλλον το παρατεταμένο χειροκρότημα της κατάμεστης πλατείας ενός θεάτρου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Οι συντελεστές της επιτυχημένης παρουσίασης ήταν:

Ο Έλληνας συνθέτης Balsam7teen που έγραψε τη µουσική για το µιούζικαλ «Αστέρι της Ερήµου – Ναλιµάρ» πάνω στο αυθεντικό κείµενο της συγγραφέως.

Στην αφήγηση ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Δεγαΐτης.

Ερμηνευτές ήταν οι: Γιάννης Φίλιας, Αγγέλα Μεταλληνού, Μάνια Βλαχογιάννη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μαρία Λατσίνου, Μάριος Ανδρέου.

Συμμετείχε το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Ωδείου Άλφα.

Χόρεψαν οι: Αλεξάνδρα Φωτεινού (oriental) και η Λίλα Σταθοπούλου σε χορογραφία Νένας Παπαγεωργίου.

Την εικονογράφηση του βιβλίου υπογράφει η εικονογράφος Θωµαή Ζωγράφου.

Την παρουσίαση της βραδιάς συντόνισε με εύστοχες πινελιές χιούμορ η δημοσιογράφος Ματρώνη Δικαιάκου.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν οι:
Γιάννης Σταθόπουλος, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής,
Τάσος Μακράτος, ποιητής-φιλόλογος-ερευνητής Παν. Αθηνών,
Θανάσης Σάλτας, ποιητής – συγγραφέας,
Δημήτρης Μπουζάνης, διευθυντής χορωδίας,
Θαλής Κουτούπης, σύμβουλος επικοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

Άλλα Άρθρα:

: melwdos

Κοινοποίηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 2 =